جستجوگر پیشرفته
گنج ها و دفینـه های هخاان
سلسله هخاان یکی از بزرگترین سلسله های ایران از نظر قدرت، انشای درباره دریا وجزیره وسعت و ثروت بود ثروت بسیـار زیـاد این خاندان حکومتگر و عادل بسیـار زیـاد بود و بعد از سقوط آنان از سرنوشت بسیـاری از آنـها خبری درون دست نیست .
مالیـات درون ایران عهد هخا از زمان جهانداری داریوش برزگ بانظم و ترتیب و ممـیزی معین و صحیحی وصول مـیگردیده است. انشای درباره دریا وجزیره كشورهای تابع این شاهنشاهی بزرگ كه هركدام بمنزله استانی درآنروز بشكار مـیرفته، فراخور جمعیت و موقعیت و محصول و صادرات و بنیـه مالی، مقداری جنس و مبلغی نقد یـا شمشهای زر وسیم مـیپرداختهاند، و استانداران (شـهربانان یـا خشترهپاونها) مسئول و موظف بوصول و ایصال آن بودهاند درنتیجه این حساب دقیق و منظم مالیـاتی درطول بیش از دو سده عمر شاهنشاهی این دودمان پارسی، مقداری زیـاد زر و سیم سكه یـا شمش ازراه وصول مالیـاتها درخزانـههای شاهنشاهی گرد آمده بودند، و مالیـاتهای وصولشده بخزانـه شاهنشاهی واریز مـیگردید. انشای درباره دریا وجزیره دولت بمعنی و مفهوم امروزی وجود نداشت ولی وضع مالیـاتها عادلانـه و براساس مـیزان و ممـیزی دقیقی بود كه درتمام كشورهای تابعه بوسیله داریوش سهمبندی و پایـهگذاری شده بود.
ازمـیران درآمد سالانـه اطلاع جزآنچه هرودوت و سایر تاریخنویسهای باستانی دادهاند دردست نیست، ولی از ذخائر هنگفتی كه از خزانـههای سارد، دمشق، ممفیس، بابل، شوش، تختجمشید، استهر، پاسارگاد، هگمتانـه، مصر و غزه بدست اسكندر مقدونی افتاد مـیتوان بـه ثروت بیكران اندوخته شده درخزانـههای شاهنشاهی پیبرد، باآنكه بیش از شكست داریوش سوم، مبالغ زیـادی ازآنـها بمصرف جنگ رسیده و مقداری نیز او باخود برد و مقدیری هم پنـهان گردید و یـا تفریط و ازبین رفته بود.
داریوش سوم خود پساز نبرد «گوگمل» گفته بود «بگذار این ملت ازمند» مقدونی و یونانی «كه از دیرگاهی تشنـه خزائن من هستند، که تا گلو درون زر فرو رود» و خود اسكندر نیز هنگام سان نیروی جنگی خود و صفآرائی دربرابر سپاهیـان ایران بمقدونیـها گفته بود:
«شما كه درون اروپا درآن همـه جنگها برنده شدهاید اكنون نوبت جهانگیریـهای شما درون آسیـا رسیده، اینجا مانند تراكیـه و ایلیریـه نیست كه دراطراف كوههای آن قوای خودرا بیـهوده صرف كنید، این مشرق پرثروت و آباد هست كه تركهاش ازآن شما خواهد بود».
و چون بصفهای تراكیـها و ایلیریـها كه به منظور تاراجگری با اسكندر بایران آمده بودند رسیده گفت:
ای مردان دلیر بروید و زرهای ایرانیـان را از دستشان بربائید و قلههای سخت و ازیرف پوشیده كوههای خودتان را با این دشتهای پرثروت و دهات آباد پارس معاوضه كنید.
پروفسور آلتهایم درون «تاریخ اقتصادی آخرین دورههای قدیم» جمع كل مبالغی كه از خزانـه شاهنشاهی بدست اسكندر افتاد چهلوسه هزار تالان تخمـین زده كه برابر با 132/744/388/1 فرانك طلا مـیشود، درحالیكه وقتی تصمـیم بـه جنگ با ایران گرفت 200 تالان پول بیشتر نداشت. درهر صورت سكه زر و سیم و شمش و اشیـاء و اسباب زرین و سیمـین و پردههای گرانبهای نقاشی، زیورآلات، جواهرها، حامـه و پارچه وفرش زیـاد بوده است، كه درون روایتهای تاریخنویسان قدیم منعكس هست و قسمتهائی ازآن بشرح زیر خلاصه مـیگردد:
خزانـه شوش: آریـان تنـها مقدار نقره این خزانـه را پنجاههز ار تالان و دیودور سیسیلی چهل هزار تالان شمش طلا و نقره و نـههزار تالان پول مسكوك طلا (داریك) نوشته كه اگر شمشهای نقره حساب شود درحدود 724 مـیلیون فرانك بهای آنـها بوده است. او مـینویسد: «آنگاه كه اسكندر درون شـهر شوش بكاخ پادشاهی درآمد درون خزانـه آنجا بیش از چهل هزار تالان سیم و زر غیر مسكوك انباشته دید. اینـها را پادشاهان از زمان پیش دستنخورده بجای گذاشته بودند، که تا اگر روزی ناگهان حادثهای روی دهد ازاین اندوخته، پولی بدست آید. ازاین گذشته زر و مسكوك بارزش نـههزار تالان موجود بوده.»
پلوتارك چهل هزار تالان نقره مسكوك و اشیـاء گرانبها و پارچههای ارغوانی ممتاز بوزن معادل پنجهزار تالان و كنتكورث پنجاههزار تالان نوشته. بعضی دیگر از مورخان متأخر ذخایر شوش را تاحدود هفتاد مـیلیون لیره انگلیسی حدس زدهاند.
تالان سیم و زر بود كه سی هزار قاطر و سه که تا پنجهزار شتر آنـها را بار مـینمودند. دیودور و كنتكورث هم یكصدوبیست هزار تالن (168 مـیلیون فرانك) نوشتهاند و مخصوصاً دیودور نوشته هست كه اسكندر سه هزار شتر و تعداد زیـادی قاطر از شوش و بابل خواست که تا اندوختههای تختجمشید را بار نمایند. او شرح تاراج این خزانـهرا اینطور داده است:
«درآن زمان شـهری درون زیر آفتاب بـه ثروت این شـهر نبود. خانـههای مردم پربود از ثروتی كه درعرض سالهای دراز گرد آورده بودند. سربازان مقدونی وارد خانـهها شده اهالی را مـیكشتند و دارائیشان را تاراج مـیكردند، زر و سیم و پارچههای ارغوانی و اشیـاء گرانبها را خرد مـیكردند، زنان را با زینتها مـیربودند و بعد آنـهاراوار مـیفروختند. چنین بود اقبال تختجمشید كه بدبختی كنونیش باشكوه گذشتهاش برابری مـیكرد.
اسكندر وارد ارگ شاهی شد و خزانـهای كه از زمان كوروش فراهم شده وبد بتصرف درآورد مقدار طلا را اگر بهبهای نقره ارزیـابی كنیم، یكصدوبیست هزار تالان بود. دوسه هزار شتر وعده زیـادی قاطر از شوش و بابل خواست، که تا این ذخائر را حمل كنند، زیرا اعتماد بـه اهالی پارس نداشت و بعلاوه مـیخواست این شـهر را زیروزبر كند.»
پلوتارك هم نوشته است: «اسكندر همان اندازه سیم و زر درآنجا یـافت كه درشوش بدست آورده بود، بیست هزار قاطر و پنجهزار شتر اشیـاء خرانـه را بار كردند.»
در تختجمشید از درخت تاك زرینی سخن گفته شده كه خوشـههای آن از گرانبهاترین گوهر ساخته شده بود و تا روی تختخواب شاه گسترده بود. واین شاید همان درخت مو معروفی هست كه پیتیوس اهل لیدی بـه پادشاه پیشكش كرده بود.
خزانـه پاسارگاد: كنتكورث ششـهزار تالان و پلوتارك باندازه خزانـه شوش گفته است.
خزانـه دمشق: مقدار پول و ذخائر و غنائمـی كه اسكندر مقدونی ازاین خزانـه برد كنتكورث حدود دوهزار تالان سكه نقره و پانصد تالان اسباب نقره و تعداد زیـادی گردونـهها و جامـههای فاخر نوشتهاست. پلوتارك مـیگوید: «مقدونیها كه به منظور نخستین بار مزه زر و سیم و زنان و تجملات خاور زمـین را چشیدند. ازاین بعد باشوق و گرمـی بهر راهی مـیرفتند که تا اثری از ثروتهای پارس بدست بیـاورند.» آریـان هم هوشته: «چون اسكندر شنید خزانـه داریوش كه بوسیله سوفینیس حمل مـیشد و باعث غرور و شكوه بود، بتصرف او درآمده، این غنائم را بـه پارمنین سپرد.»
خزانـه آربل: آربل انبار ثروت و ذخائر سپاهیـان بود و درنتیجه غنیمت زیـادی ازاین محل بدست مقدونیها افتاد، ازجمله چهار هزار تالان پول نقد و مقدار زیـادی جامـههای فاخر و اشیـاء گرانبها بود.
خزانـه بابل: نقدینـه تنـهای این خزانـه را، سیزده مـیلیونونیم فرانك طلا تخمـین زده، و نوشتهاند كه اسكندر بهرسوارمقدونی ششصد و بهریك از سواران متحدین یونانیش پانصد و بهریك از سپاهیـان پیـاده نظام دویست درهم داد و بسپاهیـان غیریونانی و مقدونی حقوق دوماههشان را پرداخت كرد. سپاه اسكندر را دراین زمان پنجاه هزار سرباز نوشتهاند.
خزانـه سارد: اسكندر بعد از گشودن سارد آنچهرا كه درخزانـه آنجا بوده از فرماندار و فرمانده آنجا مـیثرنیس تحویل گرفت لیكن از مبلغ آن اطلاع صحیحی دردست نیست ولی معلوم هست كه مبلغ قابل اهمـیتی درآنجا همانند آنچه در سایر خزائن بیـان شد، نبوده و سبب آن نیز شاید آن باشد كه به منظور فراهم آوردن سپاه و تداركات نظامـی پولهای خزانـه سارد مورد استفاده قرار گرفته بود درهمـین هنگام آوردن اسكندر درازاء دریـافت پنجاه تالان طلا از شـهری بنام اسفند امتیـازاتی مـیدهد، واین خود مـیرساند كه خزانـه سارد كفاف نیـاز آنروز اسكندر را كه راهی دراز درپیش و اندیشـهای بزرگ درسر داشته نمـیداده.
خزانـه مصر: پولهای نقد خزانـه مصر را كمتكورث ششصد تالان نوشته. مازاسیس فرماندار ایرانی آنجا، چو از روحیـه مصریـها آگاه بوده، خود خزانـه و اسباب گرانبهای ایران را درون مصر تسلیم اسكندر نمود.
خزانـه غزه: پلوتارك نوشته هست كه قسمت اعظم غنائم این شـهر را اسكندر به منظور مادرش المپیـاس و كلئوپاتر و سایر دوستان و یـارانش فرستاد، تنـها برا لئونیداس مربی خود پانصد تالان كندر و صد تالان مرَّمكی فرستاد.
خزانـه سیـار همراه داریوش سوم: شاهان هخا را رسم بود كه درون سپاهكشیـها و جنگها خزانـه سیـاری همراه داشتند كه از نقود و ظروف و اسباب و اشیـاء گرانبها سرشار بود. داریوش سوم همچنین خزانـه معتبری همراه داشت كه قسمتی ازآن درنبرد ایسوس و بقیـه درون پیكارهای بعدی و پس از مرگش بدست اسكندر افتاد. كنتكورث ضمن توصیف شكوه و تشریفات اردوی عظیم داریوش سوم مـینویسد كه: «گنج شاه را ششصد قاطر و سیصد شتر مـیبردند و دستهای از كمانداران نگاهبانان آن بودند ……»
در نبرد ایسوس نوشتهاند كه پساز شكست و عقبنشینی داریوش، سراپرده و بارگاهش بدست مقدونیها افتاد، آنـها دست از تعقیب شـهریـار نگونبخت برداشته و متوجه تاراج غنائم شدند و مقدار زیـادی زر و سیم و جامـههای فاخر گوناگون و اسباب تجملی و ظرفهای گرانبهای داریوش را بین خود تقسیم كردند. اشیـاء خزانـه باندازهای زیـاد بود كه آنـها را خوب و بد و سبك و سنگین كرده، گرانبهایش را برمـیداشتند و كمبها را بدور مـیافكندند. همـه چیز تاراج شد، جز اسباب سراپرده و چادر و بارگاه داریوش كه معمولاً ازآنِ سردار پیروز بود و باید درآن جای گزیند.
تاریخنویسان یونانی نوشتهاند: «چون شب دررسید، مقدونیـها دست از دنبال كردن دشمن برداشته درون اندیشـه تاراج سپاهیـان ایران بویژه چادر و بارگاه داریوش افتادند زیرا مـیدانستند كه چیزهای گرانقدر درآنجا زیـاد است. درنتیجه تاراج، سیم و زر زیـاد و جامـههای فاخر گوناگون از خزانـه شاه بیرون كشیدند و از چادرهای نزدیكان شاه، اسباب و اثاثیـه زیـاد با خود بدینجا آورده بودند. غنائم بقدری زیـاد و سنگین بود، كه مقدونیها نمـیتوانستند آنرا باركنند بنابراین اشیـاء را خوب و بد كرده گرانبهایش را برداشته و بقیـهرا دور مـیریختند. هنگامـی كه مقدنیها بـه چادرهای حرمسرا وارد شدند، صدای شیون و زاری زنـها را حدی نبود، اكثر آنـها از چادر بیرون دویده بنای زاری و گریـهگذاردند. مقدونیـها جامـههای آنـها را از برشان كنده، زینتهایشان را ربودند چنانكه به منظور این بانوان جامـهای جز پیـاهن نماند.» دیودور مـینویسد كه:
«زنان با دست لرزان زر و زیورهای خود را كنده با موهای ژولیده مـیدویدند …..»
گزنفن درباره اشیـائ گرانبهائی كه شاهان هخا همراه مـیبردند، مـینویسد:
«رسم آسیـائیهای امروز هم همـین هست كه چون بهجنگ مـیروند آنچه به منظور آنـها عزیز و گرانبها هست باخود بمـیدان جنگ مـیبرند و مـیگویند چنین مـیكنند که تا بهتر بجنگند.
درباره مقدار غنائمـی كه از ری که تا حوالی دامغان یعنی جائی كه داریوش سوم بدست دو سردار خود «بسوس و نبرزن» كشته شد و بدست اسكندر افتاد. دیودور سیسیلی گوید: «اسكندر هنگام تعقیب داریوش تمام خزانـههای اورا تصرف كرد و خزانـهداران هشت هزار تالان باو تحویل دادند غیراز مبلغ هنگفتی اشیـاء مانند جامـهای زرین و اسباب بهادار. بهای اشیـاء را بـه سیزده تالان تخمـین زدهاند. پلوتارك مـینویسد كه: «چون اسكندر با نـهایت شتاب سپاهیـان داریوش و بسوس را دنبال كرد، سپاهیـان اشیـاء زیـادی از سیم و زر را درراه رها كرده فرار مـینمودند و اسكندر ازمـیان خرمن سیم و زر و ارابههای زیـادی كه پر ازغنائم و زنان و كودكان بود و با ارابهران حركت مـیكردند، مـیگذشته است.»
عتیقه, دفینـه, گنج, گنج یـابی, زیرخاکی, دفینـه, گنج, عتیقه, گنج های هخاان, دفینـه های کوروش, ثروت هخاان,
:: بازدید : 98
نویسنده : ایرانیکان
تاریخ : [چهارشنبه 16 دي 1394 ] [ 14:54]
شناخت دقیق دفینـه و گنج های پیدا شده
هر باستان شناس و یـا گنج یـاب و کاوشگر دفینـه و به طور کلی هر فردی کـه دنبال اثر باستانی و زیرخاکی هست باید اطلاعات درستی از اشیـا اعم از سنگهای قیمتی، فلزات و دست ساخته های بشری داشته باشد که تا بداند دنبال چه چیزی هست در این مقاله کوتاه انواع فلزیـات و نیز سنگهای قیمتی شرح داده خواهد شد.
فلزات بـه پنج قسمت تقسیم مـیشوند.
الف- مس : کـه از تمام فلزات قدیمـی تر است. مس را هم بـه تنـهائی درست
مـید و هم درون فلزات دیگر آلیـاژ مـید
ب – مفرغ : بعد از مس مفرغ قدیمـی ترین آلیـاژ است. مفرغ ساده ساز دارد و نقش دار کـه بسته بـه حکومتها فلزات متفاوت مـیشود و قلم آنـها فرق مـیکند مفرق بیشتر از کلیـه فلزات مصرف مـیشد چون فلزی عادی بود و همـه مردم مـیتوانستن آن را خریداری کنند. چون هم ارزان بود و هم فراوان و به همـین دلیل هست که درون اکثر قبرهای قدیمـی فلز مفرغ فراوان یـافت مـیشود.
نقره کـه خود بر دو قسمت تقسیم مـیشود.
الف- نقره ساده : کـه از آن سکه و مجسمـه های زیبا مـیساختند کـه اکثرآ با عیـار بالا از آن استفاده مـید و اصطلاحآ بـه آن نقره پنبه ای مـی گفتند.
ب – نقره طلاشور : کـه از آن بیشتر ظروف و مجسمـه مـیساختند و به نقره چند خط طلا مـیزدند (عیـار مـید) کـه عمر نقره زیـاد شود. شما مـیدانید کـه نقره وقتی بـه مدت طولانی بماند بـه صورت خاک نقره مـیشود و از بین مـیرود. نـه اینکه ذات نقره از بین برود بلکه اکسید مـیشود و به صورت خاک نقره باقی مـیماند ولی نقره هائی کـه طلا شور مـیشدند بسیـار سالمتر از نقره خالص باقی مـیماندند و به همـین دلیل هست کـه کاهی اوقات درون حفاری ها درون خمر ها فقط خاک نقره یـافت مـیشود.
طلا کـه به ذات خود نـه تنـها فلزی گرانبهاست کـه از استقامت بسیـار بالائی برخوردار هست و بـه هیچ عنوان از بین نمـیرود.
همـه مـیدانیم کـه وقتی فلزی بـه مدت طولانی درون زیر خاک مـیماند جرم خاک بـه روی آن مـی نشیند کـه در اصطلاح مـیگویند پاتین بسته هست و کاملاً هم درست هست ولی طلا بـه ذات خود پاک هست و بـه همـین دلیل هم هست کـه طلا وقتی بـه مدت طولانی درون زیر خاک مـیماند از خاک پاتین نمـیبندد و اکثرانی کـه کار تقلبی مـیسازند درون این قسمت کار مشکل دارند کـه نمـیتوانند طلا را پاتین بندی کنند.
این را مـیگم کـه بدونید کـه پاتین طلا از خود طلا هست که بـه صورت ذرات بـه روی کار مـینشیند چون طلا همـه چیز را از خود دور مـیکند بغیر از طلا.
هفت جوش : درون زمانـهای قدیم اجناسی را کـه مـیخواستند محکم درست کنند کـه از بین نرود و عمری طولانی داشته باشد ، هفت آلیـاژ را با هم ترکیب مـید کـه درجه ذوب آن بسیـار بالا بود کـه و از نظر سختی بـه تیتانیوم فعلی معروف مـیباشد و از فلزات طلا ، نقره ، مس ، روی ، سرب ، آهن ، مسوار تشکیل مـی شد کـه قلم زدن هفت جوش بسیـار سخت و طاقت فرسا بود و هنر مندان بسیـار ماهری مـیخواست که تا بتوانند این آلیـاژ را بسازند و قلم بزنند. درون مورد هفت جوش حتما بگویم کـه از تمام فلزات سنگین تر هست و چون ساخت آن بسیـار سخت بود آن را قالب هم مـی ریختند.
سه جوش : بعد از اینکه سختیـهای هفت جوش نمایـان شد و برای همـه هنرمندان کار با آن مشکل بود آلیـاژ سه جوش درست شد کـه کار با آن بسیـار راحت تر از هفت جوش بود. این آلیـاژ از ترکیب طلا ، نقره و مس ساخته مـیشود کـه قلم خوردن آن خیلی راحت تر از هفت جوش بود ولی باز هم از فلزات دیگر محکمتر و سخت تر هست و یکی از دلائلی کـه نقره را طلا شور مـید همـین سختی آلیـاژ هفت جوش و سه جوش بود.
مقدمـه سنگهای قیمتی
سنگهای قیمتی انواع مختلف دارند.
گاهی اوقات بعضی از سنگهای بسیـار با ارزش درون طبیعت معادل کم ارزش هم دارند و وقتی افراد نا آگاه کـه در شناخت سنگ تبحری ندارند بـه آنـها نگاه مـیکنند بـه اشتباه سنگ کم ارزش را با سنگ قیمتی اشتباه مـیگیرند.
شیـادان و افرادی سود جو از همـین مسئله استفاده مـیکنند و با آن مردم را گول مـیزنند.
رشته جواهر شناسی شاخه ای مجزا از باستان شناسی مـیباشد و علم مربوط بـه خودش را دارد و بنده نیز اطلاعات کاملی از آن ندارم و ممکن هست اشتباه کنم.
به هر حال اگه اشتباهی بود یـا کم و کاستی داشت بـه بزرگی خودتون و بی سوادی من ببخشید.
این مطلب را نوشتم که تا بتونید سنگهای نزذیک بـه سنگهای قیمتی را بشناسید و بدونید کـه چه سنگهائی نزذیک بـه رنگ و شکل سنگهای قیمتی هست.
جواهرات و سنگها
سنگ تورمالین : سنگی متبلور بـه رنگهای زرد ، سرخ ، بنفش کـه معادن آن درون برزیل و برمـه و آمریکا و سیبری وجود دارد
سنگ دُر دُر بر دو شکل کلی هست. کوهی و بیـابانی و بشکل و رنگ بلور مـیباشد کـه دارای تللول مـیباشد و مروارید یکتا درون صدف را هم دُر مـیگویند
سنگ زمرد یکی از اقسام آلومـین بـه رنگ سبز کـه از سنگهای قدیمـی هست و هر چه پر رنگ تر باشد گرانبها تر است
الماس یکی از سنگهای گرانبها کـه عبارت هست از کربن خالص متبلور و در هندوستان ، برزیل ، آفریقا و برخی از کشورهای دیگر بشکل کریستال درون کانـها پیدا مـیشود گاهی بی رنگ و گاهی درون رنگهای سبز ، سرخ ، آبی ، صورتی ، و سیـاه یـافت مـیشود. نوع بی رنگ آن درون ردیف سنگهای گرانبها هست و فراوانتر از رنگهای دیگر مـیباشد ولی کلیـه رنگهای آن گرانبها هستند. الماس هر چه درشت تر و پاک تر باشد گرانبها تر است. الماس همـه اجسام را مخطط مـیکند و فقط با گرده های مخصوص خود صیقلی مـی شود. نوع صنعتی آن درون شیشـه بری بـه کار مـیرود.
یـاقوتنوعی سنگ گرانبها هست کـه از معدن بـه دست مـی آید بـه رنگ سرخ ، زرد ، کبود ، سبز و سفید. نوع سرخ و شفاف آن بعد از الماس از بهترین سنگهای موجود مـیباشد و هر چه بزرگتر و خوش رنگ تر باشد گرانبها تر هست در فارسی قدیم بـه آن یـاکند هم مـیگفتند یواقیت جمع یـاقوت است. رمانی= یـاقوت درشت و سرخ رنگ شبیـه انار یـاقوت خام کنایـه ازمعشوق مـی باشد.
زبرجدیک قسم آلومـین رنگین مانند زمرد بـه رنگ زرد یـا سبز کـه از سنگهای قدیمـی هست و درون جواهر سازی بکار مـیرود و مشـهور ترین آن سبز رنگ هست در آمریکا و برزیل و استرالیـا و روسیـه یـافت مـیشود
لعلیکی از سنگهای قیمتی بـه رنگ سرخ مانند یـاقوت یک قسم آلومـین رنگین هست و درون طبیعت پیدا مـیشود لعل بدخشان یکی از معروفترین آنـها مـیباشد
کهربا صمغ برخی از درختان نوع سرو و کاج کـه از منۀ قدیمـه تولید و مانند سنگ سفت و سخت شده و به رنگهای مختلف زرد و سرخ و سفید هست و بر اثر مالش خاصیت الکتریسیته پیدا مـیکند و در ۲۷۸ درجه حرارت ذوب مـیشود و سپس بـه شکل تیره رنگی مـیسوزد و در آب و الکل و جوهر سقز حل مـیشود. یکی از اقسام لینیت زغالی هست سخت و براق و به خوبی جلا و صیقل پیدا مـیکند و در جواهر سازی بکار مـی رود
عقیق یک قسم کوارنز بی شکل بـه رنگهای مختلف است. نوع مرغوب آن بـه رنگ سرخ یـا آلبالوئی هست و مانند سنگهای قیمتی درون زینت بکار مـیرود نوعی از آن کـه در یمن بـه دست مـی آید و سرخ رنگ هست معروف بـه عقیق یمنی یـا یمانی هست که بیشتر نگین انگشتر مـیشود و واحدش عقیقه است
فیروزهیکی از سنگهای قیمتی بـه رنگهای آبی آسمانی کـه از معدن استخراج مـیشود و بیشتر نگین انگشتر از آن بـه دست مـی آید و در نیشابور و کرمان و فارس و آذربایجان بـه دست مـی آید. بهترین آن از معدنی از نیشابور بـه دست مـیآید و آن را فیروزه بواسحاقی مـیگویند.
یشمسنگی هست شبیـه عقیق یـا زبر جد بـه رنگهای مختلف کبود ، سبز تیره و رنگ صابونی آن نیز یـافت مـیشود.
لاجورداز سنگهای معدنی بـه رنگ آسمانی یـا آبی پر رنگ کـه سائئده شده آن درون نقاشی بـه کار مـیرود و در طب قدیم نیز کار برد داشته است. بـه عربی بـه آن لازورد مـیگویند.
مردار سنگ لیتارژ ، جوهر سرب ، جسمـی هست به رنگ سرخ یـا زرد بیستر از سرب و قلعی گرفته مـیشود به منظور ساختن مرهم بکار مـیرود و به آن سنگ مردار هم گفته مـیشود.
مرواریدگوهری هست سفید و درخشان کـه در داخل صدف رشد مـیکند. وقتی ذره شنی بین صدف و جبه او قرار مـی گیرد جانور کم کم ماده آهکی بدور آن ذره ترشح مـیکند و رفته رفته مروارید ساخته مـیشود. درشتی آن بـه اندازه دانـه خنثی شروع مـیشود و تا اندازه تخم کبوتر آن وجود دارد و در خلیج فارس و اقیـانوس هند صید مـیشود.
گنج یـابی, گنج یـاب ,عتیقه,گنج, دفینـه, زیرخاکی, گنج, گنج های ایران, کارشناسی گنج پیدا شده, نوع دفینـه, جنس دفینـه یـافت شده, جنس زیرخاکی, فروش زیرخاکی,
:: بازدید : 61
نویسنده : ایرانیکان
تاریخ : [یکشنبه 13 دي 1394 ] [ 23:22]
نشانـه ماهی درون گنج یـابی و کشف دفینـه
در گنج یـابی و دفینـه یـابی علائم زیـادی وجود دارد کـه یکی از آن نشانـه یـا علامت ماهی هست . این علامت کـه نشانـه مال و ثروت هست در نزدیکی آب اعم از رودخانـه، چشمـه، دریـا، اقیـانوس و...وجود دارد و با توجه بـه شکل و جهت دلالت بر امری دارد . هر کدام از اجزای ماهی دلالت بر موضوعی درون گنج یـابی دارد کـه در ادامـه خواهد آمد.
ماهی
این نماد معنی پول و ثروت را مـی دهد و بیشتر درون کنار نـهر آب و چشمـه ها و باتلاق ها بکار مـی رود درون قسمت دم ماهی حتما دنبال قبر باشید درون قسمت دهان ماهی حتما دنبال آثار دوم باشید اگر ماهی دارای پولک بود و شکم آن بزرگ درون داخل یـا زیر ماهی حتما دنبال سنگ قیمتی بود کـه معمولا درون قسمت تخمدان ماهی قسمتی از آن ساروجی هست که دقیقا با ضربه کوچک بـه آن قسمت بزنید سنگ قیمتی نمایـان مـیشود البته این درون صورتی هست که ماهی شکمش پر باشد
در صورتی کـه بالای سر یـا زیر دم ماهی یک کاسه هم بود حتما در اطراف ماهی دنبال سنگ بزرگ باشید کـه زیر سنگ بزرگ سردابه یـا اتاقک موجود هست که دفینـه درون آن مدفون هست . ولی اگر دو ماهی بر روی سنگی درون روبروی هم قرار گرفته باشند حتما زیر سنگ را بکاوید کـه منتهی مـیشود بـه پله و اتاق کـه دفینـه ارزشمندی درون آن جای داده شده . اگر ماهی مانند عبالا باشد کـه به تل اشاره دارد .
گنج, گنج یـابی ,گنج یـاب, دفینـه, دفینـه یـابی, زیرخاکی ,علایم دفینـه,نشانـه دفینـه, نماد گنج, پیدا گنج, یـافتن زیرخاکی, ماهی درون دفینـه, ماهی درون گنج یـابی,
:: بازدید : 161
نویسنده : ایرانیکان
تاریخ : [یکشنبه 13 دي 1394 ] [ 23:11]
آموزش طلایـاب و عملکرد فلزیـاب
فلزیـاب یـا گنج یـاب یکی از ابزارهای مـهم و از تکنولوژی های جدید هست که درون باستان شناسی و کاوش گنج و دفینـه کاربرد زیـاد دارد . درون واقع گنج یـاب یـا فلزیـاب تسهیل کننده و یـاری رسان گنج یـاب درون حصول نتیجه و موفقیت درون کارش هست . هر فلزیـابی مناسب نیست لذا کارایی فلزیـاب ، شیوه کار درست با ان و نیز ابزارهای و شرکت سازنده و... بیـانگر کیفیت فلزیـاب هست .لذا شناخت و عملکرد فلزیـاب درون طریقه موفقیت و استفاده حائز اهمـیت است.
مداری كه بصورت كیت درون دسترس شماست یك فلزیـاب با كاربرد آماتوری هست . از این مدار مـی توان بعنوان یـافتن فلزات درون عمق حداكثر 50 سانتیمتری یـا بعنوان لوله یـاب ( تعیین مسیر لوله درون دیوار ) استفاده نمود . مدار از نظر فنی شامل دو نوسان ساز مـی باشد . نوسان ساز اولیـه شامل 5/5 مگاهرتز و ترانزیستور T1 مـی باشد و نوسانات این بخش توسط ترانزیستور T2 تقویت مـی شود . نوسان ساز دوم نیز شامل بوبین L ، خازن موازی آن ( خازن VC ) و ترانزیستور T3 هست .
طرز عملكرد این مدار بگونـه ای هست كه هر گونـه تغییر درون وضعیت نوسان ساز دوم ( این امر با نزدیك شدن فلز بـه بوبین جستجوگر صورت مـی پذیرد ) باعث تغییر درون وضعیت پایداری دو نوسان ساز شده و نتیجه درون خروجی بصورت صوت تقویت شده ( توسط مدار آمپلیفایر LM386 ) ظاهر مـی شود .
در مونتاژ قطعات بـه این موارد توجه نمائید :
خازن های عدسی بر اساس كد شناسائی روی بدنـه شان ابتدا كاملاً متمایز و سپس درون مكانـهای نصب شوند .
خازن های الكترولیت بر اساس پایـه مثبت و منفی شان نصب شوند . ( محل قرار گرفتن پایـه مثبت با علامت + مشخص شده هست .
در محل VC یكعدد خازن بطور صحیح نصب شده هست .
5/5 مگاهرتز بترتیب پایـه ها درون مكان خود نصب شود . این شباهت بـه خازن عدسی دارد ولی دارای 3 پایـه هست . جهت قرار گرفتن این فرقی نمـی كند ولی از نظر ردیف بر شكل روی فیبر منطبق شود .
دیود سیگنال رادیوئی چنان نصب شود كه نوار سفید روی بدنـه آن عنوار سفید شكل روی فیبر منطبق شود .
پتانسیومتر بترتیب پایـه ها درون مكان خود نصب شود . بسته بـه سایز این قطعه ، به منظور پایـه وسط این قطعه ، بر روی فیبر دو تعبیـه شده كه فقط یكی از آنـها مورد استفاده قرار مـی گیرد .
ترانزیستورها چنان درون مكانشان نصب شوند كه از نظر سطح مقطع بر شكلهای روی فیبر منطبق شوند .
آی سی نیز چنان درون مكان خود نصب شود كه تو رفتگی U شكل لبه آن بر شكل مشابه روی فیبر منطبق شود .
قبل از نصب بوبین جستجو گر لازم هست كه حتماً لاك نوك پایـه های آن توسط تیغ و بطور كامل ( گرداگرد ) تراشیده شود . درون غیر اینصورت هنگام لحیمكاری اتصال كامل بین مس داخلی سیم و نوارهای مسی مدار برقرار نشده و مطمئناً كیت عمل نخواهد كرد .
این كیت نیـاز بـه یك بلندگوی معمولی هشت اُهم دارد كه حتما توسط دو رشته سیم بـه محل SP متصل شود . به منظور این بلندگو حتماً از یك قاب مناسب استفاده شود که تا قدرت صوتی آن بیشتر و دقیق تر باشد . درون یك آزمایش مـی توانید بلندگو را بطور معكوس داخل یك لیوان با قطر مشابه بلندگو قرار دهید که تا اهمـیت قاب مناسب درون تغییر قدرت و كیفیت صدا برایتان آشكار شود .
منبع تغذیـه این كیت مـی تواند یك باتری 9 ولت یـا مجموعه ای از 6 باتری قلمـی سری شده باشد و باید با رعایت قطب مثبت و منفی بـه محل كانكتور BAT متصل شود .
آزمایش مدار :
ابتدا پتانسیومتر POT را درون وضعیت وسط قرار داده و سپس تغذیـه 9 ولت را با رعایت مثبت و منفی بـه مدار متصل كنید . درون اینصورت صدائی درون بلندگو شنیده خواهد شد كه قدرت و ضعف آن توسط پتانسیومتر قابل تنظیم مـی باشد . اكنون یك وسیله فلزی ، مثلاً پایـه فلزی هویـه یـا یك انبردست را بـه بوبین جستجو گر نزدیك كنید . ملاحظه مـی شود كه نتیجه نزدیك شدن شیئ فلزی بـه این بوبین تغییرات درون صوت بلنگو خواهد بود . به منظور بهترین وضعیت با چند بار نزدیك و دور كردن شیئ فلزی بـه بوبین و همزمان تنظیم صدای بلندگو توسط پتانسیومتر ، بـه بهترین وضعیت مدار از نظر برد خواهید رسید . بطور مثال درون تنظیم خوب پتانسیومتر ، بوبین یك وسیله فلزی 10 درون 10 سانتیمتر را از فاصله تقریبی 15 که تا 20 سانتیمتری تشخیص داده و نتیجه بصورت تغییر درون صوت ظاهر مـی شود . بدیـهی هست قدرت تشخیص مدار بستگی بـه بزرگی و جرم فلز دارد . بطور مثال بوبین جستجو گر قادر هست یك وسیله فلزی بـه ابعاد 50 درون 50 سانتیمتر را از حدود 40 سانتیمتری تشخیص دهد و یـا یك باتری كتابی 9 ولت را از حدود 10 سانتیمتری تشخیص خواهد داد . با چندین بار تنظیم پتانسیومتر درون وضعیت های مختلف ، بهترین نتیجه حاصل خواهد شد . به منظور نتیجه بهتر توصیـه مـی شود پتانسیومتر چنان تنظیم شود كه صدای بلندگو نزدیك بـه قطع شدن باشد . درون اینصورت با نزدیك شدن فلز بـه بوبین ، صدا قطع مـی شود .
برای استفاده راحت از این فلزیـاب یك دسته جستجوگر شامل یك مـیله چوبی بطول تقریبی 120 سانمتیمتر و یك صفحه دایره ای از جنس پلاستیك یـا چوب ، و بكمك یك لولای عایق بـه یك طرف مـیله چوبی متصل و سپس بوبین جستجوگر را بر روی آن نصب كنید . مدار نیز داخل یك قاب پلاستیكی و در پائین مـیله نصب و بوبین توسط دو رشته سیم بـه داخل قاب منتقل شود . بجای پتانسیومتر مـی توان از یك ولوم 5 كیلو اُهم همراه با سرپیچ پلاستیكی استفاده و آن را بر روی جعبه نصب نمود . خروجی صوتی را مـی توان هم بـه یك بلندگو و در صورت نیـاز بـه حساسیت بیشتر بـه یك گوشی متصل نمود . مطابق شكل بالا بوبین درون زیر صفحه چوبی دایره ای نصب مـی شود و حدفاصل بوبین که تا مدار از حداقل سیم ( حداكثر 10 سانتیمتر ) استفاده شود . به منظور ثابت نمودن بوبین بهتر هست ابتدا دورادور آن را توسط چسب نواری پوشش دهید که تا هیچ تغییری درون شكل بوبین بوجود نیـاید و سپس آن را توسط چسب یـا چند بسط كوچك بر روی سطح زیرین چوب محكم نمائید .
گنج یـابی, زیرخاکی, دفینـه, بار, عتیقه ,گنج ,دفینـه یـابی, فلز یـاب, طلایـاب, گنجیـاب, ساخت فلزیـاب دستی, ساخت طلایـاب دستی, آموزش گنج یـابی,
:: بازدید : 66
نویسنده : ایرانیکان
تاریخ : [شنبه 12 دي 1394 ] [ 22:24]
ساروج یـا بتون آرمـه باستانی یـا هر چیز دیگر درون تاریخ باستان مورد توجه بود و در موارد بسیـاری کاربرد داشت مقاومت بالا و عدم نفوذ پذیری ساروج موجب شده که تا در بخش های مختلف ساختمان ها و عمارتها استفاده شود و این تنوع کاربرد و استفاده از آن موجب شده که تا در کاوش های مختلف ، باستان شناسان و نیز گنج یـابان با آن برخورد داشته اند لذا شناخت ساروج درون گنج یـابی بسیـار مـهم و موثر است.
ساروج مخلوطی هست ازآهک وخاکستر و یـا روث حیوان کـه با گل و آب مخلوط مـیکنند و بعد از اینکه خشک شد آن را درون کوره آتشین مـیسوزانند که تا اینکه بـه ساروج تبدیل شود، وبعداً آن را نرم مـیکنند یـا کوبیدن پتک و یـا با سنگ آسیـاب بروی آن مـیچرخانند کـه نرم شود، وخاکستر کـه در آب بمرور جذب ایندرید کربنیک کند و آهکش بصورت سنگ آهک کـه محکم وپایدار هست در مـی آید درون دروان گذشته ساروج از اهمـیت خاصی برخوردار بوده و جهت ساختن حوض، آب انبار، برکه گرمابه و بنای خانـه و سد کاربرد داشته است
کاربردهای ساروج :
- ساروج با توجه بـه خاصیت اصلی آن یعنی نفوذپذیری بسیـار اندک بـه عنوان روکش درون سازههایی کـه در تماس مستقیم با آب بودهاند مانند آبانبارها ، حوضها ، ها و … مورد استفاده قرار گرفته است.
- ساروج با توجه بـه نحوه اجرای آن از سطحی بسیـار بسیـار صاف و براق برخورداراست کـه این ظاهر ساروج ، باعث استفاده از آن درون امر تزئینات ساختمان گردیده.
مواد تشکیل دهنده ساروج :
بدنـه اصلی ساروج از ترکیب آهک با سیلیس فعال شکل مـیگیرد. نکته مـهم درون اینجا فعال بودن سیلیس مـیباشد کـه به سیلیس آمورف یـا بیشکل معروف هست چرا کـه ساختمان آن بلوری نمـیباشد. درون گذشته به منظور تامـین سیلیس از خاکستری کـه در محل با سوزاندن فضولات حیوانی حاصل مـیشد استفاده مـید کـه امروزه مـیتوان از جایگزینـهایی مانند سیلکافوم مـیکروسیلیس استفاده کرد. یکی از معایب اصلی ساروج خاصیت کاهش حجم آن مـیباشد کـه با توجه بـه کاربرد ساروج درون امر پوشش ، این خاصیت باعث ترک خوردگی درون سطح و در نتیجه ایجاد اختلال درون نقش اصلی آن یعنی نفوذناپذیر سطح مـیشود. به منظور کاهش اثرات این خاصیت مخرب، درون گذشته از الیـاف طبیعی کـه شامل الیـاف گیـاهی مانند لوئی کـه از نوعی نی بدست مـیآمده و همچنین الیـاف حیوانی مانند پشم بز و شتر و یـا گاهی موی سر انسان ، استفاده مـیشده است. امروزه مـیتوان از الیـاف مصنوعی مانند الیـاف پلیمری ، فلزی و یـا شیشـهای بجای الیـاف مصنوعی استفاده کرد. درون بعضی مواقع کـه مواد اصلی تشکیل دهنده ساروج کمـیاب بوده و یـا گاهی به منظور بدست آوردن ساروجهایی با خاصیتهای مختلف از ماسه ریز دانـه استفاده مـیشده هست ولی این ماسه کارآیی ملات را پایین مـیآورده کـه برای جبران آن از خاک رس استفاده مـیشده است. گاهی مواد افزودنی خاصی مانند تخم مرغ بـه ساروج اضافه مـیشده کـه فقط حتما با آزمایش اثرات دقیق آن را تعیین نمود
حلال ساروج
قابلیت انحلال هیدروکربورها درون آب عموما خیلی کم مـیباشد. مقدار آب موجود درون هیدروکربورها با افزایش درجه حرارت زیـاد مـیشود. حلالیت هیدروکربورها درون کلروفرم ، سولفورکربن و تتراکلریدکربن حائز اهمـیت هست که با افزایش درجه حرارت ، زیـاد و با افزایش وزن مولکولی کاسته مـیگردد. قابلیت انحلال آروماتیکها بیشتر بوده و بعد از آنـها اولفینها – نفتنها – متانیها قرار دارد. ضمنا قابلیت انحلال ترکیبات اکسیژنـه – ازته – سولفوره ، کمتر از هیدروکربورها مـیباشد. بالاخره نفت ، حلال هیدروکربورهای گازیشکل و تقریبا تمام هیدرورکربورهای جامد – گریسها – رزینها – گوگرد و ید مـیباشد. 1- تیتراسیون کربنات سدیم 2- دی سولفات امونیوم ۳- هیدروفلوریک اسید صنعتی
ازبین بردن ساروج
شما مـی توانید از مواد منبسط شونده مانند کتراک استفاده نمائید. این مواد درون هنگامـی کـه با آب سرد مخلوط مـی گردند و به شکل ملاطی درون چالهایی کـه به همـین منظور درون سنگ ایجاد شده اند ، ریخته مـی شوند ، با گذشت زمان اندک منبسط شده و موجب شکستن سنگ مـی گردند ، قابلیت انبساط این گونـه مواد بـه حدی هست که مـی توانند فشاری معادل 500 Kg/Cm2 و یـا 5 Mpa بر دیواره های چال وارد نمایند . این مـیزان فشار مـی تواند بلوک سنگ و یـا بلوک سیمان را بدون ایجاد آلودگی صوتی و زیست محیطی و بدون آموزش نیروی متخصص از توده آن جدا نماید.
خرد ساروج
ساخته شود
طریقه خرد هرکدام از انواع ساروجها متفاوت هست ولی بـه طور کلی مـیتوان آنـها را خرد کرد و از بین برد. به منظور مثال یک الماس را فزض کنید کـه مـیخواهید آن را خرد کنید. اگر با پتک هم روی آن بزنید خرد نمـیشود ولی اگر بدانید کـه ضربه را بـه کجای الماس وارد کنید بـه راحتی خرد مـیشود و به قطعات کوچک تقسیم مـیشود. ساروج هم مانند همـین الماس هست ، اگر مواد آن درون دسترس نباشد حتما بدانید کـه از کجا شروع بـه شکستن آن ید که تا بهتر نتیجه بگیرید. به منظور ساخت مواد جهت خرد ساروج حتما نمونـه ساروج وجود داشته باشد
گنج یـابی ,عتیقه, گنج, دفینـه, زیرخاکی, شکستن ساروج, چگونگی مخفی گنج, یـافتن گنج, درباره ساروج, چوب ساروج, ساروج چیست, دفینـه زیر ساروج,
:: بازدید : 95
نویسنده : ایرانیکان
تاریخ : [شنبه 12 دي 1394 ] [ 21:53]
دفینـه و گنج های جنوب ایران
یکی از مناطق پر بار و دفینـه دار جنوب ایران هست و از نظر تاریخی بسیـار مـهم است. جنوب ایران بـه دلیل سابقه تاریخی پیش و بعد از تاریخ و همچنین نزدیکی بـه بین النـهرین و علاوه بر اینـها قرار درون آبراه استراتژیک مورد توجه بوده هست این سابقه تاریخی درخشان یقنا درون دل خود گنج های مخفی زیـادی دارد.
جزیره خارک:
جزیره خارک یکی از شمالی ترین جزایر خلیج فارس بـه شمار مـیرود کـه قدمت آن بـه بیش از ۶۰۰۰ سال مـی رسد.
طول این جزیره حدود ۸ کیلومتر و عرض آن درون حدود ۴ کیلومتر و مساحت آن ۲۸ کیلومتر مربع هست و که تا بوشـهر ۵۷ کیلومتر فاصله دارد.
این جزیره سرزمـینی مرجانی هست که زمـین شناسان پیدایش آن را بـه ۱۴ هزار سال پیش نسبت مـی دهند. جزیره خارک درون نقطه ای سوق الجیشی درون امتداد راه دریـائی بنادر باستانی مـهمـی چون سیراف; لیـان; سینیز; مـهرویـان قرار داشت.
به دلیل موقعیت حساس خارک درون دوره باستان کـه به عنوان شمالی ترین پایگاه دریـائی قوم پالمـیران بـه شمار مـی رفت و همچنین توسعه فعالیت های نفتی و ساخت و سازهای گستردهای کـه در این جزیره درون حال انجام است، هیـاتی بـه سرپرستی حمـید زارعی کارشناس ارشد باستان شناسی سازمان مـیراث فرهنگی; صنایع دستی وگردشگری استان بوشـهر اقدام بـه بررسی و شناسائی کامل جزیره کرد.
این بررسی ها هدف شناسائی آثار باستانی و نمونـه برداری سطحی جهت دستیـابی بـه اطلاعاتی درون زمـینـه الگوهای مختلف زندگی انسان باستان; از اول آذر آغاز شد.
محور بررسی از پلاز کارگری واقع درون منتهیـالیـه شمال جزیره; آغاز شد و طبق برنامـه مسیرهای فضای سبز; حاشیـه دانشگاه آزاد; محوطه پیرامون هتل ۹۰ خوابه شرکت نفت; نواحی بیرونی شرکت فلات قاره; محوطه پیرامون طرح متانول; باغ ولایت; حاشیـه شمالی و شرقی بقعه مـیر محمد حنفیـه و حاشیـه ساحلی بـه صورت سیستماتیک مورد بررسی قرار گرفت. درون این پژوهش بیش از ۲۰۰ اثر باستانی مورد بررسی و مطالعه قرار گرفت.
این آثار شامل مواردی چون چاه; آب انبار; قنات وسیستم های آبیـاری; گور معبد; گوردخمـه;استودان;قبور دوره اسلامـی; بقعه و امامزاده; کلیسا; آتشکده; چهار طاقی و تپه باستانی است.
ترکیب کلی آثار کشف شده بـه دو دوره تاریخی و اسلامـی تقسیم بندی مـی شود.
غالب آثار مربوط بـه دوره ساسانی هست که بـه صورت قنات; چاه; آب انبار; گور دخمـه; استودان; آتشکده; چهار طاقی وکلیسا کـه در مناطقی همچون نواحی باغ پیرمرد; باغ نصر; بخش شرقی بقعه مـیر محمد حنفیـه; سواحل غربی جزیره دیده مـی شود.
قدیمـی ترین اثر باستانی دو تخته سنگ ضربی; شبیـه قبور دلمن مربوط بـه هزاره اول پیش از مـیلاد بوده کـه نزد مردم مشـهور بـه دو ون است.
کشف سفالینـه هائی با نقش مشخص و همچنین قطعات چینی با نقش و نگار گل و پیچک; حاکی از این هست که این جزیره زیستگاه مردمـی بوده هست که با کشورهای شرق آسیـا همچون چین; هند ارتباط داشته اند.
به نظر مـی رسد درون دوره ساسانی; جزیره از اهمـیت ویژه ای برخوردار بوده زیرا درون بخش وسیعی از جزیره سفال شاخص ساسانی بـه چشم مـی خورد.
احتمالا درون دوره ساسانی فقط چند نقطه از جزیره را مد نظر داشته اند.
این نقاط را با توجه بـه آثار موجود مـی توان بـه خوبی مشخص کرد. بـه نظر مـی رسد صخره کم ارتفاعی کـه در بخش شرقی بقعه مـیر محمد حنفیـه بـه طول ۲۰۰متر و عرض ۲۰متر قرار گرفته درون دوره ساسانی از اهمـیت بالائی برخوردار بوده; زیرا بخش اعظمـی از آثار دوره ساسانی از قبیل دخمـه; گور معبد; آتشکده;چهار طاقی و قبور سنگی درون حاشیـه و بر روی این صخره ایجاد شده است.
در این پژوهش با سفال های شاخصی چون سفال هایی با نقش خطوط مواج درون کادری با نوارهای باریک وسفالهائی با نقش خطوط متقاطع مربوط بـه دوره ساسانی برخورد شد.
همچنین چندین قطعه چینی آبی و سفید کـه به صورت پراکنده درون حاشیـه ساحلی و بخش مرکزی جزیره بخصوص درون ضلع شمالی دانشگاه آزاد اسلامـی کشف شد کـه حکایت از ارتباط تجاری با چین; هند وسوماترا دارد.
به رغم اینکه دو تخته سنگ ضربی (دلمن)مربوط بـه هزاره نخست پیش از مـیلاد کـه پیشتر درون جزیره موجود بوده و به عنوان قدیمـیترین اثر باستانی جزیره بـه شمار مـی رفت;مـی توان ادعا کرد آثار مـهم و به خوبی شناخته شده درون این ناحیـه مربوط بـه دوره ساسانی هست که مشخصات ویزه خود را داراست.
جزایر قشم – هرمز:
قلعه پرتغالی ها – در انتهای شمال شرقی جزیره قشم یک قلعه قدیمـی و مخروبه وجود دارد . این قلعه را درسال ۱۰۳۰ هجری قمری ( ۱۶۲۱ مـیلادی ) بـه دستور پادشاه اسپانیـا درمسیر بندرقشم ساخته اند . این قلعه درون سال۱۶۲۲ بـه دست سپاهان ایران فتح گردید و تا امروز نیز آثار دیوار خارجی آن باقی مانده هست . قلعه مذکور دو حصار و برج هایی درون چهارگوش دارد . درون پشت حصار بیرونی قلعه ، خندقی وجود داشته کـه اینک پر شده هست . دیوار سازی قلعه با سنگهای مرجانی و سنگ لاشـه و ملات گچ و ساروج بـه شکل بناهای عهد ساسانی انجام گرفته هست .
در مـیان خرابه های قلعه هنوز تعدادی لوله زنگ زده توپ وجود دارد : چهار لوله از این لوله ها را درون اطراف درون ورودی پاسگاههای قدیمـی شـهر قشم و لافت نصب کرده اند و چند لوله توپ دیگر نیز بـه بندرلنگه حمل شده هست .
قلعه هرمز-این قلعه کـه در ضلع شمالی جزیره هرمز و درساحل دریـا قرار دارد ، مـهمترین قلعه باقی مانده از روزگار تسلط پرتغالیـها برسواحل و جزایر خلیج فارس هست . این قلعه بـه فرمان ( آلفونسو آلبوکرک ) دریـانورد پرتغالی درون سال ۱۵۰۷ مـیلادی ، درون محلی موسوم بـه ( مورنا ) احداث شد . قلعه بـه شکل چند ضلعی نامنظم هست . ساختمان آن بسیـار محکم هست و دیوارهایی بـه قطر ۵/۳ متر با چند برج بـه ارتفاع ۱۲ متر دارد . تاسیسات قلعه شامل انبارهای تسلیحات ، آب انبار و اتاق هایی باسقف هلالی هست . درون زمان شاه عباس کـه استعمار پرتغالی ها درایران خاتمـه داده شد ، این قلعه بـه دست امام قلی خان از سرداران شاه عباس فتح گردید علاوه بر قلعه های مذکور ، آثارو بقایـای قلعه های شـهرهای مـیناب و جاسک نیز از بقایـای سایرقلعه های استان است.
شـهر قدیـمـی خــربز : اخیرا هنگام حفاری های باستان شناسی درون جزیره قشم آثار یک شـهر قدیمـی کشف شد . این شـهر کـه تا قرن چهارم هجری قمری شـهری آباد بوده هست به دوره ساسانیـان مربوط هست . درون حفاری های انجام شده ، سفالینـه ها و آثار بسیـاری از محل بـه دست آمده هست . طول تقریبی شـهر خربز هفت کیلو متر هست و از منابع آب شیرین برخوردار هست .
اسکله باستانی بندر لافت – درون بندر لافت ، آثاراسکله ای وجود دارد کـه به دوران مادها ، هخاان و ساسانیـان مربوط هست . طول این اسکله ۱۳۰ متر و ضخامت اصلی کف آن ۷ متر و دیوارهای روی اسکله ۳ متر مـی باشد کـه گهای لبه دار ساخته شده هست .
تپه کولغان قشم – بالای یکی از تپه های کولغان ، آثار معماری و آبراهها ( کانالهای) سالمـی بادیوارهای سنگی بـه طول بیش از صد مترباقی مانده هست که نوعاً جالب توجه هستند .در قسمت دیگری از قبرستان منظمـی با قبرهایی درون دردیف و با فاصله دومتراز یکدیگر وجود دارد . نشانـه های باقی مانده از اتاقک های مجاور تپه گویـای آن هست که این محل احتمالاً بازاری بوده کـه رونق بسیـار داشته هست . درون کنار این ویرانـه ها سه حوض حفر شده درون داخل سنگ وجود دارد کـه بزرگ ترین آنـها ۱۲ متر و طول ۴ متر و عرض دارد . درخت کنار تنومند و زیبایی نیز درون جوار آن قرار دارد . تپه های کولغان مشرف بر دریـا و سد خاکی ( بالاتل ) هستند و از زیبایی و چشم انداز بسیـار جالبی برخوردارند . عده ای معتقدند کـه این مکان نیـایشگاه ناهید بوده هست .
آب انبــارها و چـــاهها:
محدودیت منابع آب شیرین درون استان هرمزگان موجب گردیده هست ، مردم محلی و مـهاجمان به منظور ذخیره آب شیرین ، آب انبارها و چاههایی را احداث کنند کـه مشخصات برخی از آنـها درون پی مـی آید :
آب انبار بی بی – اولین برکه آب شـهر قشم درون سال ۱۲۰۲ هجری قمری بـه وسیله زن خیرونیکو کاری بـه نام صوغیـه همسر شیخ عبدالله حاکم وقت قشم ساخته شده هست . سقف این برکه کـه به آب انبار معروف هست بارها تجدید بنا شده هست و درحال حاضر بعد از دویست سال هنوز بـه نام برکه بی بی مورد استفاده مردم بومـی هست . این آب انبار از حیث معماری جالب توجه هست .
آب انبار خربز- در کنار شـهر باستانی خربز درون جنوب جزیره قشم حدفاصل بین شـهر و یک نیـایشگاه مـهری یک مخزن بزرگ آب مربوط بـه دوره ساسانیـان وجود دارد . این برکه مدت ها مخروبه بود و لی درون سالهای اخیر بـه نحو بسیـار مطلوبی باز سازی شده هست .
چاه پرتغالی ها – معروف بـه چاه قدیمـی استان هرمزگان چاه پرتغالی ها هست . این چاه درون حال حاضر درون محوطه نیروگاه برق قشم درون سربندر قشم واقع شده هست .
چاههای بندرلافت – درون پشت قلعه لافت و در داخل گودال مجاور قلعه بـه تعداد روزهای سال کبیسه ۳۶۶ چاه کم عمق به منظور جمع آوری آب باران حفر شد ه اند . برخی از محققین معتقدند این چاهها مربوط بـه دوران هخا و ساسانی است.
مشاوره به منظور گنج یـابی سایت باستان شناس
گنج یـابی, عتیقه, گنج, دفینـه, زیرخاکی, گنج بندر عباس, زیرخاکی خارک, دفینـه جنوب ایران, دفینـه بندر عباس, دفینـه جنوب کشور, دفینـه آب انبار,آب انبار دارای گنج,
:: بازدید : 108
نویسنده : ایرانیکان
تاریخ : [شنبه 12 دي 1394 ] [ 21:42]
تجارت و دفینـه یـابی درون دوره باستان
یکی از مواردی کـه ارتباط تنگاتنگی با گنج یـابی و دفینـه دارد تجارت و مسیر بازرگانی درون دوره باستان هست مناطقی کـه در مسیر تجارت قرار دارد و یـا شـهرهای دارای بازرگانی پررونق دارای ثروت و گنج هستند لذا شناخت مسیر تجاری و شیوه های تجارت و همچنین کالاهای تجاری جهتب اطلاعات باستانی حائز اهمـیت است.
از آنجا کـه انسانـها بیشتر از مصرف خودشان تولید داشته اند تجارت شروع شده است. درون ابتدا تجارت درون داخل کشور و بعد بـه مرور زمان خارج از کشور و به مکانـهای بسیـار فراتر از مرزهای کشورها رسیده است. مثل همـین دوران خودمان ، درون دوران باستان مردم نیـازهای خود را از طریق صادرات و واردات تامـین مـی د
در دوران باستان تجارت بـه دو روش زیر انجام مـی شد
۱- راه دریـایی : با تکنولوژی آن زمان کشتی سازی انجام مـی شد . اگر بـه تکنولوژی کشتی سازی آن زمان توجه کنیم تجارت از این راه با خطرات جدی و زیـادی مواجه بود. کشتی هایی کـه در طول سفر غرق شده اند باعث تحقیقات باستانشناسی و دفینـه یـابی شده است
۲- راه خشکی : تجارتی بود کـه با استفاده از حیوانات چهارپا انجام مـی شد(تجارت کاروان) همانطور کـه مـیدانید جاده ابریشم از کشور ما عبور کرده هست ، این به منظور حمل ثروت شاه راه اصلی بوده و باعث ثروتمند شدن مناطق عبور راه شده بود. درون فواصل مختلفی کـه کاروان مـی توانست درون طول روز طی کند امکانات اجتماعی و کاروانسراهایی درست شده بود
جاده ستون اصلی تجارت هست ، از هر منطقه ای کـه جاده عبور کرده آن منطقه ثروتمند شده ، هر چقدر کـه انسانـها امکان این را داشته باشند کـه بتوانند محصولات خود را راحت تر و سریع تر حمل کنند . بیشتر رشد کرده و ثرتمند خواهند شد و همچنین بـه غنی سازی فرهنگی و فعالیت اجتماعی محلی درون طول معاملات کمک خواهد کرد
کاوش درون منطقه جغرافیـایی و رابطه آن با راه تجارت را حتما بررسی کنیم ، اگر بـه راه تجارت بـه راحتی وصل بشود آن موقع منظقه ای را کـه کاوش مـی کنیم درست است. اکنون مـیتوانید تحقیق و کاوش خود را شروع کنید و مطمئن باشید کـه در نتیجه کاوش دست خالی برنخواهید گشت
فقرا نـه دارایی و نـه مقبره ای دارند ، ثروتمندان هم مقبره و هم دارایی دارند .انی صاحب دارایی و ثروت خواهند شد کـه از طریق تجارت پول خوبی را بدست خواهند آورد.
دفینـه, زیرخاکی, گنج ,گنج یـابی, دفینـه, گنج، عتیقه, باستان, باستان شناسی, تجارت قدیم, تجارت درون باستان شناسی, تجارت گذشتگان, تجارت درون گذشته,
:: بازدید : 34
نویسنده : ایرانیکان
تاریخ : [شنبه 12 دي 1394 ] [ 21:29]
طریقه دفینـه و گنج یـابی درون غار
در مطالب قبلی درباره گنج یـابی و کشف زیرخاکی درون مناطق مختلف از جمله جنگل و کوهستان و رودخانـه و... مطالبی ارائه شد یکی از مناطق مـهم مخفی گنج غارها هستند درون اینجا گنج پنـهان شده درون غار آموزش داده مـی شود.
بـه تصویر زیر نگاه کنید، هر گاه درون محلی مشابه تصویر زیر، غاری یـافتید کـه دارای دهانـه ای نسبتا کوچک بوده و دارای شیبی ملایم بـه سمت داخل نیز باشد، بررسی نمایید کـه درست درون روبروی دهانـه آن سنگی خاص و یـا غریب (کمـی دورتر، حتی مـیتواند آنطرف دره ) وجود دارد کـه انگار بـه دهانـه غار نگاه مـی کند، توجه داشته باشید کـه گاهی اوقات تمامـی یـا قسمتی از ورودی دهانـه غار را با تخته سنگ یـا ملاتی ساروجی شبیـه صخره های مجاور ، بسته اند.
گنج, گنج یـابی, زیرخاکی, دفینـه, گنج یـاب, غار گنج, غار دارای مال, چطور گنج دراریم, آموزش دفینـه یـابی, آموزش پیدا زیرخاکی, آموزش دفینـه, یـافتن دفینـه,
:: بازدید : 90
نویسنده : ایرانیکان
تاریخ : [شنبه 12 دي 1394 ] [ 21:14]
معرفی دام ها و تله هایی دستی درون گنج یـابی و دفینـه
گنج یـابی و کشف دفینـه هیچ گاه خالی از خطر نبود و بسیـاری افراد از کاوشگران بار درون حین کار جان خودشان را از دست دادند و یـا آسیب های جسمـی دیدند . این آسیب ها بـه دلیل عدم آشنایی بـه دفینـه یـابی و یـا کاوش های غیر علمـی و اصولی ، و یـا وجود انواع تله ها ایجاد مـی شود درون اینجا قصد معرفی و شناخت تله های دستی دارم:
دوستان تله ها معمولا هر جایی قرار ندارند و معمولا به منظور بارهای بزرگ و خزانـه های عظیم و ارزشمند بـه کار مـی روند. اکثر تله ها با گذر زمان پوسیده نمـی شوند ما حدود چند صد که تا تله داریم .دوستان و همکاران بنده درون وبلاگهاشون مطالب خوبی قرار دارند من سعی مـی کنم درون این پست بـه چند تله کـه کمتر بهش پرداخت شده اشاره کنم
از ساده ترین تله شروع مـی کنم کـه دوستان درون موردش زیـاد توضیح اما لازم دیدم با شکل کمـی توضیح بدم
1. تله ای کـه در ایران زیـاد یـافت مـی شود کـه معمولا در دالان هایی کـه منتهی بـه اتاق مـی شود کـه چاله ای عمـیق کـه درون آن پر از نیزه هست البته این عکسی کـه من گذاشتم مربوط بـه جنگ فکر کنم ویتنام باشـه اما به منظور شبیـه سازی درون ذهن خوب هست اما از نظر ساختار شبیـه همان تله هست با عمق کمتر کـه بعد از ساختن تله روی آن را استتار مـی کنند و معمولا درون دیواره ها یـا ورودی دالان با رسم شکلی بـه آن اشاره مـیشـه البته درون مواردی بـه جای نیزه و یـا همراه نیزه زهر نیز بکار شده هست یـا بـه تنـهایی بـه شکل حوضچه ای پر از زهر و مواد سمـی کـه ظرف چندین دقیقه باعث مرگ مـیشـه دوستان قبل از وارد شدن بـه دالانـها حتما از کمربند های کوهنوردی استفاده کنید و به کمر ببندید و محکم کنید که تا اگر هم احیـانا دچار تله شدید کار بـه جاهای باریک کشیده نشود.
2.تله بعدی کـه بعد از شیب تند درون غارها هست به صورت پلمپ بعد از شیب کـه به صورت کاملا حرفه ای استتار شده بعضا هم درون بین راه اهرمـی قرار مـی گرفت کـه با قرار پا بر روی آن عمل کرده و سنگ بـه روی شیب افتاده کـه دیگر راه برگشتی نمـی گذارد .داخل پلمپ حفره ای بسیـار عمـیق و بعضا با نیزه وجود دارد درون اینجا حتما از کمربند کوهنوردی استفاده نمود و در بین راه حتما دقت نمود که تا احیـانا بر روی اهرمـی پا نگذاریم درون غارها حتما خیلی دقت نمود حتما از چراغ قوه های قوی استفاده نمود که تا اهرم ها و خطر ها قابل تشخیص شوند.
3.تله ای هم وجود دارد کـه به تله ترس معروف است.که معمولا درون جاهای پلمپ شده مانند گوردخمـه ها کـه انسان از محیطی روشن بـه جای تاریکی وارد مـی شود استفاده مـی شود. بـه صورتی کـه مجسمـه ای بـه صورت موجودات افسانـه ای یـا حیوانات بـه صورت بزرگ و ترسناک کـه معمولا بعد از شکستن درون ورودی با اینگونـه مجسمـه ها روبرو مـی شوید .
4.تله آخر مربوط بـه چاه هایی مـی شود کـه دارای سر بار مـی باشند به منظور حفاری و برداشتن سر باری دیواره چاه مجبورید کـه طنابی بـه کمر خود ببندید و سر طناب را بـه بیرون چاه ببندید .در اینجا حتما به سنگ های بالای ورودی چاه دقت کنید اینگونـه چاهها دارای سنگ های بزرگ درون ورودی هستند کـه با کوچکترین لغزشی از جای خود حرکت کرده و شخص را بـه ته چا مـی فرستد .حتما قبل از ورود بـه چاه با شیوه تکان تکان آنرا خنثی کنید.
گنج, گنج یـابی, زیرخاکی, دفینـه, دفینـه یـاب, تله, تله مکانیکی,تله های دستی, تله های اسیب زن, تله درون راه گنج, تله درون دفینـه, دام درون زیرخاکی,
:: بازدید : 51
نویسنده : ایرانیکان
تاریخ : [جمعه 11 دي 1394 ] [ 23:32]
آموزش گنج و کشف دفینـه درون غار
غار از دیرباز بـه عنوان مامن و پناهگاه و محل زندگی مورد استفاده بشر بود از این رو غارها بـه دلیل ساختار و همچنین مخفی وسیله و بار مورد توجه هست غار از این نظر گنجینـه و محل گنج های بشری و همچنین منبع ارزشمند باستان شناسی هست
معمولا درون گذشته از غارها بـه عنوان سر پناه استفاده مـی شد و جایی امن بـه حساب مـی آمد کـه از گزند حیوانات و دشمنان درون امان بود و حتی درون مقابل حوادث طبیعی هم از استحکام بالایی برخودار بود و همـین باعث مـیشد کـه نظر خیلی از پنـهان کنندگان دفینـه رو بـه خودش جلب کند و اکثرا بعد از پنـهان دفینـه درون ورودی غار را پلمپ مـید البته نوع دفینـه گذاری درون غارها با هم تفاوتهای زیـادی دارد و احتمال اینکه درب پلمپ شده ای درون داخل غار باشد هم هست.
شیوه های خاص به منظور پنـهان دفینـه درون داخل غارها
بعضی ها دم درون ورودی غار ستونی را کار مـی گذاشتند و از ستون دو قدم بـه سمت داخل غار مـیرفتند و دفینـه را درون عمق حدودا 2.5 متری (دو گز) جاسازی مـید .
و عده ای دیگر درون خود غار تلی را درست مـید و داخل تل دفینـه را درون عمق 3 متری جاسازی مـید.
و سری دیگر بـه صورت چاهی درون غار حفر مـید و از کف چاه تونل مـیزدند بـه یک سمت دیگه و با گذاشتن یک تله فیزیکی آن را پنـهان مـید .
نکته: توجه داشته باشید کـه هر کجا کـه در مسیر راه و حفاری بـه تونل خصوصا دست ساز برخوردید، 100 درون 100 حتما انتظار تله را هم داشته باشید (خصوصا دفینـه های دوره اسلامـی و گنجینـه های متعلق بـه دزدان و راهزنان، کـه نوع و تعداد دومـی بـه مراتب سخت تر و بیشتر مـی باشد)
وعده ای دیگر درون دیواره غار اتاقی مخفی درست مـید و دفینـه را درون آن مدفون و در اتاق را پلمپ مـید و گاهی نیز حتی درون خود اون اتاق هم چیزی نمـی گذاشتند و در دیواره و سه کنج دیواره بـه اصطلاح امروزی ، یکصندوق مخفی تعبیـه مـی د.
عده ای یک قبر درون وسط غار و یک قبر هم درون روبروی درون ورودی غار دفن مـید کـه دفینـه را داخل قبری کـه تو غار بود مدفون مـید البته یک سری اشیـائ ساده را درون داخل قبر مـیگذاشتند و دفینـه اصلی را درون یک متر زیر قبر درون زیر اشیـایی فرعی زیر سنگی بزرگ پنـهان مـید .
البته درون مواردی کـه غاری پیدا نمودید کـه دهنـه آن بسته شده بود و ارتفاع دهانـه بین 80 که تا 120 سانت بود و شیبی هم بـه سمت داخل داشت و شما بباشد عد از چند متر توانستید کاملا بایستید اگر هنوز راه ادامـه داشت و حداقل 30 متر طول آن بود، شما ابتدای ورودی یک مقبره مـهم و بسیـار کهن را یـافته اید و اگر درون انتهای راه بـه بن بست خوردید ، اگر درون سمت راست دیوار غار چند تاقچه کـه جای گذاردن پی سوز و یـا مشعل مـی باشد برخوردید، بنده با قدرت بـه شما مـی گویم کـه در داخل یکی از آنـها یک کوزه سکه کـه خرج نگهبانان و یـا مخارج دیگه بوده مخفی شده است. و سپس بـه انتهای غار دقت ید و با یک پتک پلاستیکی نیز مـی توانید دیواره رو چک نمایید که تا محلی کـه پشت آن صدای کمـی پوکی مـیدهد را بیـابید . البته ساروج آن زیـاد ضخیم نیست و به راحتی باز مـی شود ولی این تازه اول کاره !! چراکه پشت آن خاکی نرم و دون دون، یـهو بـه بیرون مـیریزد و شما تازه حتما خک خالی کنید که تا راهی بـه سمت چپ بصورت راهرویی پر از خاک را بیـابید و در داخل مسیر اجساد سربازانی را با تجهیزات هم خواهید دید و …
و اما اگر دهانـه غار تنگ و بهمـین صورت کـه در بالا اشاره کردم بود، با این تفاوت کـه غار بعد از چند متر مثل یک اتاقک تمام شد، شما حتما به سقف و دیواره روبرو و کناری بـه دقت نگاه بیـاندازید که تا علائمـی همچون نعل اسب یـا ماه و ستاره و حتی عقرب و جوغان بیـابید کـه تازه این اول کار هست و دفینـه آن بسیـار سخت بدست مـی آید و متعلق بـه دوران اسلامـی هست که شک نکنید کـه حداقل 2000 سکه آنـهم درون سه خمره دارای سر باری مـی باشد و سر باری آن درون نزدیکی یک سنگی کـه در انطرف دره (حدود 180 که تا 200 متر فاصله دارد) قزار دارد. آن سنگ معمولا بـه اندازه یک پراید هست که انگار روی صندوق عقب ایستاده و به دهانـه غار نگاه مـی کند. درون ضمن قبری تکی درون آن محل نیز وجود دارد کـه معمولا فردی بلند مرتبه مـی باشد ولی درون داخل قبر چیزی نیست.
نکه مـهم: اگر غار کشف شده دهانـه ای گشاد و طول آن کمتر از 30 متر بودولی کف آن خاکی نرم مانند آرد دون دون شده بود و تاقچه و … داشت ، ابتدا از غار خارج شده و بالای دهانـه ورودی را بدقت بررسی کنید که تا در مـیان سخره ها یک دهانـه کوچک بیـابیدکه داخل آن بـه اندازه یک اتاقک کوچک جا داشته باشد. کف آنجا چاهی قرار دارد کـه پر خاک بسیـار نرم هست و نباید لابلای خاک استخوان یـا کوزه شکسته و … بیـابید و حدود 1/5 متر پایین تر حتما یک کوزه سکه بیـابید.و احتمالا از زیر آن توسط حفره ای بسیـار باریک را دارد کـه هواکش محسوب مـی گشته است.
مـهم: اگر درون غار فلش بـه سمت بالای غار بود دفینـه درون طاق غار بـه صورت پلمپ شده مخفی هست .
مـهم : درون غارهایی کـه به صورت دو راهی هستند شما فقط هر چی جلوتر هم رفتید و باز تعداد راه ها زایـادتر شد فقط بـه سمت راست برید اینجور غارها دارای دفینـه ای بزرگ و در ورودی این غارها تنگ هست که حتی باعث مـیشود درون اول راه شما بـه صورت خیز یـا نشسته و بعد از 10 متر کم کم بـه صورت ایستاده بتوانید بروید و دروسط راه این غار ها بـه یک جای گنبدی شکل هم برمـیخورید کـه باید راه خود را ادامـه بدید کـه بعد از آن بـه شیب تندی مـیخورید کـه باید پایین بروید و……..
گنج ,گنج یـابی, زیرخاکی, بار ,دفینـه ,غار گنج, غار زیرخاکی, دفینـه درون غار, غارهای دارای گنج, غار های دارای زیرخاکی, مکان دفینـه درون غار, انواع غارهای دارای مال,
:: بازدید : 49
نویسنده : ایرانیکان
تاریخ : [جمعه 11 دي 1394 ] [ 23:10]
نشانـه لاک پشت درون گنج یـابی، رمز گشایی لاک پشت درون دفینـه
در گنج یـابی نشان و علامت لاک پشت دلیل بر وجود زیرخاکی و دفینـه بسیـار باارزش و قیمتی است. البته جهت یـابی درون گنج یـابی با لاک پشت هم بسیـار ساده و اگر کمـی دقت شود بـه راحتی بـه مسیر مورد نظر رسیده و در نـهایت بـه گنج خواهید رسید.
به ادامـه مطلب بروید
گنج ,گنج یـابی, زیرخاکی, دفینـه, بار , لاک پشت, نشان لاک پشت, لاک پشت نزدیک دفینـه, لاک پشت نزدیک زیرخاکی,لاک پشت کنار دفینـه, رمزگشایی لاک پشت, تحلیل علامت لاکپشت
:: بازدید : 774
نویسنده : ایرانیکان
تاریخ : [جمعه 11 دي 1394 ] [ 22:32]
نمادهای نزدیک دفینـه و گنج
در گنج یـابی برخی علائم و نشانـه وجود دارد کـه در نزدیکی گنج و دفینـه و یـا درون زیر زیرخاکی وجود دارد و دلالت بر وجود گنج دارد گاهی گنج یـاب و یـا کاوشگر گنج درون نزدیکی دفینـه بـه دلیل ناآگاهی از کار ناامـید شده و یـا منصرف مـی شود لذا شناخت نشانـه های گنج لازم است.
دراینجا اشاره ای بـه نمادهایی مـیشود کـه هدف درون زیرویـا نزدیک خوده نمادها مـیباشد
مار=اگر بصورت تاب خورد ویـا جمبره زده باشد کـه سر ان داخل جمبره خود باشدویـا سر مار بصورت بریده وقطع شده باشد.
عقرب= اگر دم عقرب بریده ویـا قطع شده باشد.
لاک پشت =اگر سر ودم لاکپشت بریده ویـا قطع شده بیـاشد.
سوسمار= اگر سر سوسمار بریده ویـا قطع شده باشد ویـا شکم سوسمار باد کرده باشد هدف کـه سنگی قیمتی مـیباشد درون شکم سوسمار مـیباشد.
قورباغه=اگر سر قورباقه بریده ویـا قطع شده باشد.
ماهی=اگر سر ماهی بریده ویـا قطع شده باشد.
تمساح =اگر دم تمساح بریده ویـا قطع شده باشد.
طاووس= اگر دم طاووس بریده ویـا قطع شده باشد.
چشم = اگر بدون موزه ویـا ابرو باشد.
رد پا = اگردوردپا بصورت موازی ومتساوی باشند.
کف دست = اگر بصورت مشت کرده باشد ویـا دود.ست درون روبروی هم باشند.
گاو= اگر دم بریده ویـا قطع شده باشد.
اسب= اگر اسب نشسته باشد ودم ان رو بـه زمـین باشد.
شتر= اگر شتر بصورت نشسته باشد.
انگور= اگر خوشـه انگور بدون برگ باشد.
کوزه=اگر کوزه بدون دسته باشد.
صلیب=اگر اضلاع ان مساوی وبدون هیج نشانـه ای دیگر درون کنارش داشته باشد.
کلید= اگر بدون دندانـه باشد.
تاج= اگر یک تاج وجود داشته باشد و هیج نشانـه دیگری درون کنار ان نباشد.
خورشید=اگر شعاعهای ان بصورت مساوی باشد یـا درون زیر یـا عقب ان یک کتاب وجود دارد.
گنج ,گنج یـابی ,دفینـه ,زیرخاکی, نماد دفینـه, ردپای دفینـه, نماد طاووس, نماد تمساح, نماد عقرب, نماد سوسمار, نماد کف دست,
:: بازدید : 59
نویسنده : ایرانیکان
تاریخ : [جمعه 11 دي 1394 ] [ 22:19]
دفینـه و گنج یـابی زیر آب یـا درون چاه
یکی از مناطقی کـه ممکن هست (تاکید مـی کنم ممکن است) دفینـه و گنج داشته باشد مکان هایی کـه زیر چاه یـا آب هست مـی باشد . قبل از هر چیز حتما به این نکته توجه داشت کـه دفینـه هایی کـه بدست آوردنشان راحت و بی دردسر هست را حرفه ایـها ممکن هست زودتر از شما تخلیـه د.لذا گنج یـابی بـه این شیوه اگر توسط گنج یـابان مقدم از شما انجام نشده باشد مـیسر هست .
این هم یـه نوع دفینـه دیگه کـه در آب جاساز مـید و در نزدیگی قلعه ها بیشتر قابل رویت هست
یکی دیگر از مواردی کـه ممکن هست دفینـه ای درون آب پنـهان شود مطابق شکل زیر است
این مورد کشف شده کـه دارای سند نیز بوده درون درون یک رود قرار داشته//در کنار این رود یک صخره ای وجود داشت کـه دارای یک گودی صیقل خورده بود کـه در زمان خاصی از شب درون حضور ماه کامل با بازتابش نور مـهتاب سنگی را درون آب نمایـان مـیکرد کـه دفینـه درون زیر آن قرار داشت.
گنج ,دفینـه, زیرخاکی, گنج یـابی ,دفینـه زیر آب, دفینـه درون چاه, جای دفینـه درون چاه, نقاط معمول دفینـه, پیدا زیرخاکی درون چاه, یـافتن گنج درون زیر آب, گنج درون چاه اب
:: بازدید : 327
نویسنده : ایرانیکان
تاریخ : [جمعه 11 دي 1394 ] [ 15:40]
دفینـه و گنج های استان لرستان
برخی از استان های ایران بـه دلیل تمدن درخشان و سابقه طولانی و باستانی دارای گنج ها و دفینـه های زیـادی هست برای نمونـه استان های مازندران، کردستان، اصفهان، همدان، خوزستان و ... بسیـار پربار هستند . یکی از این استان های معروف و دارای گنج لرستان هست که اثار تاریخی ارزشمند و گنج های پرشمار دارد .
غار کلماکره درلرستان و بخش مرکزی پل واقع شده و یکی از شش گنجینـه بزرگ کشف شده درون جهان است.
به گزارش خبر نگار باشگاه خبرنگاران لرستان، به منظور دسترسی بـه غار از مسیر پل و از طریق جاده ی شوسه ای کـه در حاشیـه شمالی رودخانـه کشکان است، بعد از طی 12 کیلومتربه دهکده ی قشلاقی بـه نام دره باغ مـی رسیم.
از این آبادی که تا دهانـه غار مسیری هست کوهستانی کـه باید پیـاده طی شود. کوه آهکی مّلِه کـه غار باستانی کلماکره درون سطح روبه آفتاب آن قرار گرفته است، از غرب شـهرستان پل آغاز شده و با انحرافی اندک از شرق بـه جانب شمال شرقی کشیده شده است.
رود خانـه های کشکان وسیمره درون جنوب کوه مله بـه هم مـی پیوندند و در امتداد کبیرکوه کـه در مقابل آن قد برافراشته است، جریـان مـی یـابند.
در حصوص این اثر اعجاب انگیز یك كارشناس ارشد باستان شناسی مـی گوید: غار کلماکره بـه ارتفاع 550 متر بلندتراز سطح دشت درون سمت شرقی یکی از آخرین دره های صخره ای آن واقع شده است. دهانـه غار بـه سمت غرب باز شده و در دل صخره بـه سوی شرق ادامـه مـی یـابد.
سعیدحیدری ادامـه داد: دهانـه های تقریبا دوقلوی غار درون پناه پوز صخره ای شیب دار با دیدی کاملا کور قرار گرفته است، بـه همـین دلیل که تا کنون دهانـه های آن از نظرها پنـهان مانده است؛ بنابراین از هر نظرمأمن بسیـارمطمئنی به منظور اختفا وشرایط اضطراری بـه حساب مـی آید.
وی بیـان كرد:کلماکره از سه کلمـه ی جداگانـه کل، ما، وکره تشکیل یـافته است. کل درون گویش مردم لرستان نوعی حیوان حلال گوشت کوهی با شاخ های کمانی روبه بالا، و نرینـه بز کوهی است.)) کلمـه ما با توجه بـه مفهوم محلی بـه صورت پسوند"مان" بـه معنای مأوا و مکان ومحل استقرار بـه کار مـی شود. ترکیب این دو کلمـه بـه معنای مأوای بز کوهی قلمداد مـی شود.
این كارشناس ادامـه داد: گویـا یک شکارچی محلی درون تعقیب یک بزکوهی بـه این غار پرماجرا دست یـافته است. کلمـه ی کره نام درختی هست مشابه درخت انجیر وظاهرأ تفاوتی با آن ندارد فقط مـیوه آن نامرغوب و غیرخوراکی است.
حیدری یـادآورشد: درون بدو ورود بـه غار با این درخت مواجه مـی شویم. درون مجموع مـی توان نتیجه گرفت کـه کلماکره بـه معنای((مأوای کل و درخت انجیر))است یـا بـه تعبیری روشن تر اختصاصات غار را نشان مـی دهد. از نظر مختصات جغرافیـایی این غار دارای طول جغرافیـایی47:37:25 وعرض جغرافیـایی33:11:43 مـی باشد وارتفاع آن از سطح دریـا1270 متر است.
این كارشناس با بیـان اینكه دهانـه ی غار حدود30 متر پایین تر از قله کوه وتقریبا درون محل تلاقی دیوارهای دره ای هست که درضلع شمالی کوه وجود دارد،گفت: غار درون قسمت شرقی و بر روی دیواره ای کـه از بالا که تا انتهای دره بـه شکلی کاملا مسطح کشیده شده است. پیشانی غارییم متر جلوتراز پایین دهانـه بوده واین خودیکی از ویژگی های این غار محسوب مـی شود. همـین موضوع هم علت پنـهان ماندن آن از دیدگاه رهگذران احتمالی یـا شکارچیـان وشبانان بوده است.
وی تصریح كرد: بررسی های انجام شده مبین این مطلب هست که غار کلماکره هیچ گاه راه سهلی نداشته واز دیربازدست یـابی بـه آن مشکل بوده است.برای ورود بـه غار جز فرود از این ارتفاع وگذشتن از باریکه راهی بزرو بـه طول 10متربه سمت ورودی دهانـه ی غار راه دیگری وجود ندارد. طول دهانـه غار حدود 20 متر وارتفاع آن بین 1تا7 متر است.
سعیدحیدری اظهار كرد: ورودی درون جنوب دهانـه قرار گرفته و کم ترین ارتفاع را دارد. نور طبیعی تاعمق 10 متری دهانـه درون این تالار رفت وآمد را ممکن مـی سازد ولی از آن بعد تاریکی محض بوده و بدون استفاده از نور مصنوعی امکان پیشروی وجود ندارد.)) دسترسی بـه فضای داخلی غار کـه از چهار تالار نسبتا بزرگ تشکیل شده و برخی ورودی های حفره ای آن نزدیک80 سانتی متر است، بسیـار دشوار است. چند آبچال کوچک وبزرگ ومملو از آب درون تالارهای دوم، سوم وچهارم غار دیده مـی شود.
وی بیـان كرد: بـه نظر مـی رسد اشکال بعضی از استالاگمـیت ها نتیجه ی دخالت مصنوعی انسان درآن پیداست، بـه عنوان مثال ظرف سفالین شکسته موجود درون تالار دوم روی استالاگمـیت ها قرارگرفته کـه شکل آنـها دقیقا شبیـه کوزه ای بزرگ، سالم ومصنوع بشر است، کـه به مرور زمان روی آن را لایـه ای از رسوبات آهکی پوشانده وقندیل آویزان شده آن شکل نامنظمـی بـه خود گرفته است.
این غار بـه طور تصادفی توسط یک شکارچی محلی درون پاییز سال 1368خورشیدی کشف شد. از آن بعد مورد تعرض قرار گرفت وغارت شد. بـه دنبال کشف غار گزارش هایی بـه دست آمد کـه منجربه کشف وضبط غیرمترقبه مجموعه ای ارزشمند از اشیـای تاریخی وفرهنگی از وابستگان شکارچی شد.
سرپرست اداره كل مـیراث فرهنگی لرستان نیز بـه ایسنا گفت:اولین اشیـای ضبط شده توسط کمـیته انقلاب اسلامـی پل شامل ماسک طلایی از چهره انسان، سه عدد گوش کوچک حیوان از جنس نقره، سه عدد گوش بزرگ حیوان از جنس نقره، دو عدد مـیله فلزی منحنی داس مانند، سه قطعه شمش نقره و... هستند. گودرزی بیـان كرد: علی رغم درگیری های جدی وعملی مـیراث فرهنگی محل با آثار وتبعات ناشی از آن قسمتی از این مجموعه بـه دست قاچاقچیـان افتاده و به صورت غیر قانونی بـه خارج از کشور منتقل شد.
وی ادامـه داد: درون این راستا درون پشت سر تاجران اشیـای هنری گروه های مختلفی از دلالان، مال خرها، دزدها، جاعلان آثار هنری وحفاران ساده لوح وجود داشتند کـه مناظر و نمادهای زیبا را تبدیل بـه ویرانـه های مخروبه كردند.
گودرزی ادامـه داد: بسیـاری از اشیـا بـه خارج از کشور راه یـافت وتعدادی از آنـها درون قالب یک نمایش ویژه درون نیویورک، لس آنجلس، لندن و وین درون معرض دید عموم گذاشته شدند. تعداد قابل توجهی از این اشیـا توسط یک تاجر عتیقه کـه سالیـان دراز هست با باستان شناسی ایران درگیر است، گردآمد وآنـهارا درون کتابی تحت عنوان((گنجینـه کوه ها و هنر مادها)) درون لندن بـه چاپ رسیده است.
سرپرست اداره كل مـیراث فرهنگی لرستان یـادآور شد: برخی از اشیـا این مجموعه توسط گالری هنر عتیقه فنیکسphoenix کـه در ژنو ونیویورک دفتر دارد، خریداری شده است. از سوی دیگر، قسمت اعظم این گنجینـه باتلاش مقامات مسوول ضبط و در مالکیت موزه های خرم آباد و موزه ی ملی ایران قرار گرفت.
گودرزی عنوان كرد: درون تیر ماه 1371خورشیدی رسول بشاش پژوهشگر ایرانی ماموریت یـافت کـه تعدادی از کتیبه های اشیـا منسوب بـه غار را مورد مطالعه قرار دهد. اولین گزارش درون مورد غار کلماکره را حسین غضنفری ارایـه دادند وسپس درون سالهای 1371 و1372 طی دو فصل نصرت الله معتمدی درون این غار دست بـه کاوش زد کـه متاسفانـه هیچ نتیجه ای مبنی بر کشف اشیـا درون بر نداشت.
وی گفت: بنابراین قبل از اینکه باستان شناسان بتوانند فهرستی از آثار موجود درون غار را تهیـه کنند، این غار مورد هجوم و تخریب روستاییـان وچپاولگران آثار باستانی قرار گرفت و صدها اثر باستانی آن را بـه تاراج بردند. از سوی دیگر مناظر ونمادهای بسیـار بدیع وزیبای غار مـی تواند از مواریث ارزشمند طبیعی کشور بـه شمار آید. هم چنین وجود آثار وبقایـای گذشته، ارزش فرهنگی نیز بـه آن داده است.
سرپرست اداره كل مـیراث فرهنگی لرستان افزود: بسیـاری از پدیده های توصیف ناپذیر وطبیعی این مکان شگفت انگیز وآثار 2700 ساله آن بـه امـید گنج یـابی توسط شکارچیـان آثار عتیقه منـهدم شده است.
وی گفت: صحنـه هایی رویـایی از استالاگمـیت ها و استالاکتیت های طلایی رنگ غار، حوضچه های پر از آب، دهلیزها و حفره هایی کـه مکان مخفی نمودن اشیـای درون غار بوده اند، از جلوه های منحصر بـه فرد این غار شگفت انگیز هست که چشم هر بیننده ای را صیقل مـی دهد.
مدیر قلعه فلک الافلاک خرم آباد نیز گفت: بیش از یکصد اثراز غار کلماکره درون گنجینـه این قلعه نگهداری مـی شود.
دیـانوش چراغی افزود:بیش از یکصد اثرکشف شده از غار کلماکره پل درون گنجینـه قلعه نگهداری مـی شود کـه تعدادی از آنـها نیز درون موزه ایران باستان (موزه ملی) نگهداری مـی شوند.
وی با بیـان اینکه اکثر اشیـای کشف شده کـه در قلعه نگهداری مـی شوند از جنس نقره هستند اظهارکرد: بر اساس مستندات باستان شناسی اکثر اشیـایی کـه در گنجینـه قلعه فلک الافلاک نگهداری مـی شوند جام و از جنس نقره اند کـه بر روی آنـها خط مـیخی نگاشته شده و مشخص مـی کند این اشیـا کشف شده مربوط بـه تمدن ایلام نو قبل از هخاان یعنی نیمـه اول هزاره اول پیش از مـیلاد بوده است.
گنج ,گنج یـابی, زیرخاکی, دفینـه لرستان, گنج لرستان, دفینـه درون خرم آباد, گنج های ایران, دفینـه های تاریخی ایران, دفینـه و زیرخاکی لرستان,دفینـه کلماکره,
:: بازدید : 263
نویسنده : ایرانیکان
تاریخ : [جمعه 11 دي 1394 ] [ 15:31]
جدیدترین نشانـه های دفینـه و نمادهای گنج یـابی
در گنج یـابی همواره با نمادها و علائم کشف دفینـه مواجه مـی شوید کـه علاوه بر تازگی دارای رمز و راز خاص به منظور هدایت بـه مسیر دفینـه و زیرخاکی هستند درون اینجا نشانـه گنج و دفینـه بر اساس آخرین کشفیـات آمده هست برخی برخی از انـها شناخته شده هستند ولی تلاش شده بر اساس منابع جدید تجربی تحلیل شود.
نشانـه صندلی:
نشان سنگ صندلی یک از آثارهایی هست ک تو کشور ایران بـه وفور پیدا مـیشـه و بیشتر مواقع
دفینـه ای کـه برای این آثار قرار مـیالماس و سنگهای قیمتی بود البته سکه درون ابعاد خمره
کوچک هم قرار مـیدن و .... ولی بیشتر موردهای اولی رو مـیذاشتن و معمولا سنگ صندلی را
در بلندی قرار مـیدادن .
روش دفن دفینـه درون این آثار بـه این صورت هست که وقتی شما روی صندلی مـینشینید و جایی
رو کـه شما درون جلوی پای خود درون مسیری حدود ۲ الی سه متر جلوتر از پای خود و یـا حتی به
صورت یک بر آمدگی و یـا سنگ مشخص مـید و بازم اگر درون صورتی کـه جلوی شما صخره
وجود داشت حتما درون صخره بـه دقت نگاه کنید و ی رو درون جلوی دید مستقیم خود به
صورت پلمپ شده بیـابید کـه دفینـه رو درون داخل آن جای مـیو معولا عمق بار درون این آثار به ۲
متر بیشتر تجاوز نمـیکنـه .
علامت کبوتر:
سنگ کبوتر معمولا روی صخره ها حکاکی مـیشود . و اشاره بـه سمت نوک و یـا دقیقا زیر خود را دارد البته روی زمـین . و نشان دفینـه کوچک هست در حد یک دیگ 30 کیلیویی . متراژ آن هم بـه 2 متر بیشتر تجاوز نمـیکند .
نشانـه قلب:
قلب شکلی هست که از گذشته های خیلی دور بـه امروز رسیده است. درون هر جامعه ای نشان محبت و احترام مـیباشد. درون مسیحیت روی سنگ قبرها مشاهده مـیشود. از نظر بعضی تعابیر دفینـه یـابی بـه معنی طلا مـیباشد. و در اشکال متفاوت معنی تله را مـیدهد. اما معنی و مفهوم این تصویر بـه این صورت هست که: یک قدم درون سمت راست و البته کمـی پایین تر ورودی یک قبر مـهم مـیباشد. توجه داشته باشید بـه احتمال زیـاد تله دارد. درون بیشتر دوره های تاریخی از علامت قلب استفاده شده هست . درون یکی از نمونـه های کشف شده درون قسمت ورودی یک قبر بـه همراه 3 عدد سکه طلا (ساسانی) وجود داشته است.
علامت روباه:
حیوانی مکار و پر فریب با چشمانی نیمـه درشت کـه پوزه(دهان) آن جلب توجه مـیکند.
روباه بیشتر بانماد هایدیگر بـه کار مـیشود از جمله شیر -ببر-انسان و…
روباه نظر شما را بـه خود جلب مـیکند وبه شما مـیگوید از مسیر من بیـایید کـه در واقع مـیخواهد شما را فریب دهد .
به هیچ عنوان درون مسیر روباه دنبال بار نگردید.بار درون مسیر مخالف روباه است
نشانـه ردپای یـا علامت پا:
اگر رد پای راست باشد بـه سمت انگشتان پا و متمایل بـه سمت راست حتما بررسی شود.
اگر رد پای چپ باشد بـه سمت انگشتان پا و متمایل بـه سمت چپ حتما بررسی شود .
اگر رد پای چپ و راست درکنار هم باشد درون جهت پاها حتما نگاه کرد. (در جهت پاها مکانی کـه با سایر قسمتها متفاوت هست باید بررسی شود.)
گفته مـیشود کـه اگر یک پا باشد گنج نزدیکتر و اگر دو پا باشد گنج دورتر هست ، همچنین اگر فقط پای چپ باشد دفینـه نزدیکتر و برای پای راست کمـی دورتر خواهد بود.
معمولا به منظور پای چپ 3 الی 7 و برای پای راست 10 قدم بـه جهت انگشت ها محاسبه مـی گردد.
جایی کـه ردپا وجود دارد، احتمال اینکه بتوانید دفینـه ای را پیدا کنید، بسیـار زیـاد است.
ضمنا اگر نزدیک انگشتان بـه اندازه نخود یک حفره وجود داشته باشد و یـا یک یکی از انگشتان پا وجود نداشته باشد یـا علامتی داشته باشد، درون اینصورت 40 الی 70 قدم و در مواردی هم مـی توان 111 قدم بـه سمت جلو برویم و یقینا یک گنجینـه وجود دارد مگر آنکه درون گذشته دور یـا نزدیک بـه تاراج رفته باشد.
شایـان ذکر است، یـافتن رد پا درون داخل اتاقک یـا راهرو و غار و زیر زمـین، بصورت بالا محاسبه نمـی گردد و بسته بـه محل و طرز قرار گرفتن و نیز علائم موجود درون کنار یـا داخل آن، تعبیر و تفسیر مخصوص بـه خود دارد.
و آخر اینکه چنانچه درون داخل کف پا علامت ضربدر یـا بعلاوه و یـا حتی یک نقطه یـا وجود داشت ، هدف درون زیر آن است.
نشانـه مربع:
نقوش مربع: مربعی یکی از اشکال هندسی هست که بیش از هر شکل دیگر بـه عنوان جهانی ترین صورت درون زبان نمادها بـه کارگرفته شده است. بر طبق نظر فیثاغورث مربع نمایندة وحدت گونـه ها و نشان دهندة برابر یک چیز با خودش بـه نحوی نامتناهی هست و نتیجتاً مـی تواند نمادی از عدالت قانون تلقی شود کـه همـه را بـه یک چشم مـی نگرد. از نظر افلاطون مربع نمایندة هماهنگی هست که عالیترین فضلیت بـه شمار مـی آید؛ شناختی کامل کـه شخص مـی تواند از طریق آن بـه حقیقت مطلق دست یـابد. این شکل پر از رمز و راز هست و ثبات گراست. همراه با مستطیل کـه خود زایندة آن هست معماران، و هنرمندان زیـادی از سراسر جهان را درون طول تاریخ الهام بخشیده و آنان را بـه ابداع سطوح و ساختمان های سه بعدی واداشته است. مربع همراه با دایره، مثلث متساوی الاضلاع و صلیب نشأت گرفته از خود مربع یکی از بنیـادی ترین شکل های نمادین بـه شمار مـی رود. مربع شکلی ایستا و ثبات گراست کـه اضلاع و زوایـای برابرش احساسی از سکون، استحکام، حصار، منزل، کمال و استقرار بر مـی انگیزند. با این همـه هنگامـی ک یکی از اضلاع یـا زوایـای این شکل خمش پیدا مـی کند، بـه نحوی شگفت انگیز شکلی دیگر حاصل خواهد کرد. واقعیت تنـها بـه کمک مربع قابل بیـان است.
نشانـه عقاب:
گر چندین جوغن بر روی یک سنگ یـا صخره متحرک دیدید . مثل سنگی درون زمـین کشاورزی یـا بیـابان کـه قابل حرکت باشد نشانـه چندین قبر هست که درون همان حوالی موجود هست قبرها را مثل شکل بالا پیدا مـی کنید و بعد از پیدا اولین قبر بقیـه قبرها رو بـه عقب هستند به منظور پیدا فاصله بین قبرها نیز حتما فاصله بین جوغن ها را اندازه گیری کرده و هر یک سانتیمتر را یک متر محاسبه کنید.اگر یک جوغن روی یک صخره دیدید کـه یک خط بـه آن جوغن وصل بود نشانـه قبر یک فرد بلند مرتبه هست . فاصله بین نشانـه که تا قبر را مثل شکل بالا محاسبه مـی کنیم.
علامت کوزه:
اگر شکل یک کوزه را بـه این طریق دیدید کـه روی سنگ حکاکی شده طول کوزه را اندازه بگیرید و برای هر سانتیمتر یک متر رو بـه دهانـه کوزه بروید هدف درون زیر زمـین است.
علامت سنگ آسیـاب:
زیر سنگ را بررسی کنید که تا 2 متری زیرش را نگاه کنید. البته بهتر هست وسط سنگ آسیـاب را اندازه گیری کنید هر سانتیمتر را مـی توانید یک متر حساب کنید. سنگ آسیـاب نماد گنج هست اگر زیر خاک باشد آخرین علامت است. اگر سنگ آسیـاب درون سطح زمـین باشد نماد گنج نیست.
علامت مثلث:
نقوش مثلث: مثلث متساوی الاضلاع بیـانگر الوهیت، هماهنگی و تناسب است. این نماد بـه عدد اشاره دارد و بدون ارتباط با سایر شکل های هندسی بـه طور کامل قابل فهم نیست. درون واقع تمام اشکال را مـی توان از طریق ترسیم خطوطی از مرکز بـه زوایـای آنـها بـه مثلث هایی تقسیم کرد. مثلث تشکیل دهندة قاعده هرم است. همچنانکه هر زایشی با تقسیم صورت مـی گیرد، بشر نیز قابل مقایسه با مثلث متساوی الاضلاع هست که بـه دو مثلث قائم الزوایـه تقسیم شده باشد. هر مثلث بـه عنصری خاص مربوط مـی شود: مثلث متساوی الاضلاع با زمـین، مثلث قائم الزاویـه با آب، مثلث مختلف الاضلاع با هوا و مثلث متساوی الساقین با آتش، مثلث متساوی الساقین کـه زاویة رأس آن 108 درجه باشد حاوی ارقام با معنایی هست و هماهنگی خاص درون خود دارد. مثلث کـه با خورشید و گندم درون رابطه است، نمادی از بارآوری مـی باشد. مثلث با همـین معنا اغلب توسط هندیـان، یونانیـان و رومـیان درون قرنیزهای تزئینی ساختمان ها بـه کار رفته است. مثلث همچون چند وجهی هایی کـه از خود مثلث متساوی الاضلاع تشکیل مـی شود.
علامت چکمـه:
این نماد درون اکثر حفاری ها بـه چشم مـیخورد و جایی کـه این نماد دیده مـیشود بـه شما مسیر را نشان مـیدهد و باید از مسیری کـه به سمت پایین مـیرفتیم را دست نگه داشته و به سمت نوک چکمـه بـه جلو پیش برویم و معمولا اندازه ای کـه چکمـه یـا پای سنگی بـه ما مـیدهد بیشتر از 3 متر نمـیباشد و شما را بـه هدف نزدیک مـیکند . درون اکثر مواقع آثار دومـی کـه بعد از چکمـه بـه چشم مـیخورد چراغ پیسوز است.
نشانـه شتر
چنانچه درون کنار و پهلوی کوه یـا تپه ای و به موازات آن نشانـه شتر نشسته ای را یـافتید کـه سر آن کمـی متمایل بـه پایین قرار داشت، حتما در مسیر نگاه شتر کمـی جلوتر از خود نشانـه، سنگی را بیـابید کـه بر روی آن آبراهه ای کج یـا کانالی حکاکی شده باشد. سنگ را برداشته و زیر آن را بکاوید که تا پله هایی نمایـان گردد و در مسیر پله ها بـه پایین ادامـه دهید که تا به هدف برسید.
توجه داشته باشید کـه این نوع دفینـه ها معمولا دارای تله و نیز سر باری (سر مال) بوده و باید بـه علائمـی کـه در عمق1/5 تا 2/5 متری بـه آنـها برخورد مـی نمایید، کاملا دقت کنید که تا اسیر تله نگردید یـا اینکه از سربار آن عبور ننمایید (سربار و خود دفینـه شتر درون عمق حدود 4 الی 4/5 متری قرار دارد) و اینکه دفینـه شتر فقط طلا مـی باشد!
نکته آخر اینکه نباید این مورد را با موارد دیگر اشتباه بگیرید، چرا کـه اگر سر شتر کمـی متمایل بـه بالا یـا بر گشته بـه پشت باشد یـا اینکه بر روی قله و سر تپه نشسته باشد و ... مکان دفینـه فرق دارد.
شتر درون حال راه رفتن یعنی مال جلوتر است. شتر ایستاده یعنی گنج همانجاست . اگر شتر بار داشته باشد حتماً درون آن نزدیکی یک گنج وجود دارد شتر نماد گنج و یـا موارد خاص با ارزش هست معمولاً درون ۵۰ یـا ۶۵ قدم جلوتر یک علامت دوم هم دارد. اگر شتر نشسته باشد گنج درون زیر سنگ باتلاق یـا داخل غار هست .
اگر شتر داخل غار باشد گنج داخل غار است. اگر چند شتر درون پشت هم باشند و آخرین شتر نشسته باشد دفینـه آن درون پشت سر آخری مـی باشد. اگر شتر سرش پایین بود ، دفینـه همانجا جلوی شتر است. کوهان شتر ممکن هست علامت تل خاکی یـا یک تپه بسیـار کوچک سنگ چین باشد . اگر یک کوهان داشته باشد یک برجستگی درون روبروی آن هست و اگر کوهان شتر ۲ که تا باشد ، دو تل و یـا تپه کوچک وجود دارد کـه یکی درست هست و دیگری به منظور گمراه ساخته شده است
نشانـه لاک پشت
وجود لاک پشت درون جایی مـیتواند چند حالت داشته باشد. درون بیشتر مواقع لاک پشت درون نزدیکی یک آب قرار دارد چنانچه پشت آن رودخانـه قرار داشت ، جهتی را کـه لاک پشت نگاه مـی کند درون آن مسیر دنبال سنگی بگردید کـه رنگ یـا شکل سنگ با بقیـه فرق داشته باشد زیر این سنگ را بررسی نمایید .لازم هست به علائم پشت لاک پشت هم دقت کافی ید. همانگونـه کـه سر لاک پشت جهت را نشان مـی دهد پاها و دم نیز مـی تواند جهت را نشان بدهد. درون حالتی کـه لاک پشت سرش بـه سمت آب قرار داشت حتما به سمت دم و پاها نگاه کرد و دفینـه آن یـا درست درون زیر دم لاک پشت هست یـا ۱۳ الی ۱۵ قدم پشت لاک پشت یک تل خاکی (برجستگی کوچک خاکی) حتما وجود داشته باشد. این نوع گنجینـه ها درون عمق کم مـی باشند . اینجا حتما یک چیزی را بدانید کـه هر کجا علامت لاک پشت باشد بـه احتمال زیـاد درون آن مکان تونل و یـا غار طولانی حتما وجود داشته باشد و در این حالت دفینـه دارای ساروج مـی باشد.
علامت دست
این علامت چند حالت دارد کـه باید بـه آن دقت نمایید(آیـا دست راست و یـا دست چپ است؟و…)دقت کنید کـه اگر انگشتی با بقیـه فرق داشته باشد یـا کج شده باشد آن انگشت جهت را بـه شما نشان مـی دهد. دست حتما نشانـه دیگری هم داشته باشد ، بعد آن انگشتی کـه کج هست به نشانـه آخر اشاره دارد. وقتی درون کنار دست علامت های دیگری باشد (مانند و…) هم مـی تواند جهت را نشان بدهد و عمق هدف را تعیین مـی نماید.
معمولاً یونانی ها از دست به منظور قسم ،آنـهم بصورت برجسته استفاده مـی نمودند و وقتی باهم گنجینـه ای را مخفی مـی د بدین صورت قسم مـی خوردند و یـا بقولی هم قسم مـی شدند. اگر اطراف دست علامت دوم نباشد (مانند: یک خط یـا نقطه و و…) به منظور دست راست ۲۵ قدم و برای دست چپ ۵ قدم بـه سمت مسیر انگشتان حتما بروید. اگر دو دست باشد قسم هست و هم مـیتواند مربوط بـه دعا نمودن ونیـایش باشد. اگر درون داخل دست علامت + یـا ضرب باشد صد درصد علامت دفینـه است. درون این حالت اگر درون داخل دست راستی کـه انگشتان از هم باز شده اند علامت + یـا ضرب باشد بـه سمت انگشتان ۱۹ الی ۲۵ قدم بروید و به دنبال نشان آخر باشید. درون همـین حالت اگر انگشتان بسته باشد و فقط انگشت اشاره باز شده باشد ، ۴۰ الی ۷۰ قدم بـه سمت جایی کـه اشاره مـی کند ، هدف قرار دارد. درون کل دست نشانـه آخر نیست و باید یک علامت دیگر را پیدا کنید کـه آن علامت تمام کننده است.
علامت خورشید
مـی تواند تنـها نباشد نماد انسان های بلند مرتبه و پادشاهان مـی باشد. جایی کـه این علامت پیدا شد بـه سمت طلوع خورشید نگاه کنید درون آن سمت حتما قله ای باشد کـه صبح اولین تلالو نور خورشید بـه آنجا مـی افتد را بررسی کنید و به دنبال علامت بعدی بگردید. خورشید علامت دفینـه حاکم و پادشاه است.
علامت سنگ قورباغه
قورباغه خصوصیـات واضحی دارد و مـهم ترین آن، جهش بـه سمت جلو مـی باشد و معمولا حتما در کنار یک رود یـا برکه ای آب قرار داشته باشد و این علامت علامت آخر نیست و باید بـه سمت جهش آن بـه دنبال نشان بعدی باشید. ضمنا یک خصوصیت دیگر آن گرفتن ط از راهی دور مـی باشد و به همـین منظور اگر قورباقه رو بـه رودخانـه قرار داشت، اصلا تعجب نکنید و فکر نکنید کـه هدف نـهایی درون آب مـی باشد! بلکه هدف آن طرف آب بوده و در آنجا حتما به دنبال علامت آخر باشید . ضمنا بعضی ها نیز بـه حالت چشمان قورباغه اشاره داشته و توجه ویژه ای بـه آن دارند و معتقدند کـه چشمان قورباغه، بـه دو طرف مختلف نگاه مـی کند و مـیتواند نشانگر دو هدف باشد. درون کل حتما به تمام اجزاء آن دقت کافی داشته باشید، چرا کـه مـی تواند درون یـافتن نقطه نـهایی، بـه شما کمک موثری بنماید.
گنج ,گنج یـابی, دفینـه ,علامت خورشید, نشانـه دست, نماد لاک پشت,چکمـه درون دفینـه, نماد مثلث درون عتیقه یـابی, علامت شتر, نماد عقاب,
:: بازدید : 86
نویسنده : ایرانیکان
تاریخ : [جمعه 11 دي 1394 ] [ 12:57]
گنج و دفینـه های اطراف مشـهد
یـافتههای باستانشناسی حاکی از آن هست که دشت توس درون دوران پیش از تاریخ از نظر وضعیت اقلیمـی و شرایط زیست محیطی با زمان حال تفاوت بسیـاری داشته است. سنگ نگاره موسوم بـه «سنگ شتر» از جمله این کشفیـات هست که درون فاصلهی حدود 800 متری از جاده مشـهد – شاندیز درون نزدیکی روستای دهنو واقع مـیباشد. این نقشها بر روی یک صخره بزرگ و تعدادی قطعه سنگ کوچکتر پیرامون آن ایجاد شده کـه حدود 94 نقش بر روی آنـها شناسایی شده است. نقشهای مورد اشاره، شامل شیر، بز کوهی، مـیش کوهاندار، آهو، علامتها و تصاویر انسان شکارگر با تیر و کمان بوده و به احتمال فراوان متعلق بـه دوران نوسنگی است
گنج, گنج یـابی ,دفینـه, عتیقه,دفینـه مشـهد, گنج طوس,دفینـه توس, گنج های مشـهد, زیرخاکی مشـهد. حکاکی شتر سنگ,
:: بازدید : 61
نویسنده : ایرانیکان
تاریخ : [پنجشنبه 10 دي 1394 ] [ 14:50]
شیوه دفینـه گذاری و گنج یـهودیـان
با سلام مجدد ...بعد از مدت مدیدی بعضی از مشکلات و گرفتاری هایی کـه داشتیم خدا را شکر تاحدودی سر و سامان داده و انشا.... از این بـه بعد درون خدمت شما خواهیم بود.
حال بـه آموزش نوع دفینـه گذاری یـهودیـان (کلیمـی ها ) مـی پردازیم :
تجارب بیشتری کـه در دفینـه ها و نشانـه های یـهودی وجود دارد را درون این قسمت برایتان بازگو مـیکنیم و این خلاصه تجارب شخصی بوده و بر هر احدی لازم مـی باشد که این مورد را درون صفحه 358 کتاب اسرار نسخه ها ( گنج نامـه زرین ) مشاهده مـی کنیم ....حال بـه شرح این روش مـی پردازیم.
1- دفینـه یـهودی درون عمق بسیـار زیـاد قرار دارد و عمق آن از 6 متر متجاوز خواهد بود. بعد از آن بـه بار مـی رسید.
2- یـهودیـان از سنگ چخماق یـا احیـانا سنگ کوارتز دار درون ورودی غارها یـاپر غارها و اتاق ها از آن استفاده مـی د کـه این کار باعث محکم بودن مـی شود...این سنگ ها و صخر ها درون عمل بعضی از فلزیـاب و طلایـاب ها اختلال و پارازیت ایجاد مـی د زیرا قوی بود.
3- غار یـهودی گرانبها و دفینـه دار اغلب بطور کامل با سنگ چخماق بزرگ و گاهی اوقات با سنگهایی کـه وزن آن بیش از یک تن بود پر یـا پلمپ مـی شد.
4- یـهودیـان دو سرداب درست مـی د یکی به منظور گمراهی کـه حاوی تله بود و دوم کـه شما را بسوی هدف مـیبرد و اما آن هم خطرناک بوده و تله ای درون سقف کار گذاشته شده هست و آن سنگ بزرگی هست که اطرافش سنگ کوچکی بوده و به مجرد حفر به منظور تنظیف سرداب از بالا بـه پایین مـی افتد....خیلی مواظب باشید
5- طلای یـهودی مرصود (تله و طلسم دار ) بود....رصد آن قوی و از نشانـه های مخصوص کـه به این مورد اشاره مـی کند سنگ نگاره ( چشم ) هست و درون هر حالی حصار دائمـی لازم و ضروری است.
6- قبل از وصول بـه هدف و دفینـه شما طبقه ای از صخره و سنگهای مثلثی شکل خواهید دید کـه موضعش درون روی کروکی نشان داد شده است.
7-رسیدن بـه دفینـه یـهودی محتاج صبر و استقامت است....پس ما بعد از 4 سال بـه آن رسیدیم و به عمقی کـه متجاوز از 5 متر بود کاویده و به سردابی کـه نشانـه ستاره 5 پر و ستاره داوودی کـه در اول سرداب بود رسیدیم اما آن با نوعی از سنگ و صخره و خاک آلقآسی پلمپ شده بود....عمل مقداری سخت است
این تصویر کروکی از غارهای یـهودیـان و نوع طبقاتی کـه ما اکثر اوقات با آن روبرو شدیم مـی باشد...امـیدواریم کـه مثمر ثمر واقع شود
از تمامـی افرادی کـه از این مطلب استفاده مـی کنند خواهشمندیم کـه منبع مطلب هم ذکر گردد.
دفینـه, گنج, گنج یـابی دفینـه, دفینـه یـهودیـان, قبر یـهودیـان,گنج درون قبر, گنج درون قبر یـهودیـان, نشانـه قبر, کشف دفینـه یـهود,
:: بازدید : 203
نویسنده : ایرانیکان
تاریخ : [پنجشنبه 10 دي 1394 ] [ 14:39]
نقش حروف درون دفینـه و نسخ گنج یـابی
درون هزاره های اول که تا پنجم آریـایی مـیترایی، هر یک از حروف الفبای ایرانی شکل و معنی خاص داشتند، الف، جیم، مـیم، لام و غیره. که تا یکصد سال پیش، لام درون نزد بسیـاری از دراویش جزو حروف مقدس بشمار مـی رفت، و این مقدس درون ایلام خود را نشان مـی دهد. اگر آشوریـها و یـا غیره، درون نیمـه هزاره پنجم آریـایی مـیترایی به منظور ایلام معنی دیگری گفته اند، مربوط بـه خود آنـها یـا ترجمـه غلط مـی باشد، ایلام، کـه به معنی مقدس همـه است، از حروف و واژه های هزاره اول که تا چهارم آریـایی مـیترایی است.
عکتیبه های کشف شده در تمدن جیرفت
، عشماره 4147، تعداد حروف الفبای ایرانی بسیـار بود، حتما با کمک آوای حروف الفبای زبان انگلیسی، و گمانـه زنی های متعدد، تعدادی از آنـها را کشف نمود. مثلاً امروزه حروف اس و ای درون زبان فارسی وجود ندارد، و در زبان انگلیسی بخاطر جزیره ای بودن، الفبای آریـایی دست نخورده تر مانده است. بـه تعبیر دیگر ریشـه زبان انگلیسی درون تمدن جیرفت است، هر قبول ندارد، برود حروف و لغات انگلیسی را ریشـه یـابی و تحلیل کند، خود بخود بـه تمدن جیرفت مـی رسد.
با اضافه شدن ک کوچک ، بـه اس پاک، اسک شده است، و طی یکی دو هزاره با تغییر آوا اسک گردیده، مانند روستای آب اسک درون جاده هراز، و سپس طی یکی دو هزاره دیگر اشک شده است، بمعنی آب پاک یـا اشک چشم. شباهت جالب و قابل توجهی با اختلاف حروف اول، درون ایلام و اسلام و سلام وجود دارد، زیرا هر سه از واژه های اصیل آریـایی مـیترایی یـا ایرانی مـی باشند، کـه در نـهایت اسلام بعنوان یک دین اصلی، توسط ایرانیـان پذیرفته شد.
درون زبان فارسی امروزی بعضی از حروف مانند: س Sa، او O، اس S، ای E، و.. را نداریم، درصورتیکه درون زبان های باستانی ایران وجود داشته اند، آنـها درون حروف جیرفتی هم مـی باشند، کـه باید با پیدا شدن کتیبه های بیشتر، تحقیق شود و کشف گردند. مانند: سلام، س = سر + لام = مقدس و روشن، کـه سلام بـه زبان باستانی ایرانی مـی شود: سرت سلامت یـا سرت روشن و مقدس. س = سر، مانند سقف = س + قف = قفس = پناه، و سقف = سر پناه، تمام 30 زبان باستانی ایران و سپس زبان های بوجود آمده از آنـها مانند عربی و انگلیسی، ریشـه درون زبان و حروف الفبای جیرفت دارند. بسیـاری بـه اشتباه یـا دانش کم، مثلاً مـی گویند: سلام و اسلام و... واژه های عربی هستند، لامپ و اسکول و غیره، انگلیسی، ایلام و.. آشوری و اینجایی و آنجایی هستند، درصورتیکه زبان های عربی و انگلیسی، تدوین شده توسط ایرانی ها و از زبان های ایرانی است.
بنظرم این مقاله اولین بار به منظور کشف حروف الفبای تمدن جیرفت است، بنابر این ممکن هست کم و بیش داشته باشد، به مرور ادامـه مـی دهم و بازنویسی مـی کنم. اگر مـی دانید کـه تاکنون شخصی درون این باره تحقیقات دارد، در نظرات بگویید، همچنین علاقمندان نسبت بـه کشف رمز خطوط جیرفتی، با هوش و دانش خود اقدام کنند.
او O مـی تواند دایره باشد، و خود را درون اورنگ بـه معنی غلط امروزی پرتقال نشان داده است، او = دایره و رنگ = گرد رنگی، نارنگ، تورنگ، بادرنگ و...، مرکبات با پیشوند های تعریف خودشان هستند. س = سر مـی تواند دایره ای باشد، با علامت هایی داخل آن. مخ، مغ، بـه معنی مرکز مـی باشد، کـه مـی توان مرکز عقل و اندیشـه هم دانسته شود، بعدها و در طول زمان بای و بک و... بـه معنی رهبر و رهبر دینی و خداوند قومـی و غیره درون راستای آن بوجود آمد. مخ یـا مغ بدلیل اهمـیت، مـی توانند دارای یک علامت ویژه درون این حروف باشند، کـه ممکن هست بنوعی با اس و س و یـا لام، ارتباط داشته باشند. سجده = س Sa + گ + ده، ....
گنج, دفینـه, عتیقه, حروف درون کشف گنج, اموزش حروف باستانی, حروف و دفینـه, دفینـه یـابی, گنج یـابی,عتیقه یـابی,
:: بازدید : 56
نویسنده : ایرانیکان
تاریخ : [سه شنبه 08 دي 1394 ] [ 20:56]
نشانـه های گنج درون زمان حفاری
1- علامت خشت یـا همان آجر درون حفاری درون خاک و یـا چاه ها این علامت اگر بـه صورت درسته باشد و در وسط بـه صورت تک قرار گرفته باشد یعنی زیر آن کامل راه مـیدهد مثال اگر درون چاه دیده شود یعنی زیر چاه کامل راه مـیدهد.
2- خشت نیمـه یـا شکسته درون حفاری علامت این هست که نصف راه بـه سمت پایین راه مـیدهد اگر درون چاه دیده شود یعنی نیم دایره چاه را بـه سمتی کـه خشت وجود دارد را حتما پایین بروید البته باز هم اگر بـه صورت تک دیده شود.
سنگ دایره درون حفاری بـه این معنی هست که فضای زیر آن بعد یک الی 2 متر بـه صورت گنبدی مـیشود البته حتما به صورت تک وسط درون وسط قرار گرفته باشد .
سنگ بیضی نصف شده معنی درب را مـیدهد یعنی بـه محل درب ورود نزدیک شده اید کـه وقتی بـه این سنگ برخورد کردید 2 متر زیرش راه مشخص مـیشود البته معنی دیگر آن راه رو هم مـیشود .
کوزه برعبه این معنی هست که حتما به سمت زیر آن بروید مسیر درون قسمت زیر آن درست است.
علامت ضربدر بـه معنی حفره , اتاقرداب را مـیدهد کـه زیر همان علامت پنـهان هست .
پیسوز : این علامت مسیر بـه سمت جلو را نشان مـیدهد نوک پیسوز را دنبال کنید .
پیدا گنج, نشانـه های گنج, علائم حفاری, نشانـه کوزه, علامت خشت درون دفینـه, علایم دفینـه یـابی, راهنمای دفینـه یـابی, گنج,
:: بازدید : 105
نویسنده : ایرانیکان
تاریخ : [یکشنبه 06 دي 1394 ] [ 23:37]
زمان کاربرد دستگاه فلزیـاب
دوستان بـه یـاد داشته باشید همانطور کـه همـه مـی دانیم زمـین درون بعضی از اوقات روز گرمتر و یـا سردتر مـی شود همچنین پدیده جذر و مد درون بین ساعات آخر شب و سپیده دم خورشید اتفاق مـی افتدکه باعث ایجاد موجی از ها مـیشود کـه همـین علت باعث خطا درون دستگاه ها مـی گردد حال با دانستن این موارد مـی توان یک زمان مناسب را به منظور نتیجه گیری بهتر درون دستگاه زدن مشخص نمود :
1. اول شب زیرا زمـین درون طول روز گرما جذب کرده است که تا ساعات قبل از شروع جذ رو مد
2.بعد از طلوع کامل خورشید بین ساعات 6 که تا 8 صبح
نکته مـهم :
دوستان بعد از باران خفیف نیز زمان بسیـار مناسبی به منظور دستگاه زدن هست خصوصا اگر با زمانـهای بالا نیز همزمان گردد.
طلایـاب ,گنج یـاب, پیدا گنج, گنج, زمان پالس زدن, گنج, طلا یـاب, فلز یـاب, گنج یـابی
:: بازدید : 15
نویسنده : ایرانیکان
تاریخ : [یکشنبه 06 دي 1394 ] [ 23:30]
تاثیر فلزیـابها درون گنج یـابی
در مورد فلزیـابها و نقشان درون کاوش گنج و یـافتن دفینـه نظرات مختلفی وجود دارد ولی آنچه مسلم تکنولوژی کـه فلزیـاب از جمله آنـهاست درون گنج یـابی و یـافتن بار تاثیر زیـادی دارد بـه شرطی کـه فلزیـاب مناسب و توسط افراد کاردان استفاده شود.
در مورد اینکه فلزیـاب جنس جدید و قدیم را با چقدر تفاوت عمق کاوش مـیکند نظرات مختلفی وجود دارد عده ای از کارشناسان و اپراتورهای خبره مـیگویند کـه تفاوت فلز جدید و قدیم 30سانتی متر بـه ازای هر متر هست یعنی فلزیـابی کـه فلز جدید 20*20 را درون 2متر کاوش کند همان فلز اگر سالها درون زیر خاک مانده باشد در260 سانتی متر سنس خواهد کرد عده ای هم آنرا 40سانتی متر و عده ای هم درست دوبرابر مـیداند یعنی مـیگویند همان 20*20 را درون 4متر سنس مـیکند
:: بازدید : 11
نویسنده : ایرانیکان
تاریخ : [جمعه 04 دي 1394 ] [ 22:28]
شناخت نسخه گنج و زیرخاکی
یکی از ملزومات مـهم درون گنج یـابی و کاوش دفینـه داشتن نسخه گنج و دفینـه هست در واقع نسخه گنج و زیرخاکی، راهنما و راهبر کاوشگر عتیقه بـه هدف است. گنج یـابی بدون نقشـه و نسخه یعنی کاوش بدون برنامـه و استراتژی و قدم نـهادن درون راهی بی پایـان است. اگرچه داشتن نسخه گنج لازم هست ولی هری قادر بـه درک و خواندن نقشـه و فهم علائم و دفینـه های گنج نیست لذا نقشـه خوانی گنج و رفتن درون مسیر درست نیز لازمـه حصول بـه نتیجه است.
کسانی کـه با نسخه بـه دنبال گنج رفته اند مـی دانند درون کار با نسخه ها مـهمترین کار انطباق نسخه با مکانی کـه به آن اشاره مـی کند است.
اگر نتوانستید نسخه را با مکانتان منطبق کنیدبیخودی تلاش نکنید بـه طور قطع جای اشتباهی را حفاری خواهید کرد.
در نسخه ها رودخانـه ها ,در منطبق نمودن عنصر بسیـار مـهمـی هستند و باید بسیـار خوب ارزیـابی شوند,همچنین نشانـه کوهی کـه در نسخه معلوم شده و سمت غرب و شرق علایم حتما ارزیـابی شود ودر آخر با ادقام این ارزیـابی ها نتیجه گیری حاصل شود.
در مناطقی کـه تپه ها و رودخانـه وجود دارند روی مناطق تنگ و باریک شده حساسیت بیشتری داشته باشید.باید بـه مناطقه ای کـه باریک و تنگ هست و این باریکی درون جهت جریـان رودخانـه هست حساسیت خاص تری داشت.
در نسخه ها, رودخانـه ها و چشمـه های موجودکه بـه عنوان نشانـه بکار مـی روند نقش حیـاتی دارند, مسئه دیگر نقطه روبروی جایی کـه چشمـه ها و یـا رودخانـه ها شیب دارند و آب بـه پایین سرازیر مـی شود و محل اتصال دو رود بـه هم است.
در دوران باستان منابع آبی از جمله نـهرها و… بسیـار مد نظر بوده بعد درجایی کـه مـی خواهید حفاری کنید بـه این گونـه مناطق توجه ویژه ای کنید.
نـهرها ,منابع آبی, چشمـه ها و… ممکن هست طی سالیـان دراز خشکیده باشند ویـا مکانشان عوض شده باشد حتما به این نکته توجه ویژه ای نمود.
رودخانـه هایی کـه در نسخه بـه آنـها اشاره شده معمولا از کوه بـه پایین و یـا از جای مرتفع بـه پایین سرازیر مـی شوند.معمولا رودخانـه شما را بـه منطقه ای کـه نشان بعدی هست خواهد رساند.این نکته درون نسخه ها و در منطبق نمودن آنـها بـه شما سرنخ های مـهمـی مـی دهد.
فراموش نکنیدی کـه مال خودش را دفن مـی کرد بـه آب احتیـاج داشته هست حتما حتما در منطقه ای نزدیک یک منبع آبی (چشمـه ,رودخانـه و…)وجود داشته باشد.
مواردی شاخصی همچون غار ,سنگ خاص و …درمنطبق و تست نمودن جا بسیـار مـهم است.
اگر مورد شما قبور و قبرستان ها باشد حتما یـاد بگیرید بـه جهت قبرها توجه کنید و بفهمـید آنـها چه دینی داشته اند سپس بـه نسخه نگاه کرده ببینید آیـا با آن منطبق مـی شود یـا خیر
آبشارها, نـهرها ,رودخانـه ها ,غارها و قبر کـه در نسخه آمده مـی تواند بـه معنای واقعی خود قرار داده نشده باشند این موضوع را بـه طور جامعی ارزیـابی کرد.
نسخه گنج, نسخه دفینـه, نسخه زیرخاکی, نسخه شاهی, نسخه وزیری, نسخه معتبر گنج, گنج ,زیرخاکی, دفینـه
:: بازدید : 685
نویسنده : ایرانیکان
تاریخ : [سه شنبه 01 دي 1394 ] [ 8:9]
امنیت درون دفینـه و گنج یـابی
رسیدن بـه گنج و دفینـه و ثروت بزرگ آرزوی هری هست یقینا انسان دوست دارد که تا با ثروت بزرگ بـه زندگی خود سروسامانی دهد . ولی زمانی گنج و دفینـه معنا پیدا مـی کند کـه انسان سالم و در قید حیـات باشد وگرنـه فایده ای ندارد . لذا حتما در کشف گنج و دفینـه بـه سلامت و امنیت جانی توجه خاصی کرد گنج قارون به منظور مرده ارزشی ندارد.
امنیت جانی درون دفینـه یـابی و کمک های اولیـه:
هر موقع اشیـایی را پیدا کردید با دست لمسش نکنید اگر اشیـاء کشف شده درون یک مکان پلمپ شده هست باز کنید کمـی هوا بخورد بعد داخل شوید . بدون ماسک بـه مناطق بسته وارد نشوید بیشتر گازها مـیتواند انسان را مسموم کند ، این مسمومـیت ها بیشتر با مونوکسید کربن هست وقتی این گازها جای خود را با خون عوض مـی کند و باعث مـیشود کـه خون نتواند بـه اعضای حیـاتی بدن اکسیژن حمل کند درون نتیجه باعث مسمومـیت و حتی مرگ شخص مـیشود ، تجزیـه اعضای بدن و دفینـه ای کـه به مدت زیـاد درون فضای بسته مانده هست و فلزات مختلفی کـه اکسید مـی شود. البته نباسد فراموش کنید کـه علاوه بر اینـها ممکن هست بعضی قبرها و اشیـاء داخلش با مواد سمـی آغشته شده باشد ، از لحاظ امنیت شخصی حتما همـیشـه دستکش پلاستیکی و ماسک ضد گاز همرا خود داشته باشید . وقتی بـه دفینـه رسیدید نباید هیجان زده شوید . درون هر صورت اگر اتفاقی افتاد فرد قربانی را با سرعت بـه نزدیکترین مرکز درمانی برسانید
.
زخم های کوچک خارجی: فشار کوتاه مدت مـی تواند بـه راحتی موجب ه شدن خون شود و هیچ زمان ه روی خون را تمـیز نکنید. اگر زخم کثیف باشد با آب و صابون شتشو کنید . روی زخم را با پارچه تمـیز و بدون مـیکروب پانسمان کنید . اگر زخم درون دست یـا پاها باشد زخم را بالاتر از قلب بگیرید این کار باعث مـیشود خون زودتر بند آید. نباید بـه روی زخم هر نوع دارو یـا… بمالیم
.
زخم های بزرگ خارجی : اگر زخم خیلی بزرگ باشد ممکن هست باعث شوک شود . سعی کنیم که تا خونریزی را متوقف کنیم . درصورت لزوم رگ را محکم ببندید.
مسمومـیت: استفراغ د . به منظور رقت موادی کـه وارد بدن شده مقدار زیـادی آب نوشیده شود.اگر هوشیـاری خود را از دست داده و تشنج دارد یـا مواد نفتی نوشید هست سعی کنید استفراغ کند.انی کـه با گاز سمـی مسموم شده هست آن را بـه فضای باز بیـاورید که تا اکسیژن زیـاد و تازه تنفس کند
گزش حشرات:
– بدون استفاده از دست خود حشره را دور کنید.
– زخم را با مقدار زیـادی آب و صابون بشویید.
– منطقه را سرد نگه دارید.
– زخم را با نوار ببندید.
– درون نیش عقرب ممکن هست به سرم نیـاز داشته باشید.
– هر چه سریتر بـه دکتر سربزنید.
مارگزدیدگی:
نشانـه ها: درد، جای دو که تا دندان و خود مار
– شستشوی زخم با صابون و آب فراوان.
– منطقه گزیدگی را از بدن پایین و بدون حرکت نگه دارید.
– بـه دنبال مراقبت های پزشکی فوری باشید.
زیرخاکی, عتیقه, دفینـه, خسارت, دفینـه, گنج , گنج یـابی, دفینـه یـابی,
:: بازدید : 18
نویسنده : ایرانیکان
تاریخ : [یکشنبه 29 آذر 1394 ] [ 23:27]
آگاهی از کلاهبرداری درون حوزه گنج یـابی و زیرخاکی
گنج یـابی و دفینـه یـابی و به طور کلی خرید و فروش درون حوزه زیرخاکی و اشیـای عتیقه بـه دلیل قیمت و ارزش بالای کالا از یک طرف و نیز ناآگاهی افراد از علم باستان شناسی و تاریخ از طرف دیگر، کلاهبرداری و فریبکاری بـه شیوه های مختلف انجام مـی شود این کلاهبرداری گاهی درون حوزه فروش عتیقه و جنس هست و گاهی درون حوزه ابزار و آلاتی مثل فلزیـاب و طلایـاب و گاه درون زمـینـه فروش اطلاعات و مکان و... هست در هر حال آگاهی از کلاهبرداری درون این حوزه موجب کم شدن فریبکاریـها مـی شود.
۱-مقداری سکه اصلی بـه یـه خر پول نشان مـیدن . اون خر پول از روی طمع کهی رو شریک نکنـه خودش پای معامله مـیره و جنس بدل بهش مـیدن
۲-یـه افغانی سراغ صاحب کار قدیمـیش مـیره و مـیگه توی یزد موقع لایروبی قنات چند که تا مجسمـه پیدا کردم . و یـه تیکه از مجسمـه کـه از طلای ۲۲ عیـار ساخته شده بهش مـیده ببره آزمایش کنـه و بعد پای معامله جنس بدل مـیدن
۳ -مـیگن جنس داریم و یـه فیلم نشان مـیدن با انواع مجسمـه ها و سکه ها (ممکنـه عها درست باشن) و بعد طرف رو بـه یـه روستا مـیکشونن و بعد با گروگانگیری ازش پول تلکه مـیکنن
۴-مـیگن عو جنس داریم ولی فقط بـه خود خریدار نشان مـیدیم . وقتی طرف رو شناسایی دنبالش مـیکنن و خونش و محل کارش رو پیدا مـیکنن. و در یـه فرصت مناسب خونش رو تخلیـه مـیکنن یـا فرزندش رو بـه گروگان مـیگیرن
۵-زنگ مـیزنن و مـیگن شماره تلفنت بـه خواب مادرم اومده و ما مقداری جنس پیدا کردیم و چون روستایی هستیم و مـیترسیم بیـاییم شـهر شما حتما زحمت بکشی بیـایی روستا. طرف از شوق حلیم مـیفته توی دیگ . مـیزه روستا و جنس بدل بهش مـیدن. اگه همونجا فهمـید کـه با کتک روانـه شـهرش مـیکنن. اگه هم نفهمـید کـه هیچ.!!!!
۶- مـیگن یـه مجسمـه پیدا کردیم . چند مـیلیون بده با خودت ببر شـهر بفروش و بیـا سهم ما رو بده. وقتی طرف برد شـهر و فهمـید بدله و یر مـیگرده سراغ پولهاش . پولی کـه نصیبش نمـیشـه هیچ یـه مقدار کم کتک هم نوش جان مـیکنـه
۷-یـه تیکه جنس درست نشان خریدار مـیدن با یـه فیلم. و با خریدا سر قیمت توافق مـیکنن و کارشناس بخت برگشته را با خودشون بـه بیـابان مـیبرن جهت نشان بار اصلی. همون جا بـه کارشناس مـیگن زنگ بزن بـه خریدار و بگو جنس درسته که تا پول رو بهایی کـه اونجا هستن بده و گر نـه شما رو خدای نکرده مـیکشیم. کارشناس بیچاره هم زنگ مـیزنـه. اگه هم زنگ نزنـه با دریل پاش رو مـیکنن که تا زنگ بزنـه
۸-مـیگن طلسم داریم . بعد بـه محل مورد نظر کـه مـیبرینش مـیگه حتما یـه قربانی کنین و پولش رو بـه من بدین که تا برات این کار رو انجام بدم یـا مـیا چند روز سرتون خراب مـیشـه و مـیخوره و با بافور بهش بدین بکشـه و بعدش هیچ.
۹-مـیگن یـه جنس (مخصوصا سنگ) داریم به منظور فروش مـیاد توی خونت و مـیخوره و مـیخوابه بعداز چند روز مـیگه این جنس پهلوت باشـه برام بفروشش و سهمت رو بردار ( سنگ مفت گنجشک مفت) شما هم ذوق زده مـیشی و زنگ مـیزنی و چندین جا مـیری و از کار و زندگیت وا مـیمونی. اگه یـه ساده رو پیدا کردی و بهش انداختی کـه هیچ اگه هم نتونستی . طرف مـیاد با پر رویی مـیگه بی عرضه و مـیره سراغ یـه نفر دیگه!!
۱۰-مـیگن توی خونمون یـا زمـیت کشاورزیمون جنس داره ولی ما نـه بلدیم درش بیـاریم و نـه بلدیم بفروشیم بیـا خونـه یـا اون زمـین کذایی رو بخر و خودت برو درون بیـار و بفروشش. شما هم اون خونـه رو چند برابر قیمت واقعیش ازشون مـیخرین و سرتون بی کلاه مـیمونـه
۱۱-مـیرن یـه جایی و جنس خاک مـیکنن بعداز شش ماه مـیگن بیـایین دستگاه بزنین وقتی جنس درون اومد مـیگن همـین جا سهم ما رو بدین و ببرین خودتون بفروشین دستگاه دار هم طمع مـیکنـه و…..
۱۲- توی بعضی جاها البته بـه ندرت دیدم کـه یـه نسخه نشون مـیدن و دستگاه دار رو مـیبرن بیـابان و دستگاههش رو مـیگیرن.
مـهم
۱۳-در بعضی مواقع یـه فیلم نشان مـیدن و مـیگن اگه بـه خریدارت اطمـینان داری از طرف اون ضرر و زیـان بزار اگه ما اومدیم و اون نخرید پولت رو بر مـیداریم. وقتی اومدن یـه رفتار زشت با خریدار مـیکنن کـه خریدار بگه برین گمشین و اونوقت پول شما رو مـیخورن و همـه این یـه نوع کلکه. بـه هیچ عنوان شارژ ندین
دفینـه یـابی, دفینـه, گنج, گنج یـابی, زیرخاکی, کلاهبرداری دفینـه, کلاهبرداری گنج,
:: بازدید : 31
نویسنده : ایرانیکان
تاریخ : [شنبه 28 آذر 1394 ] [ 16:39]
بررسی اشیـای باستانی و دفینـه و گنج
شرط اولیـه و اصلی کارشناسی آثار باستانی و دفینـه و زیرخاکیـها این هست که اطلاعات باستانی و گنج یـابی مناسب با دوره مدنظر داشته باشید . شناخت دوره های باستانی و نوع معماری و نیز مصالح بـه کار رفته درون دفینـه یـابی و باستان شناسی درون موفقیت موثر هست .
۱- شناخت مکانـهای باستانی کـه ما بـه این قسمت اصلاً کاری نداریم.
۲- شناخت اجساد کـه به صورت خلاصه برایتان توضیح دادم.
۳- شناخت سنگ ها کـه خود بـه ۳ بخش تقسیم مـیشود:
۱- سنگهای دوران حجر
۲- سنگهای بعد از دوران حجر
۳- سنگهای مـیان دوره ای
۴- شناخت سفال ها درون دوره پنج هزار ساله
۱- ساده ، قهوایی ، سیـاه ، خاکستری
۲- لعاب دار – لعاب بیرونی ، لعاب درونی
۳- نقش دار کـه به رنگهای مختلف هست و هر رنگ متعلق بـه یک دوران خاص
۵- فلزات کـه بحث اصلی ما هستند کـه خود بـه پنج قسمت تقسیم مـیشوند.
الف- مس : کـه از تمام فلزات قدیمـی تر است. مس را هم بـه تنـهائی درست
مـید و هم درون فلزات دیگر آلیـاژ مـید
ب – مفرغ : بعد از مس مفرغ قدیمـی ترین آلیـاژ است. مفرغ ساده ساز دارد و نقش دار کـه بسته بـه حکومتها فلزات متفاوت مـیشود و قلم آنـها فرق مـیکند مفرق بیشتر از کلیـه فلزات مصرف مـیشد چون فلزی عادی بود و همـه مردم مـیتوانستن آن را خریداری کنند. چون هم ارزان بود و هم فراوان و به همـین دلیل هست که درون اکثر قبرهای قدیمـی فلز مفرغ فراوان یـافت مـیشود.
۳- نقره کـه خود بر دو قسمت تقسیم مـیشود.
الف- نقره ساده : کـه از آن سکه و مجسمـه های زیبا مـیساختند کـه اکثرآ با عیـار بالا از آن استفاده مـید و اصطلاحآ بـه آن نقره پنبه ای مـی گفتند.
ب – نقره طلاشور : کـه از آن بیشتر ظروف و مجسمـه مـیساختند و به نقره چند خط طلا مـیزدند (عیـار مـید) کـه عمر نقره زیـاد شود. شما مـیدانید کـه نقره وقتی بـه مدت طولانی بماند بـه صورت خاک نقره مـیشود و از بین مـیرود. نـه اینکه ذات نقره از بین برود بلکه اکسید مـیشود و به صورت خاک نقره باقی مـیماند ولی نقره هائی کـه طلا شور مـیشدند بسیـار سالمتر از نقره خالص باقی مـیماندند و به همـین دلیل هست کـه کاهی اوقات درون حفاری ها درون خمر ها فقط خاک نقره یـافت مـیشود.
۴- طلا کـه به ذات خود نـه تنـها فلزی گرانبهاست کـه از استقامت بسیـار بالائی برخوردار هست و بـه هیچ عنوان از بین نمـیرود.
همـه مـیدانیم کـه وقتی فلزی بـه مدت طولانی درون زیر خاک مـیماند جرم خاک بـه روی آن مـی نشیند کـه در اصطلاح مـیگویند پاتین بسته هست و کاملاً هم درست هست ولی طلا بـه ذات خود پاک هست و بـه همـین دلیل هم هست کـه طلا وقتی بـه مدت طولانی درون زیر خاک مـیماند از خاک پاتین نمـیبندد و اکثرانی کـه کار تقلبی مـیسازند درون این قسمت کار مشکل دارند کـه نمـیتوانند طلا را پاتین بندی کنند.
این را مـیگم کـه بدونید کـه پاتین طلا از خود طلا هست که بـه صورت ذرات بـه روی کار مـینشیند چون طلا همـه چیز را از خود دور مـیکند بغیر از طلا.
۵- هفت جوش : درون زمانـهای قدیم اجناسی را کـه مـیخواستند محکم درست کنند کـه از بین نرود و عمری طولانی داشته باشد ، هفت آلیـاژ را با هم ترکیب مـید کـه درجه ذوب آن بسیـار بالا بود کـه و از نظر سختی بـه تیتانیوم فعلی معروف مـیباشد و از فلزات طلا ، نقره ، مس ، روی ، سرب ، آهن ، مسوار تشکیل مـی شد کـه قلم زدن هفت جوش بسیـار سخت و طاقت فرسا بود و هنر مندان بسیـار ماهری مـیخواست که تا بتوانند این آلیـاژ را بسازند و قلم بزنند. درون مورد هفت جوش حتما بگویم کـه از تمام فلزات سنگین تر هست و چون ساخت آن بسیـار سخت بود آن را قالب هم مـی ریختند.
۶- سه جوش : بعد از اینکه سختیـهای هفت جوش نمایـان شد و برای همـه هنرمندان کار با آن مشکل بود آلیـاژ سه جوش درست شد کـه کار با آن بسیـار راحت تر از هفت جوش بود. این آلیـاژ از ترکیب طلا ، نقره و مس ساخته مـیشود کـه قلم خوردن آن خیلی راحت تر از هفت جوش بود ولی باز هم از فلزات دیگر محکمتر و سخت تر هست و یکی از دلائلی کـه نقره را طلا شور مـید همـین سختی آلیـاژ هفت جوش و سه جوش بود.
پس توضیحات کلی را دادیم فقط چند که تا نکته ریز موند کـه در زیر براتون مـیگم.
فلز نقره طلا شور را اکثرآ هنرمندان به منظور خاندان دربار مـی ساختند.
طلا کوب با طلا شور فرق مـیکنـه و این دو که تا با هم قاطی نشوند.
بعضی از نقره ها را طلا کوب مـید و بعضی از طلا ها را نقره کوب.
بعضی از مفرغ ها را طلا کوب مـید.
بعضی از مفرغ ها را نقره کوب مـید. کـه این نیز به منظور شکیل شدن کار بود و اکثرا هنرمندان این کار را به منظور درباریـان انجام مـیدادند.
بغیر از این چهار عمل بالا ، عملی به منظور کوبیدن با فلزات دیگر انجام نمـیشد
به صورت کلی به منظور شما درون مورد فلزات گفتم و ادامـه بحث را درون همـینجا درون مورد کلیـه مسائل کارشناسی مـیراث فرهنگی مـینویسم و شما مـیتوانید درون آینده درون همـینجا مطالب را دنبال کنید.
مقدمـه سنگهای قیمتی
سنگهای قیمتی انواع مختلف دارند.
گاهی اوقات بعضی از سنگهای بسیـار با ارزش درون طبیعت معادل کم ارزش هم دارند و وقتی افراد نا آگاه کـه در شناخت سنگ تبحری ندارند بـه آنـها نگاه مـیکنند بـه اشتباه سنگ کم ارزش را با سنگ قیمتی اشتباه مـیگیرند.
شیـادان و افرادی سود جو از همـین مسئله استفاده مـیکنند و با آن مردم را گول مـیزنند.
رشته جواهر شناسی شاخه ای مجزا از باستان شناسی مـیباشد و علم مربوط بـه خودش را دارد و بنده نیز اطلاعات کاملی از آن ندارم و ممکن هست اشتباه کنم.
به هر حال اگه اشتباهی بود یـا کم و کاستی داشت بـه بزرگی خودتون و بی سوادی من ببخشید.
این مطلب را نوشتم که تا بتونید سنگهای نزذیک بـه سنگهای قیمتی را بشناسید و بدونید کـه چه سنگهائی نزذیک بـه رنگ و شکل سنگهای قیمتی هست.
جواهرات و سنگها
سنگ تورمالین : سنگی متبلور بـه رنگهای زرد ، سرخ ، بنفش کـه معادن آن درون برزیل و برمـه و آمریکا و سیبری وجود دارد
سنگ دُر دُر بر دو شکل کلی هست. کوهی و بیـابانی و بشکل و رنگ بلور مـیباشد کـه دارای تللول مـیباشد و مروارید یکتا درون صدف را هم دُر مـیگویند
سنگ زمرد یکی از اقسام آلومـین بـه رنگ سبز کـه از سنگهای قدیمـی هست و هر چه پر رنگ تر باشد گرانبها تر است
الماس یکی از سنگهای گرانبها کـه عبارت هست از کربن خالص متبلور و در هندوستان ، برزیل ، آفریقا و برخی از کشورهای دیگر بشکل کریستال درون کانـها پیدا مـیشود گاهی بی رنگ و گاهی درون رنگهای سبز ، سرخ ، آبی ، صورتی ، و سیـاه یـافت مـیشود. نوع بی رنگ آن درون ردیف سنگهای گرانبها هست و فراوانتر از رنگهای دیگر مـیباشد ولی کلیـه رنگهای آن گرانبها هستند. الماس هر چه درشت تر و پاک تر باشد گرانبها تر است. الماس همـه اجسام را مخطط مـیکند و فقط با گرده های مخصوص خود صیقلی مـی شود. نوع صنعتی آن درون شیشـه بری بـه کار مـیرود.
یـاقوتنوعی سنگ گرانبها هست کـه از معدن بـه دست مـی آید بـه رنگ سرخ ، زرد ، کبود ، سبز و سفید. نوع سرخ و شفاف آن بعد از الماس از بهترین سنگهای موجود مـیباشد و هر چه بزرگتر و خوش رنگ تر باشد گرانبها تر هست در فارسی قدیم بـه آن یـاکند هم مـیگفتند یواقیت جمع یـاقوت است. رمانی= یـاقوت درشت و سرخ رنگ شبیـه انار یـاقوت خام کنایـه ازمعشوق مـی باشد.
زبرجدیک قسم آلومـین رنگین مانند زمرد بـه رنگ زرد یـا سبز کـه از سنگهای قدیمـی هست و درون جواهر سازی بکار مـیرود و مشـهور ترین آن سبز رنگ هست در آمریکا و برزیل و استرالیـا و روسیـه یـافت مـیشود
لعلیکی از سنگهای قیمتی بـه رنگ سرخ مانند یـاقوت یک قسم آلومـین رنگین هست و درون طبیعت پیدا مـیشود لعل بدخشان یکی از معروفترین آنـها مـیباشد
کهربا صمغ برخی از درختان نوع سرو و کاج کـه از منۀ قدیمـه تولید و مانند سنگ سفت و سخت شده و به رنگهای مختلف زرد و سرخ و سفید هست و بر اثر مالش خاصیت الکتریسیته پیدا مـیکند و در ۲۷۸ درجه حرارت ذوب مـیشود و سپس بـه شکل تیره رنگی مـیسوزد و در آب و الکل و جوهر سقز حل مـیشود. یکی از اقسام لینیت زغالی هست سخت و براق و به خوبی جلا و صیقل پیدا مـیکند و در جواهر سازی بکار مـی رود
عقیق یک قسم کوارنز بی شکل بـه رنگهای مختلف است. نوع مرغوب آن بـه رنگ سرخ یـا آلبالوئی هست و مانند سنگهای قیمتی درون زینت بکار مـیرود نوعی از آن کـه در یمن بـه دست مـی آید و سرخ رنگ هست معروف بـه عقیق یمنی یـا یمانی هست که بیشتر نگین انگشتر مـیشود و واحدش عقیقه است
فیروزهیکی از سنگهای قیمتی بـه رنگهای آبی آسمانی کـه از معدن استخراج مـیشود و بیشتر نگین انگشتر از آن بـه دست مـی آید و در نیشابور و کرمان و فارس و آذربایجان بـه دست مـی آید. بهترین آن از معدنی از نیشابور بـه دست مـیآید و آن را فیروزه بواسحاقی مـیگویند.
یشمسنگی هست شبیـه عقیق یـا زبر جد بـه رنگهای مختلف کبود ، سبز تیره و رنگ صابونی آن نیز یـافت مـیشود.
لاجورداز سنگهای معدنی بـه رنگ آسمانی یـا آبی پر رنگ کـه سائئده شده آن درون نقاشی بـه کار مـیرود و در طب قدیم نیز کار برد داشته است. بـه عربی بـه آن لازورد مـیگویند.
مردار سنگ لیتارژ ، جوهر سرب ، جسمـی هست به رنگ سرخ یـا زرد بیستر از سرب و قلعی گرفته مـیشود به منظور ساختن مرهم بکار مـیرود و به آن سنگ مردار هم گفته مـیشود.
مرواریدگوهری هست سفید و درخشان کـه در داخل صدف رشد مـیکند. وقتی ذره شنی بین صدف و جبه او قرار مـی گیرد جانور کم کم ماده آهکی بدور آن ذره ترشح مـیکند و رفته رفته مروارید ساخته مـیشود. درشتی آن بـه اندازه دانـه خنثی شروع مـیشود و تا اندازه تخم کبوتر آن وجود دارد و در خلیج فارس و اقیـانوس هند صید مـیشود.
اشیـا باستانی, عتیقه, عتیقه جات, باستان شناسی, گنج, دفینـه, گنج یـابی, زیرخاکی
:: بازدید : 48
نویسنده : ایرانیکان
تاریخ : [شنبه 28 آذر 1394 ] [ 16:32]
قبرهای دارای گنج و عتیقه
قبرها درون طول تاریخ همراه با آداب و شرایط خاصی ساخته مـی شد . درون گنج یـابی و دفینـه حتما به ساختار و نوع حفر قبور و نیز طبقه آن توجه کرد البته مکان قبور با توجه بـه جایگاه افراد داخل آن متفاوت هست و همچنین مقطع تاریخی قبور جهت وجود دفینـه و زیرخاکی دارای اهمـیت هست چرا کـه در دوره باستان اجساد را با وسایل قیمتی دفن مـی کنند لذا بین قبور و دفینـه و گنج های آن ارتباط وجود دارد.
با این مقدمـه کوتاه اشیـای پیدا شده درون قبور را مـیتوان بـه گروه های زیر تقسیم کرد
۱٫اشیـای مورد استفاده درون زندگانی روزمره(مانند لیوان ، گلدان ، کاسه و…)
۲ .اشیـای آیینی
۳٫اشیـای زینتی
۴٫اشیـای مربوط بـه مشاغل ( سنگ ساب ، چاقو تیزکن نوک مته ، اره وچاقو و اسکنـه و…
۵٫مواد غذایی (حبوبات ، مـیوه ، تخم پرندکان وگوشت جانوران)
به یـاد داشته باشید مقدار و کیفیت این اشیـاء وهدایـا بستگی بـه شخصیت وطبقه اجتماعی فرد مدفون دارد.
از روی شکل تدفین ها واشیـاء موجود درون انـها صرف نظر ازپی بدن بـه شغل ومرتبه اجتماعی افراد مدفون درون آنـها وصرف نظر از امکان تعیین فصل وزمان تقریبی فوت ویـا تدفین افراد مـی توان بـه برخی از جنبه های اعتقادات مذهبی مردم یک جامعه نیز پی برد این نکته آخری را بـه خصوص مـی توان از روی جهت حفر قبرها ونحوه تدفین وقرارافراد واشیـاء وبالاخره نحوه توزیع انـها درون قبرها شناسائی کرد.
عزیزان بیشتر قبرهای خالی از شیی ممکن هست مربوط بـه کودکان و نوزادان کمتر از دو سال باشد ویـا تعدادی از آنـها کاملا فرسوده واز بین رفته باشند همچنین این امکان وجود دارد کـه این گروه از قبرها حاوی هدایـا ومواد از بین رفتنی چون غذا و یـا اشیـای ساخته شده از پارچه وگیـاه بوده اند کـه در طی زمان از بین رفته و یـا اصولا متعلق بـه گروهی از افراد جامعه یـا اعتقاداتی متفاوت با دیگران بوده یـا افراد فقیر باشند بنابراین قبرهای آنان خالی از هرگونـه هدیـه ویـا نذر بوده است
کاربرد اشیـاء ونذورات داخل قبرها درون ارتباط با اعتقادات مذهبی افراد و بیـانگر مرتبه اجتماعی وشغل آنان بوده است.
اشیـاء زینتی معمولا درون دسترس زنان و نزدیک دست ها و یـا سر وجمجمـه آنان قرار دارند.
مـهرهایی کـه در قبور یـافت مـی شوند نشان های قدرت وکنترل اقتصادی فرد مدفون هستند.
اشیـاء افراد فقیر جامعه اغلب یک لیوان و یـا کاسه است.
مـهره های یـافت شده درون قبور احتمالا متعلق بـه یک گردنبند و یـا دستبند یـا به منظور منجوق دوزی لباس یـا جنبه اعتقادی داشته است.
گنج,دفینـه, زیرخاکی, انواع دفینـه ها و مال ها, دفینـه درون قبر, قبر های گنج دار, قبور دارای زیرخاکی, پیدا دفینـه, کشف دفینـه درون قبرها, قبرهای زرتشتیـان, قبر ارمنی و یـهودیـهای دفینـه دار
:: بازدید : 80
نویسنده : ایرانیکان
تاریخ : [پنجشنبه 26 آذر 1394 ] [ 23:6]
شناخت سنگ فرش درون علوم باستانی و گنج یـابی
کاربرد سنگ فرش علاوه بر اینکه جنبه تزیینی و تشریفاتی داشته هست در اغلب موارد درون دفینـه گذاری نیز استفاده مـی شد. بدین صورت کـه ورودی برخی از مکانـهای مقدس و مـهم مثل کاخ ها , عمارت ها و مکانـهایی کـه افراد برجسته دولتی و حکومتی کـه از منصب بالای اجتماعی از آن راه عبور و مرور مـی د سنگ فرش مـی د و یـا اشراف زاده و یـا افراد درباری مثل شاه , وزیر بودند مانند سنگ فرش کاخ داریوش و یـا تخت گاه های قدیم.
در دوره های اسلامـی بویژه دوره صفویـه مسیر کاروانسراها و مال رو ها یـا جاده های قدیم و یـا حتی اغلب پل ها به منظور ایـاب و ذهاب راحت مردم و یـا راه منتهی بـه اتشکده سنگ فرش کرده و استفاده مـی شد.مانند جاده سنگ فرش سیـاهکده شـهرستان گرمسار یـا جاده ادویـه
تا این قسمت کاربرد تشریفاتی آن را برایتان عنوان کردیم , اما کاربرد دیگر سنگ فرش کـه بیشتر درون علوم دفینـه گذاری استفاده مـی شد بدین صورت بود کـه مـی امدند دفینـه را درون یک چاهی پنـهان مـی د یـا یک راه مخفی از چاه بـه اتاق تدفین و یـا سفید خانـه مـی خورد کـه بعد از اینکه دفینـه را تعبیـه د آن چاه را با خاک پر کرده و سپس بالای آن را سنگ فرش مـی د تای بـه آن قسمت شک نکند , ما این مورد را اغلب درون مکان شاه نشین قلعه ها , دقیقا درون بالای تپه ها حتی داخل غارها مشاهده مـی کنیم.
در غارها وسط غارها یـا زاغه ها را سنگ فرش مـی د و دقیقا زیر سنگ فرش دفینـه را قرار مـی دادند اغلب خمره سکه بود ,مورد دیگر بالای تپه های باستانی دقیقا وسط تپه ها بوده کـه از زیر آن یک چاه یـا یک اتاق مخفی یـا دخمـه زیر زمـینی تعبیـه مـی شد اگر چاه بود دفینـه یـا درون درون چاه یـا یک تونل یـا راه مخفی بـه داخل اتاف دفینـه وجود داشت , شیوه دیگر وسط اتاق ها را سنگ فرش مـی د زیر سنگ فرش چاله تعبیـه مـی د هر چه باشد درون همان جا مـی باشد درون بعضی از اتاق های زیر زمـینی کـه تعدادشان بیشتر از هفت عدد مـی باشد و یـا حتی درون اتاق دفینـه مسیر را سنگ فرش مـی د و تله ها را زیر آن سنگ فرش ها تعبیـه مـی د اغلب تله های فیزیکی یـا تله های تیر کمانی و تله سنگ و اهرم آنـها را درون زیر سنگ فرش تعبیـه مـی د کـه با گذاشتن پا روی ان فرد تله فعال شده و فرد جانش را از دست مـی داد بعد باید خیلی مواظب باشید.
مـهمترین راه ورود به منظور رسیدن بـه دفینـه حتما وسط سنگ فرش کاویده شود یـا یک سنگ علامت دار را تعبیـه مـی د کـه اگر زیر آن برداشته شود بـه ورودی مـی توانیم برسیم.
انواع دفینـه ها ,پیدا گنج,سنگ فرش باستان, باستان شناسی,گنج یـابی , دفینـه, زیرخاکی , گنج
:: بازدید : 55
نویسنده : ایرانیکان
تاریخ : [پنجشنبه 26 آذر 1394 ] [ 16:12]
بررسی سنگهای قیمتی
سنگ های قیمتی کاربرد زیـادی دارند و در تاریخ همواره مورد توجه بودند. سنگ های قیمتی از نظر سایقه نیز جزو گنج و دفینـه محسوب شده و در کاوش گنج یـابان شدیدا مورد توجه هست جواهرات و سنگ های قیمتی کشف شده توسط گنج یـابان همواره مورد توجه کلکسیون داران هست و خریدان خاص خود را دارد . گاهی این سنگ ها فراتر از گنج و دفینـه ارزش دارند .
سنگهای قیمتی انواع مختلف دارند.
گاهی اوقات بعضی از سنگهای بسیـار با ارزش درون طبیعت معادل کم ارزش هم دارند و وقتی افراد نا آگاه کـه در شناخت سنگ تبحری ندارند بـه آنـها نگاه مـیکنند بـه اشتباه سنگ کم ارزش را با سنگ قیمتی اشتباه مـیگیرند.
شیـادان و افرادی سود جو از همـین مسئله استفاده مـیکنند و با آن مردم را گول مـیزنند.
رشته جواهر شناسی شاخه ای مجزا از باستان شناسی مـیباشد و علم مربوط بـه خودش را دارد و بنده نیز اطلاعات کاملی از آن ندارم و ممکن هست اشتباه کنم.
به هر حال اگه اشتباهی بود یـا کم و کاستی داشت بـه بزرگی خودتون و بی سوادی من ببخشید.
این مطلب را نوشتم که تا بتونید سنگهای نزذیک بـه سنگهای قیمتی را بشناسید و بدونید کـه چه سنگهائی نزذیک بـه رنگ و شکل سنگهای قیمتی هست.
جواهرات و سنگها
سنگ تورمالین : سنگی متبلور بـه رنگهای زرد ، سرخ ، بنفش کـه معادن آن درون برزیل و برمـه و آمریکا و سیبری وجود دارد
سنگ دُر دُر بر دو شکل کلی هست. کوهی و بیـابانی و بشکل و رنگ بلور مـیباشد کـه دارای تللول مـیباشد و مروارید یکتا درون صدف را هم دُر مـیگویند
سنگ زمرد یکی از اقسام آلومـین بـه رنگ سبز کـه از سنگهای قدیمـی هست و هر چه پر رنگ تر باشد گرانبها تر است
الماس یکی از سنگهای گرانبها کـه عبارت هست از کربن خالص متبلور و در هندوستان ، برزیل ، آفریقا و برخی از کشورهای دیگر بشکل کریستال درون کانـها پیدا مـیشود گاهی بی رنگ و گاهی درون رنگهای سبز ، سرخ ، آبی ، صورتی ، و سیـاه یـافت مـیشود. نوع بی رنگ آن درون ردیف سنگهای گرانبها هست و فراوانتر از رنگهای دیگر مـیباشد ولی کلیـه رنگهای آن گرانبها هستند. الماس هر چه درشت تر و پاک تر باشد گرانبها تر است. الماس همـه اجسام را مخطط مـیکند و فقط با گرده های مخصوص خود صیقلی مـی شود. نوع صنعتی آن درون شیشـه بری بـه کار مـیرود.
یـاقوت نوعی سنگ گرانبها هست کـه از معدن بـه دست مـی آید بـه رنگ سرخ ، زرد ، کبود ، سبز و سفید. نوع سرخ و شفاف آن بعد از الماس از بهترین سنگهای موجود مـیباشد و هر چه بزرگتر و خوش رنگ تر باشد گرانبها تر هست در فارسی قدیم بـه آن یـاکند هم مـیگفتند یواقیت جمع یـاقوت است. رمانی= یـاقوت درشت و سرخ رنگ شبیـه انار یـاقوت خام کنایـه ازمعشوق مـی باشد.
زبرجد یک قسم آلومـین رنگین مانند زمرد بـه رنگ زرد یـا سبز کـه از سنگهای قدیمـی هست و درون جواهر سازی بکار مـیرود و مشـهور ترین آن سبز رنگ هست در آمریکا و برزیل و استرالیـا و روسیـه یـافت مـیشود
لعل یکی از سنگهای قیمتی بـه رنگ سرخ مانند یـاقوت یک قسم آلومـین رنگین هست و درون طبیعت پیدا مـیشود لعل بدخشان یکی از معروفترین آنـها مـیباشد
کهربا صمغ برخی از درختان نوع سرو و کاج کـه از منۀ قدیمـه تولید و مانند سنگ سفت و سخت شده و به رنگهای مختلف زرد و سرخ و سفید هست و بر اثر مالش خاصیت الکتریسیته پیدا مـیکند و در 278 درجه حرارت ذوب مـیشود و سپس بـه شکل تیره رنگی مـیسوزد و در آب و الکل و جوهر سقز حل مـیشود. یکی از اقسام لینیت زغالی هست سخت و براق و به خوبی جلا و صیقل پیدا مـیکند و در جواهر سازی بکار مـی رود
عقیق یک قسم کوارنز بی شکل بـه رنگهای مختلف است. نوع مرغوب آن بـه رنگ سرخ یـا آلبالوئی هست و مانند سنگهای قیمتی درون زینت بکار مـیرود نوعی از آن کـه در یمن بـه دست مـی آید و سرخ رنگ هست معروف بـه عقیق یمنی یـا یمانی هست که بیشتر نگین انگشتر مـیشود و واحدش عقیقه است
فیروزه یکی از سنگهای قیمتی بـه رنگهای آبی آسمانی کـه از معدن استخراج مـیشود و بیشتر نگین انگشتر از آن بـه دست مـی آید و در نیشابور و کرمان و فارس و آذربایجان بـه دست مـی آید. بهترین آن از معدنی از نیشابور بـه دست مـیآید و آن را فیروزه بواسحاقی مـیگویند.
یشم سنگی هست شبیـه عقیق یـا زبر جد بـه رنگهای مختلف کبود ، سبز تیره و رنگ صابونی آن نیز یـافت مـیشود.
لاجورد از سنگهای معدنی بـه رنگ آسمانی یـا آبی پر رنگ کـه سائئده شده آن درون نقاشی بـه کار مـیرود و در طب قدیم نیز کار برد داشته است. بـه عربی بـه آن لازورد مـیگویند.
مردار سنگ لیتارژ ، جوهر سرب ، جسمـی هست به رنگ سرخ یـا زرد بیستر از سرب و قلعی گرفته مـیشود به منظور ساختن مرهم بکار مـیرود و به آن سنگ مردار هم گفته مـیشود.
مروارید گوهری هست سفید و درخشان کـه در داخل صدف رشد مـیکند. وقتی ذره شنی بین صدف و جبه او قرار مـی گیرد جانور کم کم ماده آهکی بدور آن ذره ترشح مـیکند و رفته رفته مروارید ساخته مـیشود. درشتی آن بـه اندازه دانـه خنثی شروع مـیشود و تا اندازه تخم کبوتر آن وجود دارد و در خلیج فارس و اقیـانوس هند صید مـیشود.
زیرخاکی,سنگ های قیمتی زیرخاکی, سنگ های عتیقه, گنج, زیرخاکی های ایرانی, سنگ های گنجی, سنگ ها, اشیـا, قیمتی, عتیقه, ایران, زیرخاکی,
:: بازدید : 9
نویسنده : ایرانیکان
تاریخ : [چهارشنبه 25 آذر 1394 ] [ 20:27]
دفینـه و گنج زیر ساروج
گنج ها و دفینـه های زیـادی درون مکان های مختلف مخفی شده هست که برخی دارای علائم گنج و برخی بدون نشانـه هستند لذا آگاهی از باستان شناسی و دفینـه یـابی بـه صورت علمـی دارای اهمـیت است. از مواردی کـه احتمال گنج هست ساروج یـا بتون قدیم هست که ممکن هست در زیرشان دفینـه باشد.
در زمانـهای قدیم كه چیزی بـه نام بتون وجود نداشت ، به منظور ساختن جاهای مستحكم از موادی بـه نام ساروج استفاده مـی شد. امروزه بـه اشتباه مردم فكر مـیكنند كه ساروج به منظور نگهداری عتیقه بوده هست در صورتی كه اینطور نیست.
ساروج به منظور پل سازی ، ساخت قلعه های محكم ، سد سازی ، و راه به منظور آب و نگهداری عتیقه و بسیـاری از این مواری استفاده مـی شده است.
ساروج انواع مختلف دارد كه محكمترین آن بـه ترتیب از ساروج سیـاه شروع مـیشود و بعد از آن ساروج سفید و ساروج طوسی و ساروج كرم است. بعضی از ساروجها با موادی بنام سیلكس و بعضی با سرب و مس ذوب شده درست مـی شدند. اینـها استقامت ساروج و محكمـی آن را بالا مـیبرد.
در ساروجهایی كه به منظور جلوگیری از نفوذ آب ساخته مـیشد از پشم شتر و موی بز استفاده مـیشد كه ساروج را به منظور جلوگیری از نفوذ آب مستحكم مـیكرد.
تا چند سال پیش شصدو دو نوع ساروج شناخته شده هست كه از این تعداد پنجاه و یك نوع آن بدون اموال (زیر خاكی) مـیباشد و از باقیمانده انواع ساروج همـه دارای طلا نمـیباشد. درون حفاریـهای انجام شده اكثرا از سه نوع ساروج بار طلا بیرون آمده هست و الباقی دارای نقره و مفرق و اجناس دیگر بوده اند.
كلیـه ساروجها از مواد اصلی زیر درست شده اند.
شن و ماسه ، آهك و سفیده تخم مرغ
مواد دیگری هم بـه انواع ساروج اضافه مـیشد كه درون بالا نام بردیم.
طریقه خرد كردن هركدام از این ساروجها متفاوت هست ولی بـه طور كلی مـیتوان آنـها را خرد كرد و از بین برد. به منظور مثال یك الماس را فزض كنید كه مـیخواهید آن را خرد كنید. اگر با پتك هم روی آن بزنید خرد نمـیشود ولی اگر بدانید كه ضربه را بـه كجای الماس وارد كنید بـه راحتی خرد مـیشود و به قطعات كوچك تقسیم مـیشود. ساروج هم مانند همـین الماس هست ، اگر مواد آن درون دسترس نباشد حتما بدانید كه از كجا شروع بـه شكستن آن بكنید که تا بهتر نتیجه بگیرید.
برای ساخت مواد جهت خرد كردن ساروج حتما نمونـه ساروج وجود داشته باشد و مواد به منظور آن نمونـه ساخته شود یـا اینكه بدانید ساروج شما از چه نوعی است.
از بین بردن ساروجهایی كه بـه صورت عمودی مـیباشد با استفاده از مواد بسیـار سخت تر هست ولی نشدنی نیست. اول حتما دور جایی را كه مـیخواهیم مواد بریزیم با خمـیر گرفته و آن را كاملا آبندی كنیم و بعد از مواد ساروج استفاده كنیم.
حالا كه بحث ساروج را تمام كردیم چند خط هم درون مورد سنگ برایتان بگویم.
سنگ را نیز اگر از نقطه ضعیف آن كار كنیم بـه راحتی شكسته مـیشود و مـیتوان سنگهای چند تنی را خرد كرد ولی اگر بـه پست سنگی خوردید كه هم قطر داشت هم رگه نداشت كه بتوان با قلم و چكش خردش كرد ، حتما به روش زیر عمل كنیم.
چند درون یك امتداد و به فاصله های مشخص درون سنگ ایجاد مـیكنید و در داخل آنـها موادی بـه نام كترا مـیریزیم (نوع ایرانی آن بهتر از نوع خارجی آن عمل مـیكند) و بعد با چوب ها را كاملا از نفوذ هوا مـیپوشانیم و محكم مـیكنیم. از بست و چهار ساعت که تا چهل و هشت ساعت بعد كترا درون داخل حجم مـیگیرد و باعث ترك خوردن سنگ مـیشود و سنگ را خرد مـیكند.
طلایـاب , گنج یـاب, انواع دفینـه ها , گنج, زیرخاکی, طلا زیر خاک, طلا یـابی, گنج یـابی, گنج زیر ساروج, ساروج,
:: بازدید : 51
نویسنده : ایرانیکان
تاریخ : [سه شنبه 24 آذر 1394 ] [ 20:54]
سکه درون گذر زمان
تسلط ایرانیـان درون بابل امور بازرگانی بابلیـان را از جریـان عادی خارج ننمود ، منافع و نزول پول درون حدود 20 درصد بود نقره واحد پول محسوب مـی شد و گاهی درون مقابل طلا نیز معاملات انجام مـی گرفت اما مسكوك طلا معمول نگشته بود . مس مدتی جای نقره را گرفت ولی بعداً متروك گردید .
« كروزسی پادشاه لیدی دو نوع سكه طلا و یك نوع سكة نقره رواج داد . نوع اول طلای خالص : استاتر 17/8 گرم ـ نیم استاتر 08/4 گرم ـ استاتر 72/2 گرم ـ استاتر 36/1 گرم ـ 68/0 گرم ـ سكه های نقره : استاتر 89/10 گرم ـ نیم استاتر : 44/5 گرم ـ استاتر ( ترتیـه ) : 63/3 گرم ـ استاتر ( هكته ) : 81/1 گرم ـ استاتر ( همـی هكته ) : 90/0 گرم . بدین ترتیب یك استاتر نقره ده گرم و هشتاد و نـه صدم گرم وزن داشت و ده سكه نقره بـه وزن 90/108 گرم با یك استاتر طلا بـه وزن 17/8 گرم مبادله مـی شد . با رعایت نسبت یك بـه سیزده »
داریوش اول :
در مـیان پادشاهان باستانی كمتر فرمانروایی را مـی یـابیم كه مانند داریوش بـه این خوبی دریـافته باشد كه كامـیابی یك ملت حتما بر بنیـاد اقتصادی سالم گذاشته شود . داریوش مـی دانست كه ابتدا حتما یك دستگاه منظم از وزنـها و اندازه ها داشته باشد . یك نمونـه رسمـی از این اندازه ها ارش شاه هست كه مانند خط كشی از سنگ آهن سیـاه با اندازة 118 اینچ هست و نام و عنوان داریوش روی آن اصل اعتبار آن را نشان مـی دهد .
بعضی تصور كرده اند كه داریوش اولین كسی هست كه نخستین سكه ها را درون ایران رواج داد . داریوش بی آنكه سكه های سابق را از رواج اندازد ، پولی بـه اسم درون یك درون ایران رواج داد . این سكة طلا از سكة طلای كرزوس كه درون لیدی زده مـی شد سنگین تر بود . مقارن با این سكه طلا پولی از نقره زدند كه بـه شكل یـا سیكل معروف هست . وزن سكة های نقره 6/5 بود ، بنابراین مـی توان استنباط كرد كه نسبت نقره بـه طلا درون آن زمان یك بـه سیزده و ثلث بوده هست . مسكوكات ذكر شده درون ایران و ممالك تابعه رواج داشت و مالیـات ها و حقوق ساخلوها و غیره با این سكه ها پرداخت مـی شد . ولی حتما در نظر داشت كه دریك را كم سكه مـی زدند و در مجموع پول مسكوك درون خزانـه های ایران بیشتر از شمش بود . بـه همـین جهت عدة دریك هایی كه که تا زمان ما باقی مانده هست كم هست .
ظاهراً ساتراپها مجاز بودند سكة نقره كم ارزش و مس برنند ، این نوع سكه ها غالباً درون آسیـای صغیر و فینیقیـه زده مـی شد . ولی درون سكه های مزبور درون خارج از ایـالت آنـها حكم جنس را داشت . سكة طلا فقط همان دریك بودند كه فقط شاه مـی توانست ضرب كند ، روی سكه های هخا تاریخ نیست اما از صورت شاهان مـی توان تاریخ آنـها را تقریباًمعین كرد . حدس مـی زنند كه اولین سكة داریوش درون سال 516 ق . م زده شده هست .
بر یك طرف دریكها صورت تیراندازی از پاریس هست كه یك زانو را بـه زمـین زده و زه كمان را مـی كشد . دو دریكی و نیم درون یكی خیلی كم بـه دست آمده هست . از نوشته های مورخین یونانی معلوم هست كه طلا و نقره را درون خزانة شاهان غالباً بـه صورت شمش حفظ مـی كردند و هر زمان كه لازم مـی شد ، شمش را بـه صورت مسكوك درون مـی آورند .در دورة هخا پایة پول بر طلا بود ، و خود دریك هم بـه معنای طلایی ( زریك ) هست . از ضرابخانـه های ایران اطلاعاتی درون دست نیست ولی سكه های كم ارزش نقره درون مستعمرات یونانی ، آسیـای صغیر و فینیقیـه زده مـی شد .
داریوش نسبت بـه سكه ها و بدون غش بودن آنـها بسیـار حساس بود ، چنانچه هرودت مـی گوید : یكی از عواملی كه آریـانـه حاكم مصررا اعدام كرد این بود كه سكه ای از نقره زد كه كامل العیـار بود ، اگر چه ولات حق زدن سكة نقره را داشتند ولی كامل العیـار بودن سكه ها داریوش را خوش نیـامد ، زیرا او مـی خواست كاری كرده باشد كه هیچ یك از سلاطین قبل از او نكرده باشند .
داریوش علاقه داشت كه عیـار پول طلا ( دریك ) و پول نقره شكل همـیشـه یك اندازه باشد و هیچ نقطه ای از امپراطوری ایران درون پول طلا و نقره بیش از مـیزان مقرر غش نمـی زدند . . بـه همـین جهت پول ایران مرغوب ترین پول دنیـای قدیم بود و مورد اعتماد تقریباً تمام كشورهای دنیـای قدیم بود . حتی اگر داریوش متوجه مـی شد كه ضرابخانـه ها كه زیر نظر ساتراپها كار مـی كردند بیش از اندازه درون سكه ها غش زده اند ، بـه شدت برخورد مـی كرد ، نمونة آن والی باختر بود كه بـه شدت مورد مجازات قرار گرفت .
« داریوش نوع سكه ها را به منظور جانشینان خود معین كرد . روی سكه شاه لاغر با ریش ، درون حالت نیم دوان ، نیم خم شده هست . او جامة شاهانـه بر سرش كه كمـی خم شده تاج جنگی هست . درون دست راستش نیزه ای با ته حكفت كه نوك آن پایین هست . از روی شانة راستش چسبیده ؛ روی شانة چپش تركشی هست ، و در دست چپش كمان زه داری هست . بـه این سكه ها كه اغلب به منظور رشوه بـه سیـاستمندان یونانی بـه كار مـی رفت نام كمانگیر داده بودند .
بعد ها درون نوع دیگری از این سكه ها یك خنجر كوتاه آخته افزوده شد . مانند سكه های كهن تر لیدی ، پشت آنـها فقط چهار گوش جای مـهر را دارد ؛ سكه های سیمـین فقط نشان جای ابزار مـهر را دارد . از مقدار هنگفت فلزهای گرانبها كه همچو باج دریـافت مـی شد ، فقط مقدار كمـی را سكه مـی زدند ، و ماندة آن را بـه صورت شمش اندوخته مـی شد .
به همـین دلیل بهنگامـی كه اسكندر خزانـه های شوش را تصرف مـی كند با مقدار زیـادی شمش روبرو مـی شود . درون بین سكه های هخا ، بـه سكه هایی بر مـی خوریم كه از لحاظ هنری ممتازند ، دریك روی سكه ها شاه سوار بر اسب و بر روی دیگر نقش كشتی نقر شده هست . بعد از داریوش كبیر بعضی از ممانك و ساتراپها ، البته بـه ندرت اجازه یـافتند كه جداگانـه سكه ضرب كنند ، روی سكه بـه خط و زبان آن منطقه ای بود كه سكه را درون آنجا ضرب مـی كردند . اما بیشتر بـه خط آرامـی بود . زیرا خط مـیخی مخصوص كتیبه ها بود و برروی سكه بـه كار نمـی رفت .
در این دوره تهیـه و به كار اندازی سكه درون معاملات نـه تنـها درون امور بازرگانی داخلی و خارجی تسهیلاتی فراهم كرد . بلكه بـه توسعه بانكها كه بـه تدریج رونق مـی گرفتند نیز كمك مؤثری كرد . درون اواخر عهد هخا دو دریكی نیز ضرب مـی شد . بر روی سكه های داریوش نقش یك كماندار پارسی كه همان پادشاه بود حك مـی شد . از آن بعد یونانیـها بـه دریك نام عمومـی كماندار را دادند . چنانچه اژه زیلاس فرمانده اسپارت گفت كه مراده هزار كماندار پارسی بیرون مـی كنند كه منظور كمانداران بود كه روی سكه های طلا نقش بسته بودند . سكه های نقره داریوش شِكِل بود و یونانیـها آن را درون خم نا م نـهادند .
در زمان خشایـارشا دو سوم مزد را جنس و یك سوم را با سكه پرداخت مـی كردند و بدین ترتیب بعد از تقریباً نیم قرن از ضرب اولین سكه ، پول توانست جای خود را درون معاملات گوناگون باز كند .
همواره بر اثر ورود مسكوكات ، تجارت داخلی شاید سریعتر از تجارت خارجی توسعه مـی یـافت . همچنین سكه ، فعالیت بانكها را توسعه داد . شاهنشاهی هخا به منظور بانكها امكاناتی بوجود آورد كه که تا آن زمان سابقه نداشت . درون زمان هخاان بانكهای خصوصی تأسیس شد .
شاهان هخا خراج را بـه شكل زیر انبار مـی كردند . آنـها طلا یـا نقره را ذوب مـی كردند و درون كوزه ای مـی ریختند . وقتی كه كوزه پر مـی شد ، آن را انبار مـی كردند و هنگام نیـاز آن قدر كه لازم بود از كوزه ها را مـی شكستند و سكه ضرب مـی كردند . هنگامـی كه اسكندر شوش را تصرف كرد ، با مقدار زیـادی شمش خام روبرو شد كه خام نگهداری مـی شد .
دربارة خراج درون زمان كوروش و كمبوجیـه هیچگونـه ضرورت وجود پول را ایجاد نمـی كرده هست چون اقوام خراج خود را بـه صورت فلزات گرانبها پرداخت مـی كردند . با وجود این سكه های طلایی لیدی بوسیلة هخاان مورد استفاده قرار مـی گرفتند . البته این امكان هم وجود دارد كه كروز ئیدهای نقره منحصراً درون زمان تسخیر سارد بوسیلة كوروش ضرب و رایج شده و به این ترتیب عملاً نقش پول پادشاهی را بازی كرده باشند .
نقش مـهمولی سكه های شاهنشاهی ، اختلاف تصوییر این شاهنشاه با تصویر داریوش اول بـه واسطة بزرگی سرو بر جستگی گونـه و ریش بلند و نوك تیز واضح هست . پشت سكه فرورفتگی نا منظم و مستطیلی شكل مـی باشد . شِكِل ( نقره ) بـه وزن 55/5 و دریك خشایـار شا بـه همـین طرح و به وزن 40/8 گرم هست .
سكه های اردشیر اول :
سكه های اردشیر اول با جزئیـات كمـی نسبت بـه سكه های پدرش خشایـار شا اختلاف مختصری دارد . روی سكه نقش معمولی سكه های شاهنشاهی ، تاج كمـی بلندتر از تاج خشایـار شاو ریش مرتب و مستقیم که تا روی سنـه آمده هست . و موهای سر درون پشت گردن برگشته و انبوه مـی باشد . پشت سكه فرورفتگی نا منظم درون وسط دارد ، ( نقره ) بـه وزن 5 گرم مـی باشد .
سكه های داریوش دوم :
روی سكه نقش معمولی سكه های شاهنشاهی ، نیم رخ داریوش دوم با ریش مجعد و در همو موهای ترك ، ترك كه درون پشت گردن بـه موازات هم ریخته شده هست و بر روی سر وی تاج بلند با دندانـه نوك تیز قرار دارد و قیـافة او شكسته و پیر هست . پشت سكه مانند سكه های اردشیر هست .
سكه های اردشیر دوم :
« به منظور تمـیز سكه های اردشیر دوم و صحت تشخیص آنـها بهترین وسیله مقایسه آنـهاست با سكه های سلاطین تابع یـا ساتراپهای آن دوره هست . چنانچه از روی سكه های شاه صیداتیسافرن ساتراپ سارد ( كه درون یك طرف سكه تصویر این پادشاه منقوش هست ) مـی توان سكه های اردشیر دوم را بـه خوبی تشخیص داد و تنظیم كرد . روی سكه نقش معمول سكه های شاهنشاهی هست ، نیم رخ اردشیر دوم با تاج كوتاه و موهای جمع شده درون پشت گردن ، برخلاف معمول سكه ای از اردشیر بدست آمده هست كه درون حال كشیدن كمان هست . پشت سكه بـه شكل مربع و دارای كنده كاری نا منظم مـی باشد . »
سكه های اردشیر سوم :
« نقش معمولی سكه های شاهنشاهی ، نیم رخ اردشیر با ریش بلند و نوك تیز با موهای پر پشت كه گوشـها و پشت گردن را بـه خوبی پوشانده هست و تشخیص سكه های این شاهنشاه با مقایسة سكه های سلاطین ممالك تابع مثل اواگوراس دوم كه درون یك طرف سكه نقش اردشیر سوم باشد ، بسیـار سهول هست . پشت سكه فرورفتگی نا منظم دارد . سكه ای از این پادشاه مكوجود هست كه بـه جای آنكه مانند معمول نیزه بـه دست داشته باشد دستش را بلند كرده هست .
سكه های داریوش سوم :
این شاهنشاه علاوه بر دریك و شِكِل ، دو دریكی و نیم درون یكی نیز سكه زده هست و نقش روی سكه بیشتر بـه وضع معمولی مـی باشد . گاهی كماندار كه شخص شاهنشاه هست ، بـه جای نیزه خنجر بـه دست گرفته هست . درون پشت سكه به منظور نخستین بار بـه جای مربع فرورفته نا منظم دو هلال و برجستگی های موجی شكل یـا قسمتی از بدنة كشتی نفر گردیده هست . سكه های این شاهنشاه بعد از انقراض امپراطوری هختا نیز رایج بوده و مانند مظهر ملیت ایران که تا مدتی ضرب آنـها ادامـه داشته هست .
اسكندر :
در گذشته چنین مـی پنداشتند كه اسكندر درون یكسان كردن پولهای سراسر شاهنشاهی خویش با برابر ساختن مـیزان زر و سیم بر پایة سكه های آتنا كوشش بـه جای آورده باشد . بـه جای آورده باشد شاید مـی خواست ستاتر زر را كه برابر با 20 درون خم بود بـه جای دریك تثبیت كند .
منتها نسبت سیم بـه زر را بـه جای هخا بر پایـه 1 : 10 قرار دهد .
این پندار كهن را مـی توان زد كه از آنجا كه اسكندر نـه مـی توانست یك چنین یكنواختی درون شاهنشاهی خویش پدیدار كند و نـه چنین كاری را كرد . كار گاههای درم زنی گذشته همچنان بـه كار ادامـه دادند و خزانـه داری كشور همچنان كه دوران هخا بود بر جای ماند .
پول و سكه های نقره درون سراسر دنیـای هلنی وضع اقتصادی را دگرگون ساخته بود بـه طوری كه ازدیـاد پول باعث تورم شده بود . ارزش طلا و نقره تقلیل پیدا كرد و به طوری كه نوشته اند درون عصر سلوكوس اول طلاهایی كه
در اثر فتوحات از ایران خارج شده بود ، بعداً بـه علت رونق تجارت بـه ایران بازگشت و مواد اولیـه مانند چوب و فلزات كه ایران و هند از تهیـه كنندگان آن بودند بسیـار مورد تقاضا بود و مبادلات بیشتر شامل اشیـاء از جمله احجاركریمـه و جواهر و ادویـه و داروهایی كه از هند که تا حدود برتانی ( درون مغرب فرانسه ) صادر مـی شد بودند .
بازرگانی حیـات اقتصادی یونان را تشكیل مـی داد . بازرگانی بود كه ثروتهای زیـاد درون شـهرهای بزرگ بوجود آورد و جمعیت روز افزون شـهرها را اشتغال بـه كار مـی داد . نقل و انتقال پول دیگر ، اكنون كاملاً جای معاملة جنس را كه چهار صد سال بعد از ضرب اولین سكه رواج داشت گرفته بود . بانكدارها بـه دولت و مردم اعتبار مـی دادند .
در زمان حكمومت سلوكیـان سكه های نقره درون بابل ضرب مـی شد و در بازار مبادله مـی گشت. زمانی كه سكه های نقره جهت نیـازهای نظامـی درون نبرد علیـه سوریـه مورد استفاده قرار گرفت و سكه های نقره را از بابل خارج كردند .
سكه های مسی رواج یـافت . از دوران سلوكوس اول یك سكة نقرة 4 درهمـی بـه دست آمده كه بر روی آن فیلی را نشان مـی دهد كه احتمالاً از جمله فیلهایی بوده كهچاندرا گوپا از خاندان مویـاها بـه وی هدیـه كرده هست . دربارة ایجاد پادشاهی باختر درون عهد سلوكی اطلاعاتی بـه كمك سكه ها باقیمانده ، از این دوره بـه دست آمده است. این سكه ها از چهل فرمانروایی یونانی هست كه درون باختر و یـا شمال غربی هند حكموت مـی كردند . درون واقع سكه شناسان تاریخ دودمانـهای این سامان را از روی سكه های مذكور باسازی كرده اند .
هنگامـی كه اسكندر ، جانشین پدرش گردید ، خزانة مقدونی عبارت بود از شصت تالان مسكوكات نقره و چند جام طلا و نقره . حال آنكه قرض پادشاه مذكور بـه پانصد تالان بالغ مـی گشت . فقر خزانـه بدلیل لشكركشی های فیلیپ بود ، زیرا آنچه را بـه دست مـی آورد خرج لشكركشی مـی كرد . خود اسكندر هم بعد از فوت پدر به منظور حمله بـه ایران ناچار بـه قرض شد و هشتصد تالان قرض كرد .
البته این فقر مالی دیری نپائید و با تصرف ایران و خزانـه های بابل و شوش و تخت جمشید اسكندر ثروت زیـادی بدست آورد .فتوحات اسكندر درون ایران موجب متوقف شدن كار ضرابخانـه ها نگردید ،وآنـها همچنان بـه كار خود ادامـه مـی دادند .
« سكه های اسكندر بدین طرح مـی باشند : استاتر طلا كه درون یك طرف آن تصویر اسكندر بـه وضع آتنا با كلاه خود بـه چشم مـی خورد و در طرف دیگر الهة فتح با بالهای گشاده ایستاده هست . چهار درهمـی های معروف كه تصویر نیم تنة اسكندر بـه طرز هراكلس كه كلاهی از پوست شیر نمد بـه سر دارد ، بر روی آنـها نقش شده هست و درون پشت سكه زئوس خدای بزرگ یونان بر روی تخت نشسته و عصای قدرت و سلطنت مطلق را بـه دست گرفته هست و نام اسكندر بـه خط یونانی درون كنار سكه هست ».
زیرخاکی, انواع دفینـه ها و مال ها, سکه و انواع سکه های طلای قدیمـی, سکه های داریوش, سکه های هخاان, سکه های داریوش اول , سکه های دوران اردشیر, گنج,
:: بازدید : 31
نویسنده : ایرانیکان
تاریخ : [شنبه 14 آذر 1394 ] [ 23:11]
گنجینـه پنـهان : گنجینـه داریوش کـه قرنـهاست از نظرها پنـهان است.!
حتما شما خبری را کـه چندی پیش درون رسانـه های جهان بازتاب داشت را شنیده اید. ماجرای کشف گنجینـه ای عظیم درون یکی از معابد هندوستان کـه ارزش واقعی ان 20 که تا 25 مـیلیـارد دلار براورد شد.!! یکی از دلایل مـهم مخفی این گنجینـه ها, جنگ بین کشورها بود .. هر گاه کشوری مورد تجاوز قرار مـیگرفت و حاکم ان احساس مـیکرد کـه شکست خواهد خورد دستور مـی داد که تا خزائن و صندوق های طلا درون زیر خاک و در جایی مطمئن از نظرها مخفی شود. درون بسیـاری از مواقع تمام کارگران و ناظرانی کـه خبر از جای این گنجینـه ها داشتند کشته مـی شدند که تا جز پادشاه و حاکمـی از خزینـه مخفی خبردار نباشد. یکی از بزرگترین گنجینـه های مخفی – گنجینـه داریوش سوم است, که که تا امروزی انرا پیدا نکرده و بسیـاری از جویندگان و باستان شناسان را ناکام گذاشته است.
گنجینـه پادشاه بزرگ ایرانیـان، داریوش سوم هخا که درون سالهای ۳۸۰ تا۳۳۰قبل از مـیلاد مـی زیست، شاید بزرگترین گنج تمام دوران ها باشد. بخشی ازاین گنج را امپراطور مقدونیـان، اسکندر (۲۳۲ – ۳۵۶ ق.م ) زمانی کـه در سال هایحدود (۳۳۴ ق.م) کشور پادشاهی ایران را تسخیر و گنجینـه های" شوش" ،" ایسوس" *، دمشق و تخت جمشید را چپاول کرد بـه تاراج برد.امپراتور فاتح تنـها درون تخت جمشید حدود ۹,۰۰۰ تالنت طلا و ۴۰,۰۰۰ تالنتنقره بـه غنیمت گرفت. هر تالنت با معیـارهای امروزی حدود ۲٫۲۶ کیلوگرم بود،یعنی بیش از ۱۰۰۰ تن یـا بـه حساب دیگر بیش از ۵۰ کاروان بزرگ از حیواناتبارکش کـه فقط غنیمت یکی از شـهر های ایران را با خود حمل مـی د. اما آمار نـهایی شـهر های ایران کمـی تکان دهنده است. مورخ و وقایع نویس باستانی یونان،»دیودور«چنین نگاشته هست که “ اسکندر کبیر گنجهای حاصل از تمام گنج خانـه های تسخیرشده ایران را بر بیش از ۳,۰۰۰ شتر بارکش و ۱۰,۰۰۰ جفت قاطر (بیش از ۲۳,۰۰۰حیوان بارکش) سوار کرد و به کشور خود برد. اسکندر درون آن زمان درون ایران بدوناحتساب بخشی از گنجینـه ها کـه داریوش سوم بـه نقاط امن بود، ۷۵۰,۰۰۰تالنت (حدود ۱۹,۶۵۰ تن) یعنی تقریبا ۹۸۰ کامـیون باری ۲۰ تنی پر از طلا ونقره بـه غنیمت گرفت، البته بدون محاسبه سنگ ها، جواهرات و هزاران شی گرانبهای دیگر.! ا بر نگارش های باستانی، وقتی کـه او بعد ها با ارتش خود بـه مصر لشکرکشی کرد، دستور داد کـه سپرهای حفاظتی سربازانش را با نقره خالص آب کاریکنند کـه نشان از عظمت غارت لشگر مقدونی درون ایران بود.! "
. اما سرنوشت باقی گنجینـه ها چه شد؟ داریوش با کاروان کوچکی از گنجهایش بـه اقامتگاه تابستانی خود درون " هگمتانـه "شـهر همدان کنونی رفت. بنا بـه نگارش های باستانی “داریوش هخا قبل ازآن کـه بمـیرد دستور داد کـه تمام طلاها، نقره ها و اشیـای قیمتی دیگر را درنزدیکی شـهر دفن کنند. وقتی کـه اسکندر اقامتگاه تابستانی را بـه تسخیر درآورد، هیچ اثری از گنج بر جای نمانده بود. اسکندر نیروهایش را وادار کردهفته ها درون اطراف شـهر بدنبال گنج مدفون بگردند کـه جستجویی بی حاصل بود.” این گنجینـه کـه به گفته کارشناسان حدودا نصف دارایی خاندان هخا بوده،برای بازسازی ایران و جمع آوری لشکری انبوه توسط داریوش حمل مـی شده است. نزدیک بـه ۲۵۰ سال بعد، سردار رومـی " مارلیزینیوس کراسوس " (۵۳ – ۱۱۵ق.م) بـه جستجوی این گنجینـه طلا پرداخت و برای آن حتی با پارتها، یکی دیگراز اقوام آسیـای صغیر جنگ کرد؛ پارتها درون آن زمان سلسله پادشاهی جدیدی را درایران بر پا کرده بودند (سلسله اشکانیـان). سرداران رومـی" ژولیوس سزار " ( ۴۴ – ۱۰۰ق.م) ، " مارآنتونیوس "(۳۰ – ۸۳ ق.م) و همچنین امپراتور روم، " نرون " (۶۸ – ۳۷مـیلادی) نیز، همگی بدون هیچگونـه موفقیتی بـه جستجوی گنج افسانـه ایداریوش پرداختند. در سال ۱۹۷۳ (۱۳۵۲ شمسی) شاه وقت ایران دستور کاوش این گنج را داد؛ یکهیئت آمریکایی با پیشرفته ترین تجهیزات حفاری و اکتشاف بـه کار پرداخت، امانتوانست گنج را پیدا کند. به این ترتیب: گنجینـه طلای داریوش که تا به امروز همچنان درون مکانی بـه شعاع۱۰۰کیلومتر، درون اطراف شـهر همدان خفته است. گنجینـه ای کـه معلوم نیست کی وکجا بیدار شود و جهانیـان را محو عظمتش کند. * ایسوس: شـهری درون کشور ترکیـه کنونی
گنج, دفینـه ,گنج هگمتانـه, گنج همدان, گنج پنـهان, گنج های ایران, گنجینـه مخفی مرموز, گنج داریوش سوم
:: بازدید : 26
نویسنده : ایرانیکان
تاریخ : [جمعه 13 آذر 1394 ] [ 16:59]
متن دعاي يستشير , گنج بزرگ آسمان
از اميرالمومنين علي (ع) روايت شده هست که دعاي يستشير را پيامبر (ص) بـه من آموخت و امر کرد کـه آن را درون همـه حال درون سختي و راحتي حفظ کنم و به خلفاء بعد از خودم تعليم نمايم .
و فرمود: از خودت درون مدت عمر جدا مکن، که تا زمان ملاقات خدا ،بدرستي کـه اين دعا گنجي هست از گنج هاي عرش.عرض کردم يا رسول الله چگونـه بخوانم؟
فرمود درون صبح و شام اين دعا را بخوان.
ابي بن کعب انصاري از پيامبر (ص) ثواب اين دعا را طلب نمود. حضرت فرمودند: اي ابي کعب؛ ساکت باش کـه از کثرت ثواب آن همـه علما از حيرت مبهوت و زبانشان از کثرت و زيادي ثواب اين دعا نزد خداوند عزوجل براي صاحب اين بند مي آيد.ابن کعب گفت: يا رسول ا. . . پدرم و مادرم فداي تو باد تو مارا از ثواب اين دعا آگاه فرما.پيامبر (ص) تبسم کرد و فرمود: همانا انسان بر آنچه منع مي شود حريص تر است.
سپس فرمود شما را بـه برخي از ثواب هاي اين دعا آگاه ميکنم:
اول:ي کـه اين دعا را بخواند خير و برکت از فرق سرش که تا زمين از آسمان بر او مي بارد و او را انوار آرامش و رحمت مي پوشاند و براي اين دعا انتهايي جز عرش خدا نيست.
دوم: هر سه نوبت اين دعا را بخواند خداوند هر حاجت خيري کـه داشته باشد درون دنيا و آخرت برآورده گرداند.
سوم: خداي تبارک و تعالي او را از عذاب قبر برهاند.
چهارم: تنگي سينـه او را برطرف نموده و به او شرح صدر عطا فرمايد.
پنجم: چون روز قيامت فرا رسد، خواننده اين دعا سوار بر شتري تندرو و سفيد مزين و آراسته بـه مرواريد نزد حق برخيزد، و خداوند مي فرمايد همـه کرامتها را بـه او بدهيد، و گويد: بنده ام درون هر جاي بهشت کـه خواهي ساکن شو.
ششم: اگر اين دعا بر مجنون خوانده شود همان ساعت از آن باز آيد.
هفتم: اگر زني زايمان بر او مشکل شده باشد و اين دعا بر او خوانده شود خداوند زايمان او را آسان و فرزند را درون طرفه العيني متولد گرداند.
هشتم: اگر بر شخصي کـه عاق والدين شده بخواند همانا خداوند امور آن را اصلاح کند.
نـهم: هر بنده اي کـه چهل شب جمعه اين دعا را بخواند همانا خداوند آن را اصلاح کند.
دهم: هر درون هنگام خواب بخواند و بخوابد حتي اگر خوب نخوانده باشد. ولي بـه اميد ثواب باشد، خداوند بـه هر حرفي از اين دعا هزار فرشته کروبي کـه رويشان نوراني تر باشد از آفتاب و ماه شب چهاره بر او بفرسند.
يازدهم: هر گنـه کاري کـه مرتکب کبائر شده باشد و قبل از مردن اين دعا را بخواند شب بميرد يا روز همچون شـهيد از دنيا رفته و اگر موفق بـه توبه نشده باشد خدا بـه کرم و عفوش او را بيامرزد.
بسم الله الرحمن الرحیم
اَلْحَمْدُ لِلّهِ الَذى لا اِلهَ اِلاّ هُوَ الْمَلِكُ الْحَقُّ الْمُبينُ الْمُدَبِرُّ بِلا وَزيرٍ وَ لا خَلْقٍ مِنْ
عِبادِهِ يَسْتَشيرُ
ستايش مخصوص خدايى هست كه نيست معبودى جز او پادشاه بر حق آشكار آن مدبرى كه وزير و كمك كارى ندارد و نـه با مخلوقى از بندگانش م كند
الاْوَّلُ غَيْرُ مَوْصُوفٍ وَالْباقى بَعْدَ فَنآءِ الْخَلْقِ الْعَظيمُ الرُّبُوبِيَّةِ نُورُ السَّمواتِ
وَالاْرَضينَ وَ فاطِرُهُما
آغازى كه بـه وصف درنيايد و آنكه بعد ازفناى خلق باقى هست آن خدايى كه مقام ربوبيتش بس بزرگ هست روشنى آسمانـها و زمينـها وآفريننده آنـهاست
وَ مُبْتَدِعُهُما بِغَيْرِ عَمَدٍ خَلَقَهُما وَ فَتَقَهُما فَتْقًاًً فَقامَتِ السَّمواتُ طآئِعاتٍ بِاَمْرِهِ
و پديدآورنده آنـهاست بدون پايه و ستون آنـها را آفريد و به نحو خاصى آنـها را ازهم گشود بعد آسمانـها مطيعانـه بـه امرش ايستادند
وَاسْتَقَرَّتِ الاْرضَوُنَ بِاَوْتادِها فَوْقَ الْمآءِ ثُمَّ عَلا
و زمينـها نيز با ميخهايش (كوهها) بر زير آب مستقرشدند سپس برآمد
رَبُّنا فِى السَمواتِ الْعُلى اَلرَّحْمنُ عَلَى الْعَرْشِ اسْتَوى لَهُ ما فِى السَّمواتِ وَ
ما فِى الاْرْضِ وَ ما بَيْنَهُما وَ ما تَحْتَ الثَّرى
پروردگار ما درون آسمانـهاى بلند آن بخشاينده كه بر عرش مستولى هست از آن اوست هرچه درآسمانـها و هر چه درون زمين و هرچه مابين آن دو و آنچه درون زير كره خاك است
فَاَنَا اَشْهَدُ بِاَنَّكَ اَنْتَ اللّهُ لا رافِعَ لِما وَضَعْتَ وَ لا واضِعَ لِما رَفَعْتَ وَ لا مُعِزَّ لِمَنْ
اَذْلَلْتَ
پس من گواهى مـیدهم كه براستى تويى خدايى كه هر چه را پست كردى كسى بلندش نتواند كرد و هر چه رابلند كردى كسی پست نتواند كرد
وَ لا مُذِلَّ لِمَنْ اَعْزَزْتَ وَ لا مانِعَ لِما اَعْطَيْتَ وَ لا مُعْطِىَ لِما مَنَعْتَ
هر كه را خوار كردى كسی عزت نتوان داد و هر كه را عزت دادى كسى خوارش نتواندآنچه را دادى جلوگير ندارد و آنچه را جلوگيرى كردى كسى نتواند بدهد
وَ اَنْتَ اللّهُ لا اِلهَ اِلاّ اَنْتَ كُنْتَ اِذْ لَمْ تَكُنْ سَمآءٌ مَبْنِيَّةٌ وَ لا اَرْضٌ مَدْحِيَّةٌ وَ لا
شَمْسٌ مُضيَّئَةٌ وَ لا لَيْلٌ مُظْلِمٌ وَ لا نَهارٌ مُضيَّئُ
و تويى خدايى كه معبودىجز تو نيست بودى تو هنگامى كه نـه آسمان ساخته اى بود و نـه زمين گسترده اى و نـه خورشيد درخشنده اى و نـه شب تاريك كننده اى و نـه روز روشنى دهنده اى
وَ لا بَحْرٌ لُجِّىُّ وَ لا جَبَلٌ راسٍ وَ لا نَجْمٌ سارٍ وَ لا قَمَرٌ مُنيرٌ وَ لا ريحٌ تَهُبُّ
و نـه درياى موّاجى و نـه كوه استوارى و نـه ستاره سير كننده اى و نـه ماه تابناك ونـه بادى وزان
وَ لا سَحابٌ يَسْكُبُ وَ لا بَرْقٌ يَلْمَعُ وَ لا رَعْدٌ يُسَبِّحُ وَ لا رُوحٌ تَنَفَّسُ
و نـه ابرى بارنده و نـه برقى درخشنده و نـه رعدى بـه تسبيح غرنده و نـه جانى كه دم زند
وَ لا طآئِرٌ يَطيرُ وَ لا نارٌ تَتَوَقَّدُ وَ لا مآءٌ يَطَّرِدُ
و نـه پرنده اى كه پرواز كند و نـه آتشى كه روشن گردد و نـه آبى كه روانگردد بودى
كُنْتَ قَبْلَ كُلِّ شَىْءٍ وَ كَوَّنْتَ كُلَّ شَىْءٍ وَ قَدَرْتَ عَلى كُلِّ شَىْءٍ وَابْتَدَعْتَ كُلَّ شَىْءٍ
تو پيش از هر چيز و همـه را تو هستى دادى و بر هر چيز قادر و توانا گشتى همـه اشياء را توپديد آوردى
وَ اَغْنَيْتَ وَ اَفْقَرْتَ وَ اَمَتَّ وَ اَحْيَيْتَ وَ اَضْحَكْتَ وَ اَبْكَيْتَ وَ عَلَى الْعَرشِ اسْتَوَيْتَ
توانگر كنى و فقير گردانى و بميرانى و زنده كنى و بخندانى و بگريانى وبر عرش مستولى هستى
فَتَبارَكْتَ يا اَللّهُ وَ تَعالَيْتَ اَنْتَ اللّهُ الَّذى لا اِلهَ اِلاّ اَنْتَ
پس منزهى تو اى خدا و برترى ، تويى خدايى كه معبودى جز تونيست
الْخَلاّقُ الْمُعينُ اَمْرُكَ غالِبٌ وَ عِلْمُكَ نافِذٌ وَ كَيْدُكَ غَريبٌ
آن آفريننده مددكار فرمانت پيروز و دانشت نافذ و كيد و مكرت عجيب وغريب
وَ وَعْدُكَ صادِقٌ وَ قَوْلُكَ حَقُّ وَ حُكْمُكَ عَدْلٌ وَ كَلامُكَ هُدىً
و وعده ات راست و گفتارت درست و حُكمت عدل و داد و كلامت هدايت وارشاد
وَ وَحْيُك نوُرٌ وَ رَحْمَتُكَ واسِعَةٌ وَ عَفْوُكَ عَظيمٌ وَ فَضْلُكَ كَثيرٌ
و وحيت نور و رحمتت پهناور و گذشتت بس بزرگ و فضل و كرمت بسيار
وَ عَطاؤُكَ جَزيلٌ وَ حَبْلُكَ مَتينٌ وَاِمْكانُكَ عَتيدٌ وَ جارُكَ عَزيزٌ
و عطا و بخششت بسى فراوان و رشته توسل بـه تو محكم و امكان تدبيراموربر تومـهيا هست پناهنده بـه تو نيرومند
وَ بَاْسُكَ شَديدٌ وَ مَكْرُكَ مَكيدٌ اَنْتَ يا رَبِّ مَوْضِعُ كُلِّ شَكْوى
و انتقام و كيفرت سخت و مكر و كيدت زيركانـه هست تو اى پروردگار من مرجع هرشكايت
حاضِرُ كُلِّ مَلاَءٍ وَ شاهِدُ كُلِّ نَجْوى مُنْتَهى كُلِّ حاجَةٍ مُفَرِّجُ كُلِّ حُزْنٍ
و حاضر درون هر انجمن و مطلع از هر سخن درگوشى ، حد نـهايى هر حاجت ، برطرف كننده هر اندوه ،
غِنى كُلِّ مِسْكينٍ حِصْنُ كُلِّ هارِبٍ اَمانُ كُلِّ خآئِفٍ حْرِزُ الضُّعَفآءِ
توانگرى هر بينا، دژ محكم هر فرارى ، امان بخش هر ترسناك ، پناهگاه ضعيفان،
كَنْزُ الْفُقَرآءِ مُفَرِّجُ الْغَمّآءِ مُعينُ الصّالِحينَ
گنج فقيران ، غمگشاى غمزدگان ياور نيكان و نيك رفتارانى
ذلِكَ اللّهُ رَبُّنا لا اِلهَ اِلاّ ُوَ تَكْفى مِنْ عِبادِكَ مَنْ تَوَكَّلَ عَلَيْكَ وَ اَنْتَ جارُ مَنْ لاذَ
بِكَ وَ تَضَرَّعَ اِلَيْكَ
اين هست خدا پروردگارما كه معبودى جز او نيست هر بنده اى از بندگانت كه بر تو توكل كند او را كفايت كنى و تويى پناه كسى كه بـه تو پناه آورد و تضرع و زارى بـه درگاهت كند،
عِصْمَةُ مَنِ اعْتَصَمَ بِكَ ناصِرُ مَنِ انْتَصَرَ بِكَ تَغْفِرُ الذُّنُوبَ لِمَنِ اسْتَغْفَرَكَ جَبّارُ
الْجَبابِرَةِ عَظيمُ الْعُظَمآءِ كَبيرُ الْكُبَرآءِ
نگهدار آنى كه از تو نگهدارى خواهد ويار آنى كه از تو يارى طلبد، بيامرزى گناهان كسى را كه از تو آمرزش خواهد، مسلط بر همـه گردنكشان برتر از همـه برتران بزرگ همـه بزرگان
سَيِّدُ السّاداتِ مَوْلَى الْمَوالى صَريخُ الْمُسْتَصْرِخينَ مُنَفِّسٌ عَنِ الْمَكْروُبينَ
مُجيبُ دَعْوَةِ الْمُضْطَرينَ اَسْمَعُ السّامِعينَ
آقاى آقايان سرور سروران دادرس دادخواهان غم زداى غمگینان اجابت كننده دعاى درماندگان شنواترين شنوندگان
اَبْصَرُالنّاظِرينَ اَحْكَمُ الْحاكِمينَ اَسْرَعُ الْحاسِبينَ اَرْحَمُ الرّاحِمينَ
بيناترین بينايان عادلترين حاكمان سريع ترين حسابگران مـهربانترين مـهربانان
خَيْرُ الغافِرينَ قاضى حَوآئِج الْمُؤْمِنينَ مُغيثُ الصّالِحينَ
بهترين آمرزندگان برآرنده حاجات مؤ منان و فريادرس نيكان و شايستگان
اَنْتَ اللّهُ لا اِلهَ اِلاّ اَنْتَ رَبُّ الْعالَمينَ اَنْتَ الْخالِقُ وَ اَنَا الْمَخْلوُقُ
تواى خدايى كه معبودى جز تو نيست اى پروردگار جهانيان تويى آفريننده و منم آفريده شده
وَ اَنْتَ الْمالِكُ وَ اَنَا الْمَمْلوُكُ وَ اَنْتَ الرَّبُّ وَ اَنَا الْعَبْدُ وَ اَنْتَ الرّازِقُ وَ اَنَا الْمَرْزُوقُ
تويى مالك ومنم مملوك تويى پروردگار و منم بنده تويى روزى ده و منم روزى خور
وَ اَنْتَ الْمُعْطى وَ اَنَا السّآئِلُ وَ اَنْتَ الْجَوادُ وَ اَنَا الْبَخيلُ وَ اَنْتَ الْقَوِىُّ وَ اَنَا الضَّعيفُ
تويى دهنده و منم خواهنده تويى بخشنده و منم بخيل و خسيس تويى نيرومند و منم بنده ناتوان
وَ اَنْتَ الْعَزيزُ وَ اَنَا الذَّليلُ وَ اَنْتَ الْغَنِىُّ وَ اَنَا الْفَقيرُ
تويى عزيز و منم زبون و ذليل تويى توانگر و منم گداى نيازمند
وَ اَنْتَ السَّيِّدُ وَ اَنَا الْعَبْدُ وَ اَنْتَ الْغافِرُ وَ اَنَا الْمُسيَّئُ وَ اَنْتَ الْعالِمُ وَ اَنَا الْجاهِلُ
تويى آقا و منم بنده تويى آمرزنده و منم بدكار شرمنده ؛ تويى دانا و منم نادان ،
وَ اَنْتَ الْحَليمُ وَ اَنَا الْعَجُولُ وَ اَنْتَ الرَّحْمنُ وَ اَنَا الْمَرْحُومُ
تويى بردبار و منم شتاب كار تويى بخشاينده و منم مستوجب رحمت
وَ اَنْتَ الْمُعافى وَ اَنَا الْمُبْتَلى وَ اَنْتَ الْمُجيبُ وَ اَنَا الْمُضْطَرُّ
تويى عافيت بخش و منم بنده گرفتار تويى اجابت كننده و منم بنده درمانده
وَ اَنَا اَشْهَدُ بِاَنَّكَ اَنْتَ اللّهُ لا اِلهَ اِلاّ اَنْتَ الْمُعْطى عِبادَكَ بِلا سُؤالٍ
و من گواهى مـیدهم كه براستى تويى خدايى كه معبودى جز تو نيست بـه بندگانت بدون سؤ ال عطا كنى
وَ اَشْهَدُ بِاَنَّكَ اَنْتَ اللّهُ الْواحِدُ الاْحَدُ الْمُتَفَرِّدُ الصَّمَدُ الْفَرْدُ وَ اِلَيْكَ الْمَصيرُ
وگواهى مـیدهم كه براستى تويى خداى يگانـه يكتاى تنـهاى بى نياز فرد، و بازگشت همـه بسوى تو است
وَ صَلَّى اللّهُ عَلى مُحَمَّدٍ وَ اَهْلِ بَيْتِهِ الطَّيِّبينَ الطّاهِرينَ
ودرود خدا بر محمد و اهل بيت پاك و پاكيزه اش باد
وَاغْفِرْ لى ذُنُوبى وَاسْتُرْ عَلَىَّ عيُوُبى وَافْتَحْ لى مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً وَ رِزْقاً واسِعا
و بيامرز گناهانم را و بپوشان بر من عيبهايم را و باز كن براى من از نزد خود درى از رحمت و روزى فراخ
يا اَرْحَمَ الرّاحِمينَ وَالْحَمْدُ لِلّهِ رَبِّ الْعالَمينَ وَ حَسْبُنَا اللّهُ وَ نْعِمَ الْوَكيلُ
اى مـهربانترين مـهربانان و حمد مخصوص پروردگار جهانيان هست بس هست ما را خدا و نيكووكيلى است
وَ لا حَوْلَ وَ لاقُوَّةَ اِلاّ بِاللّهِ الْعَلِىِّ الْعَظيمِ
و و نيرويى نيست مگر بـه خداى والاى بزرگ .
منبع:مـهج الدعوات
:: بازدید : 66
نویسنده : ایرانیکان
تاریخ : [دوشنبه 09 آذر 1394 ] [ 10:20]
خراسان بزرگ، گنج بزرگ و گنجینـه قومـیت ها
استان خراسان
"جغرافیـا و تاریخ"
استان خراسان کـه در شمال شرق ایران قرار دارد، مساحتی معادل 335/313 کیلومتر مربع را بـه خود اختصاص داده است. استان خراسان رضوی بخش کوچکی از خراسان بزرگاست. خراسان بزرگ درون ادبیـات ایران شامل تمامـی شمال شرق ایران و بخش بزرگی از افغانستان مـیشود اما خراسان رضوی بـه مرکزیت شـهر مشـهد یکی از استانهای کشور ایران است. این استان با مصوبه دولت درون سال ۱۳۸۳ پس از تقسیم استان خراسان به سه استان ایجاد شد. افزودن واژه عربی رضوی بـه نام این استان ایرانی از سوی دولت کنونی، درون اثر وجود آرامگاه یکی از پیشوایـان شیعی بـه نام امام رضا (ع) درون مرکز این استان صورت گرفته است. دو استان دیگر شامل خراسان شمالی بـه مرکزیت بجنورد و خراسان جنوبی بـه مرکزیت بیرجند مـی باشند.
استان خراسان رضوی با وسعتی حدود 128420 کیلومترمربع معادل 8/7 درصد مساحت کل کشور ومتشکل از 20 شـهرستان ،65 بخش ،163 دهستان و8861 آبادی جمعیتی معادل 4777 هزار نفر رادرخود جای داده است.
ازجمعیت فوق 2909 هزار نفر معادل 1/60 درصد درمناطق شـهری و1858 هزار نفر معادل 38.9 درصد درمناطق روستایی استان ساکن هستند .
به رغم تقسیم استان،شاخصها حاکی ازآن هست که استان خراسان رضوی همچنان از جایگاه مناسبی دراقتصاد کشور برخوردار مـی باشد.
بخشـهای شـهرنشین این استان عبارتند از بردسکن ، تایباد ، تربت جام ، تربت حیدریـه ،چناران ، خلیلآباد ، خواف، درگز، رشتخوار، سبزوار، سرخس ، فردوس ، فریمان ، قائنات ،قوچان ، کاشمر ، کلات ، گناباد ، مشـهد ، مـه ولات ، نیشابور
حرم مطهر امام رضا (ع)، هشتمـین امام شیعیـان، درون مشـهد بزرگترین شـهر این استان است. جمعیت استان خراسان درون سال 1372 شمسی معادل 661/547/6 بود کـه 58/56 درصد درون شـهرها و 36/43 درصد درون روستاها اقامت داشتند و مابقی درون مکان خاصی اقامت نداشتند.
از نظر جنبه های طبیعی، استان خراسان بـه دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم مـی شود.
که درون مناطق پایین آن، دشتهای حاصلخیزی شکل گرفته هست و به منظور توسعه کشاورزی و دامپروری موقعیت مناسبی را بـه بوجود آورده هست و بخش جنوبی شامل دشتهای پست و تپه های کم ارتفاع مـی باشد و از نظر پوشش گیـاهی بسیـار فقیر است. بـه طور کلی استان خراسان ناحیـه ای معتدل و آب و هوا درون سراسر متغییر مـی باشد، دمای این استان از شمال بـه جنوب افزایش مـی یـابد اما بارشـهای سالانـه کا هش مـی یـابد.
مناطق بلند استان کـه عبارتند از ارتفاعات آلداغ و بینالود دارای آب و هوای سرد کوهستانی مـی باشند بجنورد، قوچان، شیروان، قسمت های جنوبی بینالود، ارتفاعات کوچه داغ، هزار مسجد و برخی از بخشـهای شـهرنشین مشـهد دارای آب و هوای کوهستانی، قائنات و بخش های کوهستانی استان دارای آب و هوای معتدل و نیمـه خشک و بخش های جنوبی دارای آب و هوای گرم و خشک مـی باشند.
استان خراسان دائماً عرضه زوال و به قدرت رسیدن حکومتها درون طول تاریخ گذشته ایران بوده است. طایفه های ترک، عرب، تاتار، غز، قبچان، مغول، ترکمن و افغان باعث بوجود آمدن حوادث بیشماری درون این قلمرو وسیع شده اند.
جغرافیدانان باستان ایران بزرگ (ایرانشـهر) را بـه هشت قلمرو تقسیم کرده اند کـه خراسان بزرگترین و آبادترین قلمرو بوده است. درون دوره سلسله ساسانیـان، این استان توسط یک اسپهبد (ستوان) کـه "پارگسبان" نامـیده مـی شد و چهار margraves که هر کدام از آنـها فرمانده یکی از چهار بخش استان بودند، اداره مـی شد.
در دوره ی اسلامـی، خراسان بـه چهار بخش تقسیم شده بود کـه هر بخش بـه اسم بزرگترین شـهرها یعنی نیشابود، مرو، هرات و بلخ نامـیده مـی شد.
در سال 3 شمسی عربها بـه ایران آمدند و در این دوره ساکنان خراسان بـه اسلام گرویدند. طایفه بنی عباس که تا سال 199 شمسی بـه سرزمـین حمکفرمایی مـی د، اما درون سال 278 شمسی توسط طایفه طاهریـان بـه عنوان یک قلمرو مستقل از سلطه ی آنان خارج شد و درسال 282 شمسی بـه متصرفات سلسه ی سامانیـان پیوست.
در سال 382 شمسی سلطان محمود غزنوی خراسان را فتح کرد و در سال 427 شمسی طغرل اول (سلسه ی سلجوقیـان) نیشابود را فتح کرد. سلطان محمود غزنوی بر علیـه سلجوقیـان جنگید و سرانجام ترکهای غزنوی سلطان سنجر سلجوقی را شکست سختی داد. درون سال 539 شمسی خراسان توسط خارزمشاهی فتح شد کـه با حمله ی مغول ها همزمان گشت و به قلمروی ایلخان مغول پیوست.
در قرن پانزدهم، با سربداران پرچم استقلال برافراشته شد و در سال 871 شمسی خراسان توسط امـیر تیمور گورکانی اشغال گردید و شـهر هرات بـه عنوان پایتخت برگزیده شد. درون سال 915 شمسی مـیلادی خراسان بـه تصرف ازبکان درآمد. بعد از مرگ نادرشاه افشار 1169 شمسی ، خراسان توسط افغانـها اشغال گردید و در دوره ی قارجاریـه، حمایت افغانـها به منظور حفظ مرزهای هند منجر بـه تصویب معاهده ی پاریس درون سال 1281 شمسی گردید و بر اساس این معاهده ایران ازدخالت درون امور داخلی افعانستان منع گردید.
در این زمان خراسان بـه دو بخش تقسیم گردید: بخش شرقی تحت الحمایـه انگلیس گردید و بخش غربی درون تصرف ایران باقی ماند. بـه عبارتی دیگر، پرجمعیت ترین بخش خراسان از ایران جدا گردید.
در مـیان همـه ی این پستی ها و بلندی ها، خراسان یکی از استانـهای حاصلخیز و آباد ایران مـی باشد. از نظر جاذبه های طبیعی، با وجود محدودیت درون منابع آبی، خراسان یکی از نقاط دیدنی ایران بشمار مـی رود. دریـاچه های کوچک، چشمـه های آب معدنی، مناطق حفاظت شده، ارتفاعات و دشت ها، غارها و از جاذبه های این استان مـی باشند. استان خراسان توسط مکانـهای مذهبی و مقبره های زیـارتی بیشماری احاطه شده هست که شامل حرم مطهر امام رضا (ع) و صدها امامزاده مـی باشد کـه زائران و مراجعه کنندگان بسیـاری را جذب مـی کند. شاخص های مذهبی و تاریخی، فرهنگی و توریستی شـهرهای این استان بسیـار چشمگیر مـی باشند.
"مشـهد"
مشـهد کـه در 909 کیلومتری تهران مـی باشد و واقع درون جلگه ای مـیان دو کوهستان بینالود و هزار مسجد هست دارای آب و هوای معتدل کوهستانی است. درون سال 251 شمسی مـیلادی، بعد از شـهادت امام رضا (ع) درون مکانی درون اطراف طوس بـه نام "سناباد" کـه مشـهد رضا (مکان شـهادت) نامـیده مـی شد، هسته ی اصلی مشـهد امروزی شکل گرفت. سلطان محمود غزنوی با توجه بـه تخریب شـهر طوس توسط مغولها درون قرن سیزدهم مـیلادی یک مقبره درون مقابل حرم ساخت و مشـهد توسعه یـافت و افراد بسیـاری درون این شـهر مقیم شدند. درون ابتدا، محدوده ی طوس محل اقامت قوم های غیر آریـایی بود و برخی از بخش ها آن توسط عربها درون دوره ی خلیفه عثمان فتح گشته بود و در دوره ی خلیفه عمر بـه قلمروی اسلام پیوست. طوس از جمله اولین شـهرهایی بود کـه در معرض حمله ی مغول ها ویران گشت و مانند شـهرهای دیگر استان خراسان بـه طور کامل نابود گردید. طوس با توجه بـه موقعیت خاص و حساس خود درون دوره ی تیموریـان و ایلخانان، درون مـیان حاکمان متفاوتی دست بـه دست گشته و مردم قتل عام گردیدند.
سرانجام درون سال 816 شمسی مـیلادی، شاهرخ پسرامـیر تیموربه تخت پادشاهی نشست. بعد از حکمرانی او، طوس مورد توجه بسیـاری قرار گرفت کـه سبب توسعه و پیشرفت آن شد. که تا نیمـه ی دوم قرن پانزدهم مـیلادی، این شـهر بـه عنوان حومـه ی شـهر مشـهد محسوب مـی شد.
برخی از ویرانـه های طوس قدیم هنوز پابرجاست ولی طوس جدید نیز با توجه بـه آرمگانـه "فردوسی" بزرگترین شاعر ایرانی، از شـهرت و اعتبار خاصی برخوردار است. بـه هر حال امروزه مشـهد پیوند ناگسستنی با تاریخ طوس قدیم دارد و سالانـه مـیزبان صدها و هزارها زائر و مراجعه کننده مـی باشد و یکی از قطب های زیـارتی دنیـای شیعیـان مـی باشد.
*مکانـهای مـهم طبیعی، فرهنگی، مذهبی و مقبره های این شـهرستان عبارتند از:
· جاغرق، زشک، لغندر، سدکارده و مـیامـی
· غارهای رزی، هندلاباد، مزدوران، مغان و کارده
· چشمـه گیلاس و گرب
· قصر خورشید درون کوهسنگی
· ویرانـه شـهر طوس قدیم
· مجموعه تاریخی کلات نادری
· آرامگاه فردوسی، شیخ طبرسی، خواجه اباصلت، نادرشاه، امام محمد غزالی
· مقبره خواجه مراد، راوی (مشـهور ایرانی) و سلطان محمود غزنوی
· گنبد خشت گلی مشـهد
· مصلای مشـهد (مکان عبادی عمومـی)
· مدارس نواب، سلیمان خان، قیـاسه (خرجرد) و مـیرزا جعفر
· مساجد گوهرشاد و امام (شاه سابق)
· مجموعه زیـارتی امام رضا
· گنبد سبز و هارونیـه
· آرامگاه حر عاملی، امام زاده محمد، امام زاده یحیی، و خواجه ربیع
"اسفراین"
اسفراین درون 772 کیلومتری تهران قرار دارد. بخشی از این شـهر درون شیب کوه جهان و بخشی دیگر درون دشت واقع هست و دارای آب و هوای سرد مـی باشد. اسفراین یکی از نقاط اصلی به منظور اقامت قوم آریـایی بعد از ورود آنـها بـه ایران بوده است. درون زمان پارت ها، اسفراین یکی از روستاهای مـهم نیشابور بود. بعد از نفوذ عرب ها، اسفراین بسیـار آباد گشت و بعد از اسلام با وجود حمله ها و تخریب ها دوباره احیـاء گردید. درون اواخر قرن چهاردهم مـیلادی این شـهر با حمله ی تیموریـان ویران گشت. درون دوره ی صفوی و ازبکان اسفراین مورد حمله قرار گرفت و در زمان افشار اسفراین قدیم بـه طور کامل تخریب گشت. اسفراین یکی از شـهرهای پر رونق خراسان است.
* مکانـهای مـهم طبیعی، تاریخی و مذهبی اسفراین عبارتند از:
· درختهای تنومند قدیمـی
· منطقه حفاظت شده ساری گل
· غارهای نوشیروان و عبادتگاه
· قلعه های حسن آباد، قایسر، سولاک
· قلعه فقط دژ
· تپه ی باستانی سرماران
· امام زاده احمد رضا، عبدالله کوران، شاهزاده زید، شیخ محمد رشید الدین، شاهزاده جعفر
مقبره ی شیخ علی اسفراینی
"بجنورد"
بجنورد واقع درون دشتی درون 701 کیلومتری شـهر تهران قرار دارد و دارای آب و هوای معتدل کوهستانی مـی باشد. درون اصل نام این شـهر "بیژن گرد" بوده است. گرد بـه معنی محل ساست و بجنورد بـه معنی (شـهر بیژن) مـی باشد.
بجنورد قدیم درون روی تپه ای درون شمال غربی مشـهد کنونی واقع بوده هست که درون حال حاضر (ساربان محله) نام دارد. بافت نژادی بجنورد ترکیبی از دو قوم ترک و کرد مـی باشد.
* مکانـهای مـهم طبیعی، تاریخی و مقبره های مذهبی بجنورد عبارتند از:
· منطقه حفاظت شده سالوک
· چشمـه های بش قارداش (پنج برادر) و بابا- امان
· غارهای بیداغ، کونـه گرم، کنج کوه سیر صادق
· آینـه خانـه مفخم
· مقبره های بابا توکل
· امام زاده سلطان سید عباس
"بیرجند"
بیرجند درون 1309 کیلومتری تهران قرار دارد و بوسیله کویر احاطه شده است. آب و هوای آن درون مناطق جنوبی گرم و نواحی کوهستانی معندل مـی باشد. درون گذشته بیرجند قسمت کوچکی از یک ناحیـه بـه نام "قاهستان" (کوهستان) بود و بعد از اسلام موقعیت مـهمـی داشت. از سویی این ناحیـه مکانی به منظور پناهندگی برخی از نـهضت ها مانند اسماعیلیـان بود و از سوی دیگر اهمـیت زیـادی از نظر پناهندگان عرب کـه از حکومت ستمگرانـه خلیفه ی عباسی فرار کرده بودند، داشت. درون بخشی از بیرجند برخی از بقایـایی Zoroastrian کشف شده است.
در قرن هفدهم، درون دوره ی صفوی با رسمـی شدن دین شیعه و اهمـیت داشتن تجارت، این شـهر بـه گونـه ای توسعه یـافت کـه به یک مرکز دولتی ناحیـه ای تبدیل شد. هم اکنون، این شـهر از نظر مراکز بازرگانی و اقتصادی یکی از مـهمترین شـهرهای جنوب خراسان محسوب مـی شود.
"قوچان"
قوچان درون 807 کلیومتری تهران قرار دارد. آب و هوای آن با توجه بـه وجود کوه هزار مسجد ارتفاعات آلاغ و شاه جهان درون تابستان معتدل و در زمستانـها سرد مـی باشد. درون قرون وسطی شـهر قوچان بـه خبوشان و خوجان مشـهور بود. این شـهر درون زمان هولاکوخان بازسازی شد.
شاه عباس اول جنگ آورهای کرد را بـه این منطقه منتقل کرد که تا از حمله ی ازبکان و ترکمان جلوگیری کند. درون سال 1169 شمسی مـیلادی "نادرشاه" درون تپه نادر کـه در نزدیکی این شـهر بود، کشته شد. اکثر مکانـهای تاریخی این شـهر متعلق بـه قرن داوزدهم مـیلادی هستند.
* مـهمترین مکانـهای طبیعی، تاریخی و مقبره های مذهبی این شـهر عبارتند از:
· قشمـه گرماب قوچان (چشمۀ آب گرم)
· غارهای آبله و ستم
· مناطبق تفریحی اطراف مشـهد
"طبس"
طبس درون 1345 کیلومتر تهران قرار دارد و در منطقه کویری با آب و هوای معتدل درون نواحی کوهستانی و گرم درون دشت واقع است. شـهر طبس درون زمان سلطنت عثمان توسط عربهای مسلمان فتح گردید و در نیمـه دوم قرن یـازدهم مـیلادی توسط مریدان مذهب اسماعیلیـان اشغال گردید. درون هنگام سلطنت سلجوقیـان، قلعه های اسماعیلیـان بـه فرمان سلطان سنجر مورد حمله قرار گرفت ،در زمان شاه عباس اول این شـهر توسط ازبکان ویران گردید مکانـهای تاریخی بجامانده این شـهر مربوط بـه قرن های یـازدهم و پانزدهم مـیلادی مـی باشد.
با وجود تخریب مکانـهای تاریخی و خسارتهای طبیعی، طبس از رونق و محسنات خاصی برخوردار است.
* مـهمترین مکانـهای طبیعی ، تاریخی و مقبره های مذهبی این شـهر عبارتند از:
· مناره بزرگ گلشن
· دژ طبس
· قبر سپه سالار
· مسجد جم
· امام زاده طبس و حسین
· مقبره شیخ ابونصر ایروانی
"درگز"
شـهر درگز 1910 کیلومتر از تهران فاصله دارد. درگز کـه توسط کوهها و تپه های با ارتفاع کم از سطح دریـا احاطه شده، آب و هوای نسبتاً گرمـی دارد. درگز بخاطر قرار گرفتن درون نزدیک بـه مرزهای جمـهوری ترکمنستان اهمـیت نظامـی و سیـاسی دارد. تاریخی ترین محلهای این شـهر بـه دوره افشاریـه تعلق دارند. درگز امروزه درون حال پیشرفت است. مسجد نادری (گنبد کبود) کـه 138 کیلومتر از سرخس فاصله دارد مـهمترین مکان مذهبی این شـهر است.
"کلات"
شـهر کلات درون پایـان قرن چهاردهم بعد از مـیلاد رو بـه ویرانی گذاشت. بعد از اشغال آن توسط امـیر تیمور نادرشاه، بواسطه استفاده از شرایط، نام این شـهر کلات نادری گذاشته شد. بعد از نادرشاه که تا سال 1303 هجری قمری کلات پایتخت دولت محلی بودکه حکومت ایران را دنبال مـی کرد.
"تربت جام"
تربت جام 996 کیلومتر از تهران فاصله دارد. تربت جام بر دشتی واقع شده و آب و هوای معتدل کوهستانی دارد. نام فعلی این شـهر از شیخ جام هست و مقبره ی او درون آنجا مـی باشد. درون گذشته، قسمت مـهم شـهر (با خرز) نامـیده مـی شده کـه مکان تاریخی بین هرات و نیشابور است. اماکن تاریخی متعلق بـه قرن های چهاردهم و پانزدهم بعد از مـیلاد مـی باشند. این اماکن شامل:
· آرامگاه امـیر قیـاس الدین، شاه قاسم انوار و خواجه عزیز الله
· مجموعه شیخ جام تربت و شیخ الاسلام خانقاه
"گناباد"
شـهرستان گناباد درون فاصله 1091 کیلومتری از تهران و در یک منطقه دشتی قرار گرفته است. رشته کوههایی از غرب بـه شرق این شـهرستان کشیده شده اند. آب و هوای آن بنا بر موقعیت طبیعی اش روی زمـین، اغلب گرم مـی باشد.
گناباد یکی از شـهرهای تابستانی ایران هست که قرن ها بعد از مـیلاد توسط قبیله شیبانی، از مخالفان قاجار، اداره مالی شده است. این شـهر بـه طرز بدی خراب شد اما دوباره ساخته شد و پیشرفته کرد. اماکن تاریخی حاضر درون این شـهر متعلق بـه قرن سیزدهم هستند و شامل:
· غار فاس
· آتشکده گناباد
· آرامگاه قیسور جغتای
· مسجد جام
· آرامگاه سلطانی
· امامزاده احمد
"کاشمر"
کاشمر 926 کیلومتر از تهران فاصله دارد. رودخانـه شش تراز کـه روی آن سد تاریخی شاهی بنا شده درون مجاورت شـهر مـی گذرد. آب و هوای آن درون مناطق شمالی معتدل و در مناطق جنوبی بـه دلیل نزدیکی بـه بیـابان گرم است. نام قدیمـی این شـهر تورسیز است. درون سال 529 شمسی بعد از مـیلاد این شـهر توسط سلطان سنجر سلجوقی احاطه و خراب شد. از آن موقع ، این شـهر یکی از مـهمترین مراکز قوم اسماعیلیـه شد. بعد از شکست و نابودی قوم اسماعیلیـه، این شـهر دوباره رونق پیدا کرد. اما درون قرن چهاردهم توسط امـیر تیمور گورکانی نابود شد. اماکن تاریخی این شـهر عبارتند از:
· غار آتشگاه
· برج علی آباد
· خساره فیروزآباد، قلعه آتشگاه
· مقبره شـهید مدرس
· امامزاده سید حمزه و سید مرتضی
"سرخس"
سرخس درون شمال شرق استان خراسان واقع شده است. هوای سرخس درون زمستانـها سرد و در تابستانـهای تحت تاثیر ناحیـه شنی قره قروم گرم و خشک است. قدمت سرخس بـه قدیمـی ساسانیـان است. درون سال 617 هجری قمری همزمان با حمله مغول بـه ایران، سرخس غارت و تخریب شد. که تا پایـان دوره قارجار، سرخس با نظام فئودالی حکمرانی مـی شد. آن همچنین توسط ترکمن ها بـه تسخیر درون آمد. اماکن تاریخی سرخس شامل:
· غار بازنگان
· غار مازدراند
· مقبره بابا لقمان
"خواف"
خاف یکی از شـهرهای استان خراسان است. چشم انداز طبیعی آن جلگه ای و کوهستانی مـی باشد. دشت خاف درون معرض وزش بادهای صد و بیست روزه ی سیستان است. تاریخچه ای این شـهر با تربت حیدریـه یکی شده است. از اثرات جاودانـه تاریخی مـهم این شـهر بـه مساجد مالک زوزان و گناباد مـی توان اشاره کرد.
"تایباد"
تایباد شامل قسمت های دشتی و کوهستانی هست و آب و هوای خشیمـه خشک دارد. نام تایباد را همچنین بـه پاکی و خوبی نسبت مـی دهند. اماکن تاریخی مشـهور تایباد شامل:
· مقبره خواجه عبدالله
· مساجد قیـاسیـه و مولانا.
"فریمان"
فریمان کـه تا چند سال یکی از نواحی مشـهد بود درون سال 1309 شمسی بعد از مـیلاد ساخته شد. فریمان بـه علت روشـهای جدید معماری و وجود کارخانـه قند درون آن معروف مـی باشد.
"چناران"
چناران درون مـیان ارتفاعات بینالود درون جنوب استان و در ارتفاعات رادکان درون شمال واقع شده است. آب و هوای آن سرد و کوهستانی است. تاریخ این شـهر با تاریخ مشـهد یکی شده است. برج تاریخی رادکان مـهمترین مکان قدیمـی این شـهر مـی باشد.
- نواحی حفاظت شده استان:
استان خراسان محل زیستگاه گونـه های گیـاهی و جانوری مختلفی مـی باشد. نواحی حفاظت شده استان شامل:
· پارک ملی تندوره با وسعت 57000 هکتار
· ناحیـه ای درون فاصله 250 کیلومتری از مشـهد، نزدیک بـه مرزهای ترکمنستان
· ناحیـه حفاظت شده گالون با وسعت 17000 هکتار درون 70 کیلومتری شمال شیروان
· ناحیـه حفاظت شده ساری گل با وسعت 28000 هکتار
· ناحیـه ای درون شمال شرق اسفراین
· نواحی حفاظت شده مـیاندشت، کویر سبزوار، سالوگ، بجنوری، اسفراین شمالی و سارانی از نواحی حفاظت شده استان محل زیستگاه انواع گونـه های وحشی مانند اوریـال (urial) و قرمز غربی، بعلاوه گونـه های گیـاهی مختلف درون سبزه زارهای پرپشت و جنگلهای پراکنده استان قابل رویت هستند.
- تسهیلات گردشگری:
همـه شـهرهای ا ستان بـه حمل و نقل (هوایی و زمـینی)، ارتباطات، محل سو امکانات پزشکی مجهز و به آسانی قابل دسترس مـی باشند و همـه مردم درون مورد فعالیت های گردشگری مطلع هستند. زوار زیـادی هر ساله بـه این استان مـی آیند. همـه اطلاعات لازم را درون این کتاب بیـان شده است. معروفترین سوغات استان زعفران مـی باشد.
"شیروان"
شـهر شیروان درون 773 کیلومتری تهران قرار گرفته است. شمالی ترین قسمتهای شیروان کوهستانی هست و آّ و هوای سردی دارد. جنوبی ترین قسمت آن آب و هوای معتدلی دارد کـه ناشی از جریـان رودخانـه اترک است. بقایـای مقبره های زرتشتیـان نشان مـی دهد کـه پیش از اسلام ساکنانی درون آن زیسته اند و تاریخچه کهنی دارد. درون زمان عثمانیـان، ساکنان شیروان دین اسلام را پذیرفتند.
شـهر شیروان درون زمان هخاان بنا شد این شـهر بعد از حمله گورکانیـان بـه شدت آسیب دید. قبایل کرد درون زمان صفویـان بـه دستور شاه عباس به منظور جلوگیری از حمله ازبک ها مـهاجرت د. این شـهر مرکز جنگهای محلی درون زمان قاجار بود. این شـهر بر طبق الگوهای معماری جدید درون سالهای اخیر نوسازی شد. مـهمترین مکان های مذهبی، تاریخی و طبیعی شـهر عبارتند از:
· زوارم- اغاز- گلیل نامانلو
· منطقه محافظتی گلول
· غارهای پوستین دوز و کافر قله
· قبر تیموری
· امامزاده حمزه رضا
· مقبره شیخ رشیدالدین محمد
"قائنات"
منطقه قاهستان یـا کوهستان (منطقه کوهستانی) بـه وسیله بیـابانـهایی از جنوب نیشابور که تا سیستان احاطه شده و دارای آب و هوای کوهستانی یـا معتدل نیمـه خشک است. مارکوپولو درون سفرش این شـهر را تونوکاین نامـید. این نام ترکیبی هست از دو شـهر بزرگ این ایـالت یعنی قائن و تون ایـالت قاهستان مکان مـهاجرت زرتشتیـان درون زمان ورود عرب ها بوده است. این شـهر درون زمان سلجوقیـان مکانی به منظور پیروان اسماعیلیـه بود کـه برجهای محکمـی به منظور دفاعی درون آن ساختند.
مکانـهای تاریخی مـهم شـهر عبارتند از:
· غار حذینگ
· مقبره بوزار جومـهر
· قبر شیخ ابوالفخر
· مسجد جامع
"سبزوار"
شـهر سبزوار درون فاصله 645 کیلومتری از تهران قرار گرفته است. سبزوار از دو قسمت کوهستانی و دشت تشکیل شده هست آب و هوای درون قسمتهای دشت گرم و در قسمتهای کوهستانی معتدل است. درون دوران اسلام ایـالت بیـهق و دو شـهر مـهم داشته هست سبزوار و خسروجرد. این شـهر بعد از حمله مغول ها کاملاً ویران شده بود 1368 سال قبل از مـیلاد مسیح. سبزوار شـهر پناهگاه و پایتخت قیـام سربداران بوده و نام دارالمومنین را از آن گرفته است. درون دوران ازبک ها مجدداً شـهر تخریب شد اما درون دوران صفویـان بازسازی گردید. درون دهه های اخیر سبزوار مجدداً نوسازی گردید.
بناهای تاریخی این شـهر عبارتند از:
· مناره خسروجرد
· مقبره شاه طهماسب، پیراستیر، پیرمراد، مولانا کاشفی و ملاهادی سبزواری
· عارف مشـهور ایرانی
· مدارس فخریـه، کمـیته، فسیحیـه و شریعتمدار
· مسجد جامع چشم
· روستهای فری عماد و پامنار
· شعیب- ببی علی خاتون، سید علی اکبر سلطان حسین ، سید حسین، سید اسماعیل
· هفت معصوم و امامزاده یحیی
· بیلدار باشی- سید نصرین محمد و مقبره ابن پنی طیب
"تربت حیدریـه"
شـهر تربت حیدریـه درون فاصله 1005 کیلومتری تهران قرار دارد و با توجه بـه اینکه درون دامنـه کوه واقع شده آب و هوای متفاوت درون نواحی مختلف دارد. درون گذشته این شـهر (زاوه) نامـیده مـی شد. بر طبق روایـات قرن سیزدهم قبل از مـیلاد مسیح شیح حیدر عارف مشـهور ایرانی درون آنجا زندگی مـی کرده است. تغییر نام آن از زاوره بـه تربت حیدریـه بـه دلیل وجوده مقبره این عراف مشـهور است. مـیراث تاریخی متعلق بـه عهد ساسانیـان و قرن سیزدهم قبل از مـیلاد درون آن وجود داشته و به قرار زیر است:
· بازه هوار و رباط سفید، قطب الدین حیدر، شیح حیدر
· ابوالقاسم
· مقبره شاه سنجان
"فردوس"
فردوس درون فاصله 1158 کیلومتری از تهران قرار دارد این شـهر درون دامنـه کوه کلات قرار داشته بیـابانـهای نمکی درون قسمت های شمالی و غربی این شـهر وجود دارد و آب و هوایی متغییر دارد. فردوس با نام قبلی خود (تون) شـهرت دارد. دلیل بنای این شـهر بـه خوبی معلوم نیست. این شـهر قبل از اسلام تاسیس شد. فردوس شـهر پررونق و توسعه یـافته ای است.
"نیشابور"
شـهر نیشابور درون فاصله 768 کیلومتری تهران درون یک دشت مسطح قرار گرفته است. ارتفاعات بینالود درون قسمت شمالی و سایر ارتفاعات درون جنوب غرب واقع شده است. آب و هوای آن گرم درون نواحی دشتی و تقریباً سرد درون نواحی کوهستانی است.
این شـهر درون سال 30 شمسی قبل از مـیلاد مسیح درون زمان عثمانیـان اشغال شد. و یکی از چهار شـهر بزرگ خراسان درون دوران اسلام بود. این شـهر چنان بزرگ بود کـه برای آن نام (ام البلاد) مادر شـهرها را دادند. درون دوران اسلام موقعیت بسیـار خوبی داشت چنانچه مـی توان نام این شـهر را روی سکه های زمان سالیفات اموی دید.
در زمان غزنویـان و سلجوقیـان، نیشابور یکی از مـهمترین شـهرهای خراسان بود درون سال AD 1249 این شـهر بـه وسیله حمله مغول ها کاملاً ویران شد. درون اواخر حکومت مغول ایلخان نیشابور بـه قبیله خاندان سربداران پیوند داده شد. این شـهر یکی از مراکز هند و تمدن ایرانیـان است. شاعران و متفکران بسیـاری از این شـهر برخاسته اند. علاوه بر این، شـهر درون مسیر جاده ابریشم قرار دارد.
مناطق مـهم تاریخی این شـهر عبارتند از:
- گرمابه طاقان کوه و چشمـه شاهان گرماب
- مقبره های نظام الملک بکروی، عمر خیـام شیخ عطار، فضل بن شاذان و کمال الملک
- مسجد جامع
- امامزاده سید ابراهیم و محروق
- قدمگاه
تاریخ خراسان
بنا بـه اعتقاد باستان شناسان و بر اساس آثار یـافته شده در اطراف کشف رود ، استان خراسان دارای پیشینـه ای حدود 800 هزار سال مـی باشد و از این رو این استان از زمره ی کهن ترین مراکز تمدن پیش از تاریخ بـه حساب مـی آید .
پیش از این کـه آریـایی ها وارد فلات ایران گردند اقوامـی از آسیـاییـها درون این سرزمـین زندگی مـی د و بعنوان ساکنان اولیـه ی این سرزمـین بـه شمار مـی آمدند . این اقوام بومـی آسیـایی که تا مدت زمانی دراز درون برابر پارتیـان کـه شاخه ای از آریـایی های مـهاجر بودند مقاومت کرند .اما سرانجام درون برابر قدرت منسجم اقوام آریـایی تاب پایداری نیـاوردند و شکست را پذیرفتند . مدت زیـادی به طول نیـانجامـید کـه آریـاییـها بـه سرزمـین ایران وارد شدند و پارتیـان درون شمال و ساگارتیـها درون جنوب خراسان سکنی گزیدند .
این سرزمـین درون قرن ششم پیش از مـیلاد تحت تصرف هخاان قرار گرفت و پس از انقراض سلسله ی هخاان بدست اسکندر مقدونی و استقرار دولت سلوکی بر قلمرو قبلی هخاان سلسله ای وابسته بـه یونانیـان در ایران زمـین و خراسان بر روی کار آمد . سرانجام قبایل پارتی با یکدیگر متحد شده و بر علیـه سلوکیـان قیـام نمودند . با انقراض سلسله ی سلوکیـان درون ایران روزگار فرمانروایی پارتیـان پیروز کـه بعدها بـه اشکانیـان معروف شدند آغاز شد .
سرزمـین خراسان درون عصر اشکانیـان و ساسانیـان یکی از چهار ولایت بزرگ ایران زمـین ـ اپاختر ( شمال ) ، خراسان ( شرق ) ، نیمروز ( جنوب ) و خاوران ( مغرب ) ـ بـه شمار مـی رفت .
این تقسیمات در دوران اسلامـی نیز حفظ گردید . ولایـات چهار گانـه ی ایران زمـین بـه وسیله ی یک اسپهبد و چهار مرزبان اداره مـی شدند . بعد از فتح ایران بـه دست مسلمـین و ورود اسلام به این سرزمـین نیز ، خراسان همواره بـه عنوان مرکز معنوی ایران و یکی از خاستگاههای ادب فارسی اهمـیت زیـادی داشته هست . تعداد بسیـاری از بزرگان فرهنگی ـ سیـاسی ـ مذهبی و ادبی ایران از این سرزمـین برخاسته اند . درون دوره ی اسلامـی سلسله های عباسیـان ، طاهریـان ، صفاریـان ، سامانیـان ، غزنویـان ، سلجوقیـان ، خوارزمشاهیـان و پس از حمله ی چنگیز بـه ایران و خراسان و قتل عام و ویرانی شـهرهای آن ، حکومت های ملوک کرت ، امرای سربداران ، تیموریـان ، ازبکها ، صفویـان ، افاغنـه ، افشاریـان و قاجاریـه بر این دیـار حکم راندند .
دعوت از علی ابن موسی الرضا (ع) به منظور پذیرفتن ولایت عهدی مأمون عباسی و شـهادت آن حضرت درون سال 203 هـ . ق و پیش از آن قیـام سیـاه جامگان بـه فرماندهی و رهبری ابومسلم خراسانی کـه به انقراض سلسله ی بنی امـیه درون سال 201 هـ . ق انجامـید از بزرگترین حوادث تاریخی خراسان درون دوران اسلامـی بـه شمار مـی آیند . اکنون با عنایت به قلت مجال ، نگاهی گذرا بـه پیشینـه ی تاریخی بعضی از نقاط و سرزمـین های مـهم و بااهمـیت درون خراسان کهن مـی افکنیم .
« خورآسان » نام گذشته ی خراسان هست که از دو کلمـه « خور » بـه معنای خورشید و « آسان » بـه معنای ظاهر شدن تشکیل شده است. این سرزمـین چون درون شرقی ترین ناحیـه ی ایران زمـین قرار داشته هست و خورشید زودتر از سایر نقاط درون آن طلوع مـی کرده ، این نام را بـه خود گرفته هست . از این رو « خور آسان » به معنای پدیدار شدن خورشید یـا سرزمـین بامدادان و طلوع آفتاب بکار رفته هست . بدیـهی است کـه از نقطه نظر دانش جغرافیـا خورشید اصولاً از سوی مشرق طلوع نموده و به سمت مغرب غروب مـی کند . با استناد بـه این توصیف خورآسان را مـی توان سرزمـین شرقی یـا شرقی ترین ناحیـه ی ایران زمـین نیز تلقی کرد .
واژه « خورآسان » درون طول اعصار بـه سبب کثرت استعمال تحول یـافته و به «خراسان» امروزی بدل گشته است .
مشـهد
در قرون اولیـه اسلامـی حوضه کشف رود را « توس » مـی نامـیدند . این ناحیـه چهار شـهر « رادکان » ، « تروغبند » ، « تابران » و « نوغان » را دربر مـی گرفتن و « سناباد » دهکده ای از مضافات نوغان بود . امروزه بـه تابران نیز توس مـی گویند و این ناحیـه همان منطقه ایـاست کـه بعدها بـه رشد و بالندگی رسید و بخش مـهمـی از شـهر « مشـهد » را تشکیل داد .سناباد نیز روستایی معروف بود کـه در سال 193 هـ . ق هارون الرشید را درون آن به خاک سپردند . مأمون بعد از مرگ پدر قبه ای بر فراز قبرش واقع درون عمارت حمـید بن قحطبه والی توس ساخت . پیکر مطهر امام رضا (ع) را نیز بعد از شـهادت درون همان عمارت دفن نمودند . درون طی سالیـان متمادی موقعیت ویژه جغرافیـای شـهر توس سبب گردیده هست که بارها مورد هجوم و تاخت و تاز اقوام مختلف قرار گیرد و سلسله هایی چون طاهریـان ، صفاریـان ، سامانیـان ، غزنویـان ، سلجوقیـان ، خوارزمشاهیـان ، مغول ها ، ایلخانان ، ازبکها ، صفویـان ، افاغنـه ، افشاریـه بـه ترتیب بر آن حکم برانند . هر چند کـه در اواخر قرن دهم و اوایل قرن یـازدهم قمری مشـهد به مدت 10 سال درون تصرف ازبکها بود و در اوایل سده دوازدهم نیز از هجوم افغانـها درون امان نماند اما با روی کار آمدن نادرشاه افشار بـه اوج شکوفایی و آبادانی رسید . بعد از مرگ نادرشاه مشـهد بـه تدریج اهمـیت ، اعتبار و مرکزیت خود را از دست داد . این وضعیت دیری نپائید و با تصرف مشـهد بـه دست فتحعلی شاه قاجار درون سال 1218 مشـهد بار دیگر به عنوان مرکز خراسان شناخته شد و آرامش نسبی بر آن حکمفرما گردید.
مشخصات طبیعی :
استان خراسان رضوی بخشی از استان پهناور خراسان بزرگ مـی باشد کـه با مصوبه دولت درون سال 1383 وپس از تقسیم خراسان بـه سه قسمت شمالی ، رضوی و جنوبی ایجاد شده است. این استان درون سال 1386 دارای وسعتی بیش از 116هزار کیلومترمربع مـی باشد کـه بین مدار جغرافیـایی33درجه و52 دقیقه تا37 درجه و 42 دقیقه عرض شمالی از خط استوا و56 درجه و 19 دقیقه که تا 61درجه و 16 دقیقه طول شرقی از نصف النـهار گرینویچ قرار گرفته است .
استان خراسان رضوی از شمال و شمال شرقی بـه طول 6/531 کیلومتر دارای مرز مشترک جمـهوری ترکمنستان و از شرق به طول حدود 302 کیلومتردارای مرز مشترک با کشور افغانستان بوده و از لحاظ مرزهای داخلی از شمال غربی با استان خراسان شمالی، از جنوب با استان خراسان جنوبی واز غرب و نیمـه شمال غربی بـه استانـهای یزد و سمنان محدود مـیباشد.
ارتفاعات خراسان رضوی را مـیتوان بـه ارتفاعات شمالی و جنوبی تفکیک کرد. ارتفاعات شمال خراسان رضوی عموما شرقی – غربی هستنند وحال آنکه ارتفاعات جنوب، امتداد شمالی- جنوبی دارند.بلند ترین نقطه استان قله بینالود درون 3615متری پست ترین نقطه استان درون دشت سرخس با ارتفاع 299 متر از سطح دریـا واقع شده است.
تقسیمات کشوری:
براساس آخرین تقسیمات کشوری ، استان خراسان رضوی درون سال 1386 دارای 19 شـهرستان، 62 بخش، 66شـهر و 155 دهستان بوده است.
آب و هوا :
استان خراسان رضوی از مناطق خشیمـه خشک کشور بـه شمار مـی رود اما تحت تأثیر عوامل جغرافیـایی مختلف از تنوع اقلیمـی برخوردار است .
همچنین عوامل دیگری مانند جهت و امتداد کوهها ، وجود بیـابان و دوری از دریـا بر آب و هوای استان مؤثرند .
منابع آب
به دلیل موقعیت جغرافیـایی و نوع اقلیم درون خراسان رضوی ، درون این استان آب از اهمـیت ویژه ای برخوردار هست . منابع آب درون استان خراسان رضوی بـه دو بخش آب های سطحی و آب های زیر زمـینی تقسیم مـی گردد .
آب های سطحی :
رودهای مـهم خراسان رضوی عبارتند از :
رود اترک ، کشف رود ، رودهای درونگر و رنگلانلو ،رود کال شور ، رود شش طراز .
آب های زیر زمـینی :
در این منطقه آب های زیر زمـینی بـه صورت قنات ، چشمـه ، چاه عمـیق و نیمـه عمـیق مورد استفاده قرار مـی گیرند .
:: بازدید : 48
نویسنده : ایرانیکان
تاریخ : [دوشنبه 25 آبان 1394 ] [ 15:58]
استان گلستان ، مجموعه گنج طبیعت و گنجینـه زیبایی
استان گلستان با بیش از 20000 کیلومتر مربع وسعت؛ از شمال بـه جمـهوری ترکمنستان، از
جنوب بـه استان سمنان، از غرب بـه استان مازندران و از شرق بـه استان خراسان محدود شده
است. بخش بیشتر استان گلستان آبوهوای معتدل مدیترانـهای دارد ولی جلگه گرگان به
لحاظ مجاورت با صحرای ترکمنستان، دوری از دریـا و کاهش ارتفاعات، آب و هوای نیمـه
بیـابانی و گرم دارد.
استان گلستان از نظر ناهمواری بـه سه ناحیـه زیر تقسیم مـیشود:
ناحیـه کوهستانی: این ناحیـه از ارتفاع 500 متری که تا بیش از 3000 متر را درون بر گرفته و پوشیده از گونـههای جنگلی و مرتعی است.
ناحیـه کوهپایـهای: این ناحیـه شامل تپههای کوچک بادرفت، تپهماهورها و بدبومها است
که پوشیده از اراضی جنگلی هستند.
ناحیـه جلگهای و اراضی پست: ارتفاع این ناحیـه درون حاشیـه دریـای مازندران و خلیج گرگان پایینتر از سطح دریـای آزاد هست و بـه تدریج بـه سمت شرق بـه ارتفاع افزوده مـیشود.
این منطقه محل استقرار شـهرها و اکثر روستاهای استان است. این ناحیـه بـه لحاظ تراکم
جمعیت، اراضی کشاورزی، صنایع و دامپروری از اهمـیت بسزایی برخوردار است.
زبانهای رایج درون این استان عبارتاند از فارسی، ترکمنی و مازندرانی. فارسیزبانها
در مرکز استان سدارند. مازندرانیها درون روستاهای نیمـه غربی استان و
ترکمنزبانان درون بخش شرقی، مرکزی و شمالی استان و همچنین درون گرگان (مرکز استان)
سدارند.
گلستان نام جدید سرزمـین تاریخی هست که درون طول تاریخ و تا سده هفتم هجری قمری بـه نام ایـالت گرگان و از آن بعد تا آغاز سده دهم بـه نام استرآباد و در نوشته های دوران
اولیـه اسلامـی بـه نام "جرجان" و از اسفند 1316 گرگان نامـیده شده است. پیشینـه تاریخی
این سرزمـین بـه 7 هزار سال پیش و در غار کیـارام واقع درون روستای "فرنگ" بخش گالیکش بـه دوران پارینـه سنگی بر مـی گردد. استان گلستان در دوران تمدن اسلامـی؛ دانشمندانی همچون عبدالقاهر جرجانی، سید اسماعیل جرجانی و بزرگانی چون سید محمد باقر داماد
استرآبادی (مـیرداماد)، مـیر فندرسکی و سراینده بزرگ پارسی؛ فخر الدین اسعد گرگانی
(سراینده دیوان وزین "ویس و رامـین") را درون دامان خود پرورانده است.
زیبایی ها و جاذبه های بکر و منحصر بـه فرد طبیعی درون کنار آثار تاریخی، فرهنگی و
باستانی استان، گردشگران را کـه به قصد گردشگری تاریخی و آشنایی با سایت های باستانی
پیش از تاریخ و دوران تاریخی استان و لذت بردن از شگفتی های آفرینش خداوند بـه پهن
دشت سبز گرگان یـا جنگل ها و تفرجگاه های طبیعی استان وارد مـی شوند خرسند خواهند
ساخت.
مـینو دشت
مـینو دشت درون منتهی الیـه شرق استان گلستان واقع گردیده هست و از شمال با جمـهوری
ترکمنستان دارای 126 کیلومتر مرز مشترک، از جنوب با استان سمنان، از شرق با استان
خراسان و از غرب با گنبد کاووس ارتباط دارد. این شـهرستان دارای سه شـهر مـینو دشت،
کالیکش و کلاله و چهار بخش و دوازده دهستان مـی باشد. ناحیـه مـینودشت درون گذشته "کبود
جامـه" و تا سال 1318 ه. ش. "حاجی لر" خوانده مـیشد.
نوکده
نوکنده یکی از شـهرهای شـهرستان بندر گز درون استان گلستان است. این شـهر بـه علت موقعیت
خاص جغرافیـایی و وجود جنگلهای انبوه جهان مورا درون جنوب آن و داشتن آب و هوای معتدل
و خاک مساعد، از پیشرفت نسبتا خوبی برخوردار است. ناهمواری های نوکنده همانند سایر
مناطق اطراف شامل دو قسمت کوهستانی و جلگه ای مـی باشد. قسمت کوهستانی آن، بخشی از
رشته کوه البرز هست که دارای پوشش گیـاهی جنگلی انبوه و مراتع مختلف هست و بـه نام
جنگل های جهان مورا نامـیده مـی شود.
کردکوی
یکی دیگر از شـهرستان های استان گلستان کردکوی است. نام قدیمـی کردکوی "تمـیشـه" بوده
که بـه بخش غربی گرگان اطلاق مـیشده است. درون اواخر زمامداری تیموریـان و اوایل دوره
صفویـه، گروهی از عشایر کردستان بـه این محل کوچانده شدند. بـه همـین دلیل ابتدا به
کرد محله و سپس بـه کردکوی معروف گردید.
گنبد کاووس
نام این شـهر از نام "قابوس بن وشمگیر" (366-403 ه. ق.)، یکی از حاکمان آل زیـار
گرفته شده کـه از سال 315 که تا 470 هجری قمری درون گرگان و طبرستان حکومت داشتند. جرجان
در اثر تهاجمات تیموریـان و مغولها از بین رفت و بعدا شـهر گنبد بنا گردید کـه در سال
1316 هجری شمسی گنبد کاووس نامـیده شد. نقشـه اصلی این شـهر درون اوایل سلطنت رضاخان
توسط مـهندسان آلمانی طراحی و به مرحله اجرا گذاشته شد و از شـهرهایی هست که با اصول
شـهرسازی مدرن طراحی شده و فاقد هرگونـه معابر تنگ و پر پیچ و خم است.
گرگان
شـهرستان گرگان از شمال بـه شـهرستان آق قلا، از شرق بـه شـهرستان کردکوی و بندر ترکمن و
از جنوب بـه ارتفاعات شاهکوه و استان سمنان محدود است. زبان اصلی مردم گرگان گویش
زیبا و دلنشین استرآبادی هست و جمعیت فعلی آن دارای تنوع فراوان و ترکیبی از قومـیت
های بومـی و محلی؛ قاجار، ترک سادات، بلوچ، سیستانی، دیلمـی، مازندرانی، سبزواری،
کاشمری، شاهرودی، بسطامـی و اقوام ترکمن و قزاق مـی باشد.
آزادشـهر
آزاد شـهر با مساحت 871 کیلومتر مربع، از شمال بـه شـهرستان گنبد کاووس، از غرب به
شـهرستان علی آباد، از شرق بـه شـهرستان مـینودشت و استان خراسان و از جنوب هم به
شـهرستان رامـیان و استان سمنان محدود شده است.
این شـهرستان با دارا بودن آب و هوای معتدل کوهستانی و همچنین وجود مراکز گردشگری
همچون آق امام و پارک شـهر، یکی از شـهرهای چذاب و دیدنی استان است.
بندرگز
بندر گز، یکی از شـهرستان های استان گلستان درون شمال کشور ایران هست که درون قسمت جنوب
شرقی دریـای خزر درون کنار خلیج گرگان قرار دارد. از طرف شمال بـه خلیج گرگان و از جنوب
به جنگل های سرسبز رشته کوه های البرز منتهی مـی شود. درون همسایگی این شـهر، شـهرهای
بندرترکمن (بندرشاه) بهشـهر (اشرف البلاد) و گرگان (استراباد) قرار دارند. ظاهرا یکی
از دلایل نامگذاری این بندر بـه "گز"؛ رویش درختچه های گز درون مناطق ساحلی مـی باشد.
بندرترکمن
بندر ترکمن شـهری هست در غربی ترین نقطه "ترکمن صحرای" ایران کـه هم اکنون درون تقسیمات
کشوری جزو استان گلستان قرار گرفته است. شـهرستان ترکمن شامل سه شـهر گمـیشتپه،
سیمـینشـهر و بندر ترکمن هست و از جمعیت 200 هزار نفری آن حدود 90% آنرا ترکمن ها
تشکیل مـی دهند. این شـهر درون سال 1306 شمسی درون محلی کـه قرارگاه نظامـیان به منظور سرکوبی
عشایر ترکمن بود، بـه دستور رضا شاه احداث و به نام بندرشاه نامگذاری شد.
رامـیان
یکی دیگر از شـهرستان های استان گلستان، شـهرستان رامـیان هست که از نظر طبیعی بـه دو
قسمت جلگهای و کوهستانی تقسیم مـیشود و دارای منابع جنگلی غنی و چشماندازهای زیبا
است. مردم این شـهرستان بـه زبان های ترکی و فارسی تکلم مـینمایند. ساکنین این منطقه
از دوره صفویـه به منظور جلوگیری از هجوم ازبک ها بـه شمال ایران کوچ داده شدهاند.
علیآباد
شـهرستان علی آباد از شـهرستان های مرکزی استان گلستان هست که از جانب غرب و شمال با
شـهرستان گرگان، از طرف جنوب با شـهرستان شاهرود واقع درون استان سمنان و از طرف شرق با
شـهرستان گنبد ارتباط دارد. مساحت این شـهرستان بالغ بر 1163 کیلومتر مربع مـی باشد و
از نقطه نظر تقسیمات داخلی استان دارای یک بخش، دو دهستان و یک شـهر مـی باشد.
گلستان نام جدید سرزمـین تاریخی هست که درون طول تاریخ و تا سده هفتم هجری بـه نامایـالت گرگان و از آن بعد تا آغاز سده دهم بـه نام استرآباد و در نوشته های دوران اولیـه اسلامـی بـه نام (جرجان) و از اسفند 1316 گرگان نامـیده شده است .
پیشینـه تاریخی این سرزمـین بـه 7 هزار سال پیش و در غار کیـارام واقع درون روستای ((فرنگ)) بخش گالیکش بـه دوران پارینـه سنگی بر مـی گردد .
استان گلستان درون دوران تمدن اسلامـی دانشمندانی همچون عبدالقاهر جرجانی و سید اسماعیل جرجانی و بزرگانی چون سید محمد باقر داماد استرآبادی (مـیرداماد) و مـیر فندرسکی و سراینده بزرگ پارسی فخر الدین اسعد گرگانی سراینده دیوان وزین ((ویس و رامـین)) را درون دامان خود پرورانده است .
زیبائی ها و جاذبه های بکر و منحصر بـه فرد طبیعی درون کنار آثار تاریخی ، فرهنگی و باستانی استان ، گردشگران را کـه به قصد گردشگری تاریخی و آشنایی با سایت های باستانی پیش از تاریخ و دوران تاریخی استان و لذت بردن از شگفتی های آفرینش خداوند بـه پهن دشت سبز گرگان یـا جنگل ها و تفرجگاه های طبیعی استان وارد مـی شوندخرسند خواهند ساخت.
موقعیت طبیعی و جغرافیـایی :
استان گلستان با وسعتی حدود 20437 کیلومتر مربع و بیش از 5/1 مـیلیون نفر جمعیت دارای 11 شـهرستان بـه نام های : گرگان-بندرگز بندرترکمن کردکوی آق قلا علی آباد کتول آزادشـهر رامـیان گنبد کاوس مـینودشت کلاله مـی باشد .
شـهرستان گرگان (مرکز استان) از شمال بـه آق قلا ، از جنوب بـه استان سمنان ، از شرق بـه علی آباد کتول و از غرب بـه کردکوی مـیل رادکان
جاذبه های فرهنگی وتاریخی وطبیعی
شـهرستان مـینودشت
1- آبشار لوه
2-قلعه بوقوتو
3-چشمـه لال
4-آبشار گلستان
5-زیـارتگاه پیربخش
6-غار کیـارام
7-پارک ملی گلستان
8-پارک و جنگل باقرآباد
9-پارک جنگلی چهل چای یـا آق چشمـه
10--موزه حیـات وحش پارک ملی
11--موزه تاریخ طبیعی
12--پارک ملی
شـهرستان گنبد کاوس
1-مـیل گنبد
2-بقعه دانشمند
3-امامزاده یحیی بن زید
4-خرابه های شـهر جرجان
5-مـیدان سوار کاری اسبدوانی
6--سد گلستان
7-بازارچه مرزی اینچه برون
8-تالابهای آلماگل،آلاگل،آجی گل
9-یـاریم تپه
شـهرستان بندرترکمن
1- جزیره آشوراده
2- تالاب گمـیشان
3- اسکله بندرترکمن
4- پادگان روسها
5- قدمگاه بهاء الدین نقش بندی
شـهرستان بندرگز
1-اسکله بندرگز
2- جنگل قل قلی
3- جنگل باغو
4- فانوس دریـایی
5- چشمـه قل قلی
6- جر کلباد
7- امامزاده حبیب الله
شـهرستان علی آباد کتول
1- آبشار کبودوال
2- جنگل زرین گل
3- امامزاده الازمن
4- امامزاده ساور کلاته
5- امامزاده معصوم آباد
6-امامزاده های ماهیـان،گنو،زیلان،آخران
7- روستای سیـامرز کوه
8- روستای افراتخته
9- ذخیره گاه جنگلی افراتخته
10-- ذخیره گاه جنگلی سورکش
11-- روستای سیـارودبار
12- آسیـاب قدیمـی
شـهرستان آق قلا
1- پل آق قلا
2- سد وشمگیر
3- تالاب اینچه
4-گل فشانـهای قارنیـارق، اینچه،نفتیجه
5- دیوار تاریخی گرگان
شـهرستان کلاله
1-زیـارتگاه خالدنبی
2-چشمـه زاو
3-چشمـه آق سو
4-مدرسه و مسجد کریم ایشان
5-زیـارتگاه امام زاده عبدالله
6-آرامگاه مختوم قلی فراغی
شـهرستان رامـیان
1- چشمـه نیلبرگ
2- چشمـه سید کلاته
3- چشمـه گل رامـیان
4-ارتفاعات قله ماران
5-آبشار شیر آباد
6--غار شیر آباد
7--گل رامـیان
8-پارک جنگلی دلند
شـهرستان گرگان
1-موزه گرگان
2- مدرسه عمادیـه
3- امامزاده نور
4- مسجد جامع گرگان
5- پارک جنگلی النگدره
6- جنگل رنگو
7- جنگل شصت کلا
8- باران کوه
9- آبشار دوقلوی زیـارت
10- آبگرم زیـارت
11- تورنگ تپه
12- پارک جنگلی ناهار خوران
13- پارک جنگلی قرق
14- روستای زیـارت
15- ارتفاعات هزار پیچ
16- کارونسرای قزلق
17- روستای چهار باغ
شـهرستان کردکوی
1- آبشار دو آب
2- امامزاده روشن آب
3- امامزاده چهار کوه
4- امامزاده هزار منزل
5- امامزاده النگ
6- مـیل رادکان
7- جاده و پلهای شاه عباسی
8- پارک جنگلی امام رضا (ع)
:: بازدید : 77
نویسنده : ایرانیکان
تاریخ : [دوشنبه 25 آبان 1394 ] [ 15:52]
استان سیستان و بلوچستان , گنج شرق کشور ایران
استان سیستان و بلوچستان با وسعتی حدود 187502 کیلومتر مربع، درون جنوب شرقی ایران
واقع شده است. این استان پهناور درون سمت شرق با کشور پاکستان 900 کیلومتر و با کشور
افغانستان 300 کیلومتر مرز مشترک و در جنوب با دریـای عمان بـه طول تقریبی 270
کیلومتر مرز آبی دارد. این استان از شمال و شمال غرب با خراسان جنوبی و از غرب با
استان کرمان و هرمزگان همجوار است. استان سیستان و بلوچستان بـه لحاظ وسعت از بزرگ
ترین استان های کشور بـه حساب مـی آید. این استان از دو ناحیـه تشکیل یـافته کـه از لحاظ
طبیعی با یکدیگر کاملاً متفاوتند.
نقشـه تقسیمات استان سیستان و بلوچستان؛ عاز سازمان نقشـه برداری کشور
ناحیـه سیستان با 8117 کیلومتر مربع وسعت، درون قسمت شمالی این استان قرار داشته و
حوزه مسطح و مسدودی هست که از آبرفت های دلتای قدیمـی و فعلی رود هیرمند تشکیل شده
است. ناحیـه بلوچستان بـه مساحت 179385 کیلومتر مربع، منطقه وسیع کوهستانی هست که حد
شمالی آن کویر لوت و حد جنوبی آن دریـای عمان است. مرزهای طولانی آبی و خشکی استان
با کشورهای افغانستان، پاکستان و کشورهای حوزه خلیج فارس، موقعیت ویژه ای را بـه آن
بخشیده و سبب ایجاد شرایطی خاص شده است. چندگانگی و تنوع مذهبی، گویشـهای مختلف و
نمود تعلقات قومـی و قبیلهای و استقامت و سخت کوشی مردم از دیگر ویژگیـهای اجتماعی
این استان است.
سیستان خانـه مردان جهان هست و بدوست
شرف خانـه ی مردان
جهان که تا محشر (فرخی)
بنا بـه به سر شماری سال 1375 جمعیت استان بیش از یک ملیون و هفتصد هزار نفر بوده که
با توجه بـه وسعت استان از لحاظ جمعیتی این استان بعد از سمنان کم تراکم ترین استان
کشور است. از لحاظ شـهر نشینی نیز این استان با متوسط کشور تفاوت هایی دارد و بیشتر
جمعیت استان (54%) درون روستاها زندگی مـی کنند.
در مطالعات زمـین شناسی، منطقه شرق ایران را معمولا بـه عنوان یک واحد مستقل بررسی
مـیکنند. این منطقه درون اواخر دوران سوم زمـینشناسی درون اثر های کوه زایی از دریـا
جدا شده است. قسمت جنوبی استان (مکران) یکی از مناطق درون حال فرونشستن تدریجی هست بر
همـین اساس پوسته اقیـانوس هند با شیب بسیـار تندی درون زیر این منطقه بـه داخل زمـین فرو
مـیرود کـه یکی از علت های بوجود آمدن گِل افشانـها و چشمـه های آب معدنی فراوان درون این
منطقه است. ارتفاعات استان سیستان و بلوچستان بـه دوران دوم و سوم زمـین شناسی تعلق
دارد و سنگ های آن اغلب آهکی و گچی است.
منطقه سیستان و بلوچستان با توجه بـه موقعیت جغرافیـایی، از یک طرف تحت تأثیر جریـان
های جوی متعدد مانند "جریـان بادی شبه قاره هند" و به تبع آن باران های موسمـی
اقیـانوس هند هست و از طرف دیگر تحت تأثیر فشار زیـاد عرض های متوسط قرار دارد که
گرمای شدید مـهم ترین پدیده مشـهود اقلیمـی آن است. درون وضعیت هواشناسی این منطقه
بادهای شدید موسمـی، طوفان شن، رگبارهای سیل آسا، رطوبت زیـاد و مـه صبحگاهی پدیده
های قابل توجه است. این استان تابستان های گرم و طولانی و زمستان های کوتاه دارد.
از آنجا کـه حداقل دما ندرتا بـه صفر درجه سانتیگراد مـی رسد، رویش گیـاه درون اراضی آبی
تقریبا درون تمام طول سال ادامـه دارد. عمده بارندگی درون زمستان صورت مـی گیرد. این
ناحیـه دو فصل متمایز زمستان با درجه حرارت معتدل و خنک درون ماه های آذر، دی و بهمن و
تابستان گرم درون بقیـه ماه های سال دارد. درون تمام شـهرهای استان حداکثر دمای سالانـه،
بالای چهل درجه سانتیگراد گزارش شده است. مـیانگین حداقل دمای سردترین ماه سال بین
حدود دوازده که تا سیزده درجه سانتیگراد متغیر است. سردترین شـهر استان، زاهدان و
گرمترین شـهر آن ایرانشـهر است. درون نواحی ساحلی دریـای عمان بنا بـه تحقیق آنوبانینی،
به علت رطوبت ناشی از مجاورت با دریـا، آب و هوای گرم با رطوبت بیشتری همراه است.
بارندگی درون استان عمدتاً درون ماه های زمستان صورت مـیگیرد و مـیزان متوسط سالیـانـه آن
حدود هفتاد مـیلیمتر و بسیـار نامنظم است. بیشترین نزولات جوی، درون شـهرستان های خاش و
زاهدان و کمترین مقدار درون شـهرستان زابل روی مـی دهد. مـیزان متوسط رطوبت نسبی در
سواحل دریـای عمان، حدود هفتاد که تا هشتاد درصد درون دی ماه است؛ کـه در تابستان کاهش مـی
یـابد.
سیستان و بلوچستان یـادآور سرزمـین پهلوانان اسطوره ای ایران (رستم، سهراب، زال و...)
است و این سرزمـین یل پرور مـهد بسیـاری از اسطوره های ایرانی بوده و کمتر دیرین نامـه
ایست کـه نامـی از این سرزمـین نبرده باشد. نام این سرزمـین بارها درون شاهنامـه فردوسی
آمده است:
بیـاراسته سیستان چون بهشت
گلش مشک سارا بُد و زر خشت (شاهنامـه
فردوسی)
سیستان و بلوچستان درون تمام دورههای تاریخی از اهمـیت ویژهای برخوردار بوده است.
تشکیل اولین حکومت مستقل ایرانی بعد از اسلام، توسط یعقوب لیث صفاری درون 248 ه. ق.
تسخیر سیستان توسط مغول ها درون سال 662 ه. ق. حمله وحشیـانـه تیمور لنگ بـه سیستان و
قتل عام مردم آن درون سال 785 ه. ق. از مـهمترین اتفاقاتی هست که تاریخ پر فراز و نشیب
این استان درون دوره اسلامـی بـه خود دیده است. بـه نظر آنوبانینی درون مـیان این حوادث
تشکیل حکومت صفاریـان توسط یعقوب لیث درون تاریخ ایران دارای بیشترین اهمـیت است.
صفاریـان همانگونـه کـه ادوارد براون ذکر مـی کند: "مایـه ی تجدید حیـات ملی ایران بودند
و حقی کـه این دودمان از این رهگذر بر گردن ایران دارند کم نبوده است." یعقوب لیث
دارای اعتقادات شدید شیعی بوده هست و شاید یکی از عوامل گسترش مذهب شیعه درون منطقه
سیستان نیز وجود همـین حکومت باشد.
ناگه بـه فر ایزدی از بیشـه شد پدید
یعقوب لیث شیر بیـابان سیستان
(ملک الشعرای بهار)
صفاریـان کـه بسیـار مـیهن دوست بوده اند و به زبان فارسی علاقه ای تام داشته اند، بر
فرهنگ و ادبیـات ایران بسیـار تاثیر گذار بوده اند؛ بـه نحوی کـه اولین شاعران ایرانی
که اشعاری از آنان درون دست است؛ همچون محمد وصیف سگزی، بسام کورد سیستانی و محمد
مخلد سیستانی؛ از مـیان سیستانیـان و دربار صفاری بوده اند. از مـیان شعرای بزرگ ایران
نیز مـی توان از فرخی سیستانی؛ صاحب قصیده مشـهور "کاروان حله"؛ نام برد کـه یکی از
مفاخر شعر پارسی بـه شمار مـی آید.
من قیـاس از سیستان آرم کـه آن شـهر من است
وز پی خویشان
ز شـهر خویشتن دارم خبر (فرخی)
منطقه سیستان و بلوچستان درون طول تاریخ، معبر و گذرگاهی مـیان شرق و غرب بوده و به
همـین دلیل ترکیب قومـی آن نیز همواره درون معرض تغییر، تحول و دگرگونی بوده است. مـهم
ترین محصول منطقه سیستان و بلوچستان؛ گندم هست که درصد قابل توجهی از زمـینهای زیر
کشت را بـه خود اختصاص داده و صنایع آن نیز درون اطراف شـهرهای بزرگی چون زاهدان قرار
گرفته است. شیوه های مختلف معیشت و زندگی، موسیقی سنتی و زیبا، صنایع دستی
هنرمندانـه و جذاب، آثار تاریخی و معماری کم نظیر، شـهرهای باستانی چون شـهرسوخته که
با قدمت بیش از 3000 سال قبل ازمـیلاد؛ بیگمان روزگارانی دراز یکی از مـهمترین مراکز
شـهرنشینی آسیـا درون عصر مفرغ بوده، بـه همراه جلوه های طبیعی هچون ساحل دریـای مکران
(عمان)، منطقه آزاد چابهار، دریـاچه مشـهور و مذهبی-اسطوره ای هامون، سیستان و
بلوچستان را بـه یکی از استان های جذاب ایران درون زمـینـه گردشگری تبدیل کرده است.
روی هامون سبز، چون گردون ناپیدا کران
روی صحرا ساده، چون
دریـای ناپیدا کنار (فرخی)
پوشش گیـاهی این استان بسیـار پراکنده و "لک های" هست و بـه علت کمـی بارندگی، فرسایش
خاک، سیلاب و مصرف بیرویـه اغلب پراکنده اند. مراتع استان نیز بـه دلیل کمـی بارش و
محدود بودن خاک وضع مطلوب ندارند. از گونـه های گیـاهی مناطق شمال استان: بادام کوهی،
بنـه، تاغ و گز و گونـه های گیـاهی مناطق جنوبی کهور ایرانی، کلیر، چگرد، چش و کنار را
مـی توان نام برد.
ویژگی های جمعیتی استان عمدتا از نوع قومـی و طایفه ی هست و مردم علاوه بر زبان
فارسی از دو گویش سیستانی (زابلی) و بلوچی استفاده مـی کنند. بر اساس آخرین تقسیمات
کشوری استان سیستان و بلوچستان دارای هفت شـهرستان هست که عبارتند از: ایرانشـهر،
چابهار، خاش، زابل، زاهدان، سراوان و نیک شـهر هست و آنوبانینی مـهمترین آثار باستانی
و مناطق گردشگری آنرا: آثار باقیمانده از شـهر سوخته، ارگ کوه خواجه، سواحل بندر
آزاد چابهار، کوه گل افشان بندر تنگ، قلعه های ایرانشـهر، قلعه سه کوهه، انجیر معابد
نیک شـهر و مساجد و قلعه های باستانی دیگر مـی داند.
دیوان اشعار، قوامـی رازی
دیوان اشعار، ملک الشعرای بهار
دیوان اشعار، فرخی سیستانی
شاهنامـه، ابوالقاسم فردوسی
تاریخ ادبیـات ایران، ادوارد براون
تاریخ ادبیـات، دکتر ذبیح ا.. صفا
نیکشـهر
شـهرستان نیکشـهر درون فاصله 597 کیلومتری مرکز استان سیستان و بلوچستان قرار داشته که
از جنوب بـه چابهار، از شرق بـه شـهرستا سرباز، از غرب بـه استان کرمان و هرمزگان محدود
مـی شود. این شـهرستان شامل 5 بخش و 5 دهستان بوده و فاصله آن که تا تهران 2202 کیلومتر
است. شـهرستان نیکشـهر دارای اقلیم گرم است.
چابهار
بندر چابهار تنـها بندر اقیـانوسی کشور (اقیـانوس هند) هست و همـین امر سواحل صخره ای
بوجود آورده هست که امواج بعد از برخورد با آنـها گاه که تا پنج متر اوج مـی گیرند و در
این سواحل هست که انواع خرچنگها و لاک پشتها را مـی توان مشاهده کرد کـه همبازی موج و
اقیـانوسند. گِل افشانـها، سواحل صخرهای و زیبا، مساجد زیبای محلی، بافت سنتی و زندگی
دیدنی بلوچها با کپرهای خود،جنگل های حرا، تالاب لیپار، تمساح منحصر بـه فرد پوزه
کوتاه، درخت انجیر معابد و آثار فراوان تاریخی از جمله جاذبه های توریستی این بندر
زیبا هستند.
ایرانشـهر
ایرانشـهر یکی از شـهرهای قدیمـی ایران هست که قبلا "فهره" یـا "فهرج" نامـیده مـی شده و
در اوستا بـه نام "پهله" یـا "پهره" نام شده است. شـهرستان ایرانشـهر درون قسمت
مرکزی بلوچستان درون فاصله 365 کیلومتری زاهدان واقع شده. صنعت سوزن دوزی و سکه دوزی
که خاص استان سیستان و بلوچستان هست در این منطقه نیز بسیـار رایج است.
خاش
خاش امروزی درون نزدیکی شـهر قدیمـی خاش قرار دارد کـه تاریخ پیدایش آن بـه پیش از حکومت
نادرشاه افشار مـی رسد. خاش بـه دلیل استقرار درحوزه های مرتفع نسبت بـه شـهرهای مجاور
از آب و هوای بهتری برخوردار است، بـه همـین دلیل همواره مورد توجه بوده است. مـهم
ترین دلیل توجه بـه این منطقه درون آن دوران کـه نـهایتا بـه تبدیل آن بـه یک شـهر منجر شد،
ایجاد قلاع نظامـی جهت مبارزه با راهزنان منطقه بوده است.
زاهدان
شـهرستان زاهدان بـه علت موقعیت ممتاز جغرافیـایی و قرار گرفتن درون سر شاهراه های
پاکستان، هند و استان های خراسان، کرمان، بلوچستان و همچنین وجود فرودگاه و راه آهن
ایران-پاکستان و داشتن مراکز آموزشی از قبیل دانشگاه، دانشسرای عالی، انستیتو
تکنولوژی، مدرسه عالی بهداشت، دانشکده پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامـی و دانشگاه پیـام
نور مرکز استان بوده و شاید مـهمترین شـهر استان بـه حساب آید.
منابع طبیعی
وسعت استان و تنوع آب و هوایی، موجب بروز تنوع درون پوشش گیـاهی و غنای منابع طبیعی تجدید شونده گردیدهاست. حدود ۵۵ درصد از کل مساحت استان معادل ۰۰۰/۲۵۰/۱۰ هکتار را مراتع درون برگرفتهاست کـه ۳۰۰ هزار هکتار مراتع خوب ، ۷۵۰ هزار هکتار مراتع متوسط و ۲/۹ مـیلیون هکتار مراتع فقیر و خیلی فقیر مـیباشد. وجود تالاب هامون و امکان تولید علوفه نی و بونی در سطح ۰۰۰/۱۵۰ هکتار با تولید متوسط حداقل ۶ تن درون هکتار علوفه خشک (در مواقع غیر خشکسالی) از سرمایـههای مـهم منطقه بـه شمار مـیرود. درون استان بیش از ۱۲۰۰ گونـه گیـاهی کـه حدود ۷۰ گونـه آن دارای ارزش دارویی و صنعتی مـیباشد شناخته شدهاست. از جمله مـیتوان گونـههای کهور، کنار، بنـه، بادام، جش و گز روغن را نام برد. مساحت جنگلهای استان کـه عمدتاً نیمـه متراکم و کم تراکم هستند قریب بـه یک مـیلیون هکتار مـیباشد. همچنین حدود ۳/۶ مـیلیون هکتار را بیـابان و شنزار درون بر گرفتهاست.
تاریخ استان
سرزمـین اساطیری سیستان و بلوچستان از دو ناحیـه شمال و جنوب تشکیل شدهاست. سیستان امروزی کـه قسمت شمالی استان را درون برمـی گیرد، درون کتاب اوستا، یـازدهمـین سرزمـینی هست که «اهورامزدا» آفریده. همچنین زادگاه رستم دستان قهرمان حماسی شاهنامـه فردوسی مـیباشد. تاریخ نگاران سیستان را به گرشاسب، یکی از نوادگان کیومرث نسبت دادهاند. نام سیستان از نام اقوام آریـایی «سکا» اخذ شدهاست. «سکاها» درون حدود سال ۱۲۸ قبل از مـیلاد، سیستان را بـه تصرف خود درون آورده و در پهنـه آن استقرار یـافتهاند.
«نیمروز» نام دیگر سیستان است. همچنین بنای بیشتر شـهرهای سیستان را بـه پهلوانان اسطورهای ایران چون زال ، سام و رستم نسبت دادهاند. زمانی سیستان جزو متعلقات دولتساسانی به شمار مـیآمد کـه به دست اردشیر بابکان فتح شد و در سال ۲۳ هجری قمری ، مسلمانان عرب این سرزمـین را فتح د.
اولین فرمانروای معروف ایرانی این سرزمـین بعد از اسلام، «یعقوب لیث» صفاری بود. بعد از صفاریـان ، سامانیـان ، غزنویـان و سلجوقیـان نیز هر یک ، مدتی درون این سرزمـین فرمان راندهاند.
سر زمـین سیستان دارای مکانهای باستانی ودیدنی فراوانیست مانند کوه خواجه کـه نام دیگر آن بـه زبان پهلوی (اوشیدا)است و به معنای کوه ابدی است. این کوه تنـها بلندی دشت سیستان هست و مورد تقدس زرتشتیـان هم قرار دارد زیرا آنان بر این باورند کـه پیـامبر دین زرتشت از آنجا ظهور مـیکند. کوه خواجه از سه سلسله زمانی درون خود آثاری بجا دارد از سه سلسله اشکانیـان ساسانیـان و حکومتهای اسلامـی بعد از آن.
سرزمـین بلوچستان امروزی کـه ناحیـه جنوبی استان را تشکیل مـیدهد، درون قدیمـیترین اسناد تاریخی بـه اسم «مکا» مشـهور بوده و در نوشتههای هرودت تاریخ نگار یونانی از آن بـه عنوان «گدروزیـا» یـاد شدهاست.به دنبال سقوط هخاان توسط اسکندر مقدونی (۲۳۰ پ- م) وی مسیر بازگشت خود از هند را «گدروزیـا» انتخاب کردهاست. بعد از ساسانیـان توسط اعراب مسلمان، درون زمان خلیفه دوم، اکثر مردم این سرزمـین بلافاصله بـه اسلام گرویدند.
از زمان ساسانیـان بـه بعد این سرزمـین همواره جزیی از ایران محسوب مـیشد که تا اینکه با دخالت بریتانیـا درون قرن نوزدهم مـیلادی عملاً بـه دو بخش غربی و شرقی تقسیم شد. از این بـه بعد بلوچستان مانند سایر ایـالتها و ولایتهای کشور حکومت خان خانی داشت که تا در سال ۱۳۰۷ه.ش بعد از شکست دوستمحمدخان بارکزائی قدرت حکومت مرکزی درون این خطه تثبیت شد.
تقسیم بندی مناطق
این استان براساس آخرین تغییرات شامل ۱۴ شـهرستان است: ایرانشـهر - چابهار - خاش - دلگان(به مرکزیت گلمورتی) - زابل - زابلی - زاهدان - زهک - سراوان - سرباز(به مرکزیت راسک) - سیب سوران(به مرکزیت سوران) - کنارک - مـیان کنگی(به مرکزیت دوست محمد) -و نیک شـهر.
همچنین این استان پهناور از ۴۰ بخش و ۳۶ شـهر تشکیل گردیدهاست. بزرگترین و پرجمعیت ترین شـهر استان زاهدان با بیش از ۵۶۷ هزار نفر جمعیت مـیباشد و کم جمعیت ترین شـهر این استان شـهر کوچک سرباز هست که فقط ۱۰۴۷ نفر جمعیت دارد.
در سال ۱۳۷۸ خورشیدی ۹۹ درصد شـهرهای سیستان و بلوچستان از شبکه لولهکشی و آب آشامـیدنی سالم بهرهند بودند.[۵]
حدود مناطق استان
استان سیستان و بلوچستان از دو منطقه سیستان و بلوچستان تشکیل مـیشود کـه منطقه سیستان از سه شـهرستان زابل ، زهک و شـهرستان هیرمند تشکیل مـیشود . منطقه بلوچستان از زاهدان کـه مرکز استان هست شروع مـیشود و شـهرستانـهای زاهدان ، خاش ، سراوان، ایرانشـهر ، سرباز ، نیکشـهر ،چابهار و کنارک - دلگان(به مرکزیت گلمورتی) - زابلی - سیب سوران(به مرکزیت سوران)را شامل مـیشود .
کشاورزی و دامپروری
سیستان و بلوچستان با گسترهای افزون بر هفت مـیلیون هکتار آب و هوایی متغیر از گرم و خشک که تا معتدل سرد و کوهستانی دارد. ۴۰۰ هزار هکتار از زمـینـهای استان قابل کشت بوده و آب مورد نیـاز نیز از ۱۱ هزار و ۳۰۰ منبع آبی شامل چاه، قنات، چشمـه و رودخانـههای هیرمند، سرباز لادیز و بمپور تامـین مـیشود. سه مـیلیون و ۴۰۰ واحد دامـی درون این استان وجود دارد.
۳۰۰ کیلومتر نوار ساحلی دریـای عمان و راهیـابی بـه آبهای آزاد، دریـاچه هامون، چاه نیمـهها و هفت هزار و ۸۰۰ منبع آبی داخلی ظرفیتهای آبی این استان هستند.
این استان چهار کارخانـه تولید شیر پاستوریزه و فرآوردههای لبنی، ۳۴ مرکز جمعآوری شیر روستایی و دو مجتمع بزرگ پرورش شیری با ظرفیت ۱۲ هزار راس دارد. تولید انواع خرما درون این استان سالانـه ۱۶۷ هزار تن هست که ارزش اقتصادی آن ۲۱۸ مـیلیـارد ریـال مـیباشد.
بزرگترین پایگاه تولید نـهال مـیوههای گرمسیری جنوب شرق ایران نیز درون استان سیستان و بلوچستان قرار دارد کـه با تأمـین نیـاز داخلی استان بـه ۹ استان دیگر کشور نیز نـهال صادر مـیشود. «خرما، موز، مرکبات، انبه، پاپایـا، گوآوا، چیکو، پسته و انگور یـاقوتی» از جمله مـیوههای گرمسیری و نیمـه گرمسیری سیستان و بلوچستان است.[۶]
اوضاع اقتصادی
سیتان و بلوچستان از جهت رشد و توسعه اقتصادی از مناطق درون حال توسعه کشور است. زراعت اشکال متعددی دارد و صنعت آبی آن وابسته بـه رود هیرمند است. صنایع موجود درون استان بـه دو دسته صنایع ماشینی و دستی تقسیم مـیشوند کـه صنایع ماشینی استان عبارتند از صنایع غذایی, نساجی, پوشاک و صنایع شیمـیایی و کارگاههای فلزکاری, ریختهگری, ساخت لوازم خانگی و تانکرسازی. معادن این استان عبارتند از معادن مس, کرومـیت, منگنز, سنگ مرمر, .سنگ آهک و غیره.
به دلیل همسایـه بودن سیستان و بلوچستان با پاکستان و افغانستان و همچنین وجود تنـها بندر اقیـانوسی ایران (چابهار) درون آنجا، این استان از ظرفیت بالایی به منظور پیشرفت برخوردار است.
:: بازدید : 38
نویسنده : ایرانیکان
تاریخ : [دوشنبه 25 آبان 1394 ] [ 15:48]
استان هرمزگان , گنج جنوب کشور ایران
استان هُرمُزگان نام یکی از استانهای کشور ایران است. این استان درون جنوب ایران و در شمال تنگه هرمز قرار دارد. کرانـههای این استان درون شرق بردریـای عمان و درون غرب بر خلیج فارس قرار دارند.
بعضی از جزیرههای مـهم هرمزگان عبارتاند از قشم، کیش، ابوموسی و لاوان.
استان هرمزگان دارای ۱۱ شـهرستان، ۲۳ شـهر، ۳۳ بخش و ۷۱ دهستان و ۲۱۷۰ آبادی دارای سکنـهاست و بنا بـه سرشماری بعمل آمده درون سال ۱۳۷۵ جمعیت استان هرمزگان ۱۰۶۲۱۵۵ نفر مـیباشد.
استان هرمزگان درون حدفاصل بین مختصات جغرافیـایی ۲۵ درجه و ۲۴ دقیقه که تا ۲۸ درجه و ۵۷ دقیقه عرض شمالی و ۵۳ درجه و ۴۱ دقیقه که تا ۵۹ درجه و ۱۵دقیقه طول شرقی از نصف النـهار گرینویچ واقع شدهاست.این استان حدود ۶۸هزار کیلومتر مربع مساحت دارد کـه از این نظر هشتمـین استان کشور مـیباشد. هرمزگان از جهت شمال و شمال شرقی با استان کرمان، غرب و شمال غربی با استانهای فارس و بوشـهر از شرق با سیستان و بلوچستان همسایـه بوده و جنوب آن را آبهای گرم خلیج فارس و دریـای عمان درون نواری بـه طول تقریبی ۹۰۰ کیلومتر دربرگرفتهاست. بنا بـه سرشماری بعمل آمده درون سال ۱۳۷۵ جمعیت استان هرمزگان ۱۰۶۲۱۵۵ نفر مـیباشد کـه از این تعداد ۴۱۹۹۳۸ نفر درون بندرعباس ساکن مـیباشند. بندرعباس بهعنوان مرکز استان امروزه یکی از شـهرهای بزرگ ایران مـیباشد کـه مرکز مـهم فعالیتهای اقتصادی و تجاری مـیباشد. این شـهر کـه در قسمت انتهایی خلیج فارس و درون فصل مشترک شاهراه خلیج فارس و دریـای عمان واقع گردیدهاست کـه نقش مـهمـی درون زمـینـه صادرات و واردات کشور ایفا مـیکند.تأسیسات مـهم دریـایی و زیربنایی کشور همچون بندر شـهید رجایی، پالایشگاه نفت بندرعباس، کارخانـه آلومـینیوم المـهدی، کشتی سازی خلیج فارس، فولاد و سیمان هرمزگان از این جمله مـیباشند..
زبان
زبان مردم هرمزگان عموما لهجه های گوناگون گویش بندری هست که از زیر شاخه های زبان فارسی ولری هست که دارای پیوندهایی با زبان مردم لارستان استان فارس مـیباشد. ونیز درون نواحی غربی وجزایر ایرانی خلیج فارس زبان عربی رایج هست ،همچنین درون نواحی شرقی مانند جاسک زبان بلوچی رواج دارد. همچنین درون بیشتر روستاهای حاشیـهٔ دریـا زبان عربی کلاً رایج است، بطور مثال: مثلاً درون روستای شناس و دهستان مغویـه ساکنان أصلی این مناطق کلاً بـه زبان عربی تکلم مـیکنند.
موقعیت اقتصادی
فعالیت عمده مردم هرمزگان درون زمـینـه کشاورزی و ماهیگیری است. منطقهمـیناب به عنوان قطب کشاورزی استان بـه شمار مـیآید. این استان همچنین دارای معادنی از قبیل نفت، گاز،کرومـیت، خاکسرخ و .... است. درون ضمن هرمزگان درون زمـینـه حمل و نقل دریـایی و شیلات از موقعیت اقتصادی برجستهای برخوردار است. دو بندر آزاد تجاری کیش و قشم از لحاظ اقتصادی به منظور این استان سود سرشاری را بـه دنبال دارند.
شـهرها و شـهرستانها
استان هرمزگان دارای ۱۱ شـهرستان، ۲۵ شـهر، ۳۳ بخش و ۷۱ دهستان و ۲۱۷۰ آبادی دارای سکنـهاست.
جغرافیـای تاریخ استان هرمزگان جغرافیـای تاریخی استان هرمزگان باتاریخ و جغرافیـای خلیج فارس در هم آمـیختهاست . که تا قرن چهارم پیش از مـیلاد ،مدارک پراکندهای بر پاه نوشتارهای تاریخ نگاری یونانی درباره خلیج فارس وجود دارد . ظاهراً درون دوران بسیـار کهن ،اقوامـی درون سواحل غربی خلیج فارس و دشتهای جنوبی و غربی ایران مـیزیستهاند . شواهدی نیز مبنی بر پیدایش و توسعهدریـانوردی در آن دوران وجود دارد . از جمله مـیتوان بـه دریـانوردی بابلیـان در قرن هفتم پیش از مـیلاد ، درون خلیج فارس اشاره کرد .
نخستین مدرک
نخستین مدرک قطعی درون خصوص دریـا نوردی درون خلیج فارس ،به زمان «نئار خورس» یـا «نئارک» ، دریـا سالار اسکندر مقدونی ،مربوط هست . اسکندر بعد از فتح سرزمـینـهای اطراف رودخانـه سند (هندوستان) ظاهراً از طریق مصب رودخانـه سند و درا ، بـه سوی مکران و تنگه هرمز و خلیج فارس حرکت کرد و در سال ۳۲۶ قبل از مـیلاد ،از دهانـه رودخانـه سند گذشت ،ولی طوفان و امواج سهمگین دریـا وی را مجبور بـه بازگشت نمود . اسکندر دریـا سالار خود بـه نام نئارک (نئارخوس) با بـه عنوان سرپرست ناوگان دریـایی رهسپار خلیج فارس کرد . نئارک بعد از عبور از سواحل مکران ،به بندر هرمز یـا مـیناب کنونی رسید . نئارک درون خلیج فارس بـه جزیره خالی از سکنـهای بنام «بارقانا» کـه گفته مـیشود همان جزیره هرمز یـا لارک یـا «اوآراکنا» و یـا کیش کنونی هست ،رسید . نئارک چنین گفتهاست کـه هیچ یک از سواحل را درون طول سفر دریـایی خود مانند سواحل خلیج فارس آباد و مزروع ندیدهاست .
اردشیر بابکان وجزیره هرمز
تاریخ مکتوب بندر هرمز از زمان اردشیر بابکان آغاز مـیشود . مورخین شرقی و اروپایی چنین گفتهاند کـه روز گار آبادانی بندر هرمز بین سالهای ۲۴۱-۲۱۱ مـیلادی بوده ،ولی بعد از ظهور اسلام و سقوط دولت ساسانیـان ، بـه عنوان یکی از مـهمترین مراکز داد و ستد شرق معروفیت پیدا کردهاست . درون سالهای ۷۵۰-۶۶۱ مـیلادی ،منطقه خلیج فارس جزو قلمرو خلافت اموی و سپس جزو قلمرو خلافت عباسی ، درون سالهای بسیـاری از مورخین ،این راه دریـایی را با اهمـیت تراز جاده معروف کـه به نام جاده ابریشم (طریق الحریر) یـا شاخه مـهمـی از آن مـیدانند . مارکوپولو ، جهانگرد مشـهور ایتالیـایی درون سالهای ۱۲۷۲و۱۲۹۳ مـیلادی از بندر هرمز دیدن کرد . وی گزارش کردهاست که جواهرات ایران عاج وابریشم هند و چین و مروارید بحرین در بازارهای بندر هرمز خرید و فروش مـیشدهاست . درون سال ۱۳۰۰ مـیلادی سیف الدین پادشاه بومـی بندر هرمز از ترس حمله مغولها بندر هرمز را ترک و به جزیره هرمز «جردم» عزیمت کرد و در آنجا شـهر دیگری بنا نـهاد . درون سال ۱۴۵۳ مـیلادی هنگامـی که قسطنطنیـه به دست سلطان محمد فاتح سقوط کرد ارتباط زمـینی اروپاییـان با آسیـا گسسته شد . درون سال ۱۴۹۷ مـیلادی به منظور اولین بار استعمار گران غربی بـه فرمانروایی «واسکودوگاما» درون بنادر خلیج فارس پیـاده شدند .
خلیج فارس و پرتغالیـها
در سال ۱۵۰۶ مـیلادی پرتغالیـها به عنوان محافظت از منافع پرتغال درون برابر تجاوز مصری و ونیزی بـه رهبری «آلفونسوآلبوکرک» با هفت کشتی جنگی جزیره هرمز را محاصره نمودند . بندر هرمز درون این زمان کلید تجاری خلیج فارس محسوب مـیشد و راه ادویـه کاز درون کنار همـین بندر از تنگه هرمز عبور مـیکرد. سقوط هرمز کـه از نظر تجاری و نظامـی برای دولت ایران اهمـیت داشت با جدا شدن هرمز بـه سبب گرفتاریـهای ناشی از جنگ با عثمانیـان به بیرون راندن پرتغالیـها موفق نشد و پیمانی با انان منعقد نمود کـه به موجب آن پرتغالیـها مـیبایست درلشکر کشی به بحرین شاه اسماعیل را مساعدت مـید . با این پیمان تسلط پرتغالیـها بر خلیج فارس که تا مدتی نثبیت شد ولی شاه عباسبزرگ با کمک قوای انگلیس حاکمـیت پرتغالیـها بر خلیج فارس را پایـان داد.
هلند و انگلیس وخلیج فارس
هلندیـها در سال ۱۰۰۴ هجری قمری تجارتخانـهای در بندرعباس تأسیس د و به دنبال آن رقابت بین هلند و انگلستان شدت گرفت . درون اواخر دوره سلطنتشاه عباس صفوی دولت ایران بـه لغو معافیت گمرکی واردات و صادرات هلندیـها اقدام کرد . هلندیـها بـه حصار جزیره قشم هجوم آوردندو به منظور جلوگیری از تجارتانگلیس چند کشتی جنگی به تنگه هرمز و بندرعباس اعزام د . دولت ایران ضمن تقاضای صلح بـه هلندیـها اجازه داد کـه در هر نقطهای از ایران بـه تجارتابریشم اقدام کنند و از معافیت گمرکی درواردات برخوردار شوند . درون همـین زمان با تیره شدن روابط بین هلند و انگلیس در اروپا هلندیـها بـه کشتیـهای انگلیس در جاسک حمله د و قشم را بـه دست گرفتند بندرعباس را گلوله باران د دژ مستحکمـی را درون نزدیکی تجارتخانـه خوددر بندرعباس احداث نمودند به منظور نزدیکی بیشتر با دهانـه خلیج فارس تأسیسات تجاری خود را بـه جزیره خارک منتقل د و از پرداخت اجاره بهای خارک به مـیر مـهنا حاکم بندر ریگ و جزیره بیرون راند . بدین ترتیب هلندیـها کـه مرکز تجاری خود را از بندرعباس برچیده بودند عملاً از خلیج فارس خارج شدند .
کمپانی هند شرقی وخلیج فارس
باتشکیل و رسمـیت یـافتن کمپانی هند شرقی دولت انگلیس سیـاست گسترده استعماری خود را علیـه ایران بـه کار گرفت و در اندک مدتی بر سراسر سواحل خلیج فارس تسلط یـافت . دولت انگلیس و عمال کمپانی هند شرقی با نیرنگاز اتحاد قدرتهای محلی جلوگیری د و با ایجاد جنگهای منطقهای موجبات ضعف انـها را فراهم آوردند . درون این دوره سیـاست انگلیس درون خلیج فارس ایجاد شیخ نشینـهای متعدد و کوچک بود که تا از اتحاد آنـها درون مقابل خود جلوگیری کند . خلیج فارس بعد از جنگ جهانی اول ،نـه تنـها بـه عنوان یک معبر دریـایی تجاری بسیـارمـهم ،بلکه بـه عنوان بزرگترین کانون نفت و منبع مـهم رشد صنایع ،اهمـیت اقتصادی و استراتژیکی فراوانی یـافت ،به طوری کـه کلیـه طرفهای تجاری خارجی ایران بـه ویژه انگلیس با جدیت تمام تلاش د حضور فیزیکی خود را درون خلیج فارس حفظ کنند . موقعیت استراتژیکی استان هرمزگان در دهههای بعدی نیز توجه ویژه بـه این منطقه را به منظور دولتهای و کشورهای خارجی الزامـی مـیساخت . درون زیر ،فشردهای از پیشینـه تاریخی مناطق مـهم استان آورده مـیشود که تا سیمای تاریخی و سیـاسی این خطه از کشور پهناور ایران بیش از پیش روشن گردد .
:: بازدید : 27
نویسنده : ایرانیکان
تاریخ : [دوشنبه 25 آبان 1394 ] [ 13:30]
استان بوشـهر ، گنج مقاومت و گنجینـه سرافرازی
در دورهی قاجار، مردم استان بوشـهر سه بار (در سال های 1216 ه. ش / 1837 م. و 1235 ه.ش / 1856 م. و 1294 ه.ش / 1915 م.) با تهاجم انگلستان بـه مرزهای جنوبی کشور عزیز ما ایران، مقابله کردهاند...
در تمامـی این موارد مردم غیور و صبور این استان علیرغم مشکلات و موانع بسیـار، با سرفرازی و سربلندی از مـیدان نبرد بیرون آمدهاند. این مردم درون شرایطی بـه حفظ عزّت و شرف ملی کمر همت بستند کـه دولت ضعیف و زبون قاجاریـه هر روز گوشـهای از مرزهای مـیهن ما را از دست مـیداد و به بیگانگان امتیـاز تازهای واگذار مـیکرد.
به جرأت مـیتوان گفت کـه در روزگار ظلمانی قاجاریـه، قیـامهای ضدّ اجنبی مردم بوشـهر، تنگستان، دشتی، دشتستان، کازرون، شیراز، قشقایی و به طور کلی همـه آزادیخواهان و وطن دوستان جنوب، چون چراغی فروزان درون عرصهی تاریخ و استقلال ایران نورافشانی مـیکند.
از رهگذر این ایستادگی و استقامتها، مردم این سامان شـهدای بسیـار و قهرمانان فراوان تقدیم دین و مـیهن کردهاند. از این مـیان «رئیس علی دلواری» آوازهای خاص یـافته و مشـهور و معروف همگان گشته است؛ اما چهرههای همـیشـه تابناک دیگری نیز وجود دارد کـه آنچنان کـه باید به منظور مردم کشورمان معرفی و شناسانده نشدهاند. شکی نیست کـه نسل کنونی درون برابر زحمات و مجاهدات گذشتگان خویش مسئولیت فراوانی دارد.
در سالهای جنگ جهانی اوّل (18- 1914 م) جنوب ایران، عرصهی جدال خونینی مـیان ایرانیـان و بیگانگان متجاوز بود. بـه لحاظ پیشقدمـی، استقامت و تداوم مبارزه، مردم بوشـهر، تنگستان، دشتی و دشتستان دارای نقش خاصی درون این سالها بودهاند؛ آنچنان کـه در همان زمان و در مدتی اندک، مردم این مناطق دور افتاده و سران ناشناختهی مبارزات آنان، مبدّل بـه مردمانی معروف و شخصیتهایی سرشناس شدند. نام رییس علی دلواری، مـیرزا محمدخان برازجانی، شیخ حسینخان چاهکوتاهی و زایر خضرخان اهرمـی درون جراید و اخبار انعکاس گستردهای یـافت.
در ایـام محنتبار جنگ جهانی کـه بیگانگان با نقض بیطرفی ایران، حیـات کشوری کهنسال را دچار تلاطم طوفان حوادث ساخته بودند، چشمهای نگران و دلهای پرالتهاب مـیلیونها ایرانی، متوجه سواحل و سرزمـینهای گرم و سوزان ایران درون استان کنونی بوشـهر شده بودند؛ جایی کـه نبرد نابرابری مـیان معان بیسلاح، اما مؤمن با دشمن مزوّر اما مسلّح جریـان داشت.
آنچه کـه در آن روزگار رخ داد، مانند همـهی وقایع بـه ی تاریخ سپرده شد و در سالهای بعد نسلهایی کـه پی درون پی آمدند، حاصل تلاش پدران و پیشینیـان خود را بـه شکل ثمرهی شیرین استقلال وطن، حفظ عزّت و شرف و باقی ماندن درون طریق سربلندی و سرفرازی دیدند.
علیرغم اهمـیت و عظمت قیـام استعماری مردم بوشـهر، تنگستان، دشتی و دشتستان درون سالهای جنگ جهانی اوّل و حتی سالیـان قبل از آن درون قرن نوزدهم، متأسفانـه تلاشی اساسی و همـه جانبه به منظور شناختن و معرفی آن عظمتها صورت نگرفته است؛ درون نتیجه اهمـیت و ارزش قیـام قهرمانان جنوب و پیـام خونبار آنان همچنان درون پردهای از سکوت بغضآلود و دردآور باقی مانده است، آنچنان کـه بسیـاری از مردم تصویری گویـا و اطلاعی دقیق از چند و چون این قیـام ضدّ استعماری ندارند.
استان بوشـهر از استانهای جنوبی ایران هست که درون حاشیـه خلیج فارس قرار دارد.
این استان با مساحتی حدود ۲۷٬۶۵۳ کیلومتر مربّع، جمعیّتی برابر ۸۸۶٫۲۶۷ نفر
دارد. استان بوشـهر بر 27 درجه و 14 دقیقه عرض شمالی و 50 درجه و 6دقیقه که تا 52
درجه و 58 دقیقه طول شرقی از نصفالنـهار گرینویچ قرار دارد. این استان از
شمال بـه استان خوزستان و قسمتی از کهکیلویـه و بویراحمد، از جنوب بـه خلیج فارس
و قسمتی از استان هرمزگان، از شرق بـه استان فارس و از غرب بـه خلیج فارس محدود
است. استان بوشـهر با خلیج فارس بیش از ششصد کیلومتر مرز دریـایی دارد و از
اهمـیّت راهبردی و اقتصادی برخوردار است.این استان یکی از استان های مـهّم
جنوبی کشور ما هست که از طریق خلیج فارس به منظور واردات و صادرات اهمّیّت دارد.
جمعیّت
جمعیّت و پراکندگی: استان بوشـهر براساس سر شماری سال ۱۳۸۵ بالغ بر ۸۸۶٫۲۶۷
نفر جمعیّت دارد کـه ازاین مقدار، ۶۵٫۲ درصد درون نقاط شـهری و بقیـه درون نقاط
روستایی سداشته وکمتراز یک درصد آنان غیر ساکن هستند.
آمار جمعیّتی بعد از این قسمت همـه از سرشماری ۱۳۷۵ گرفته شده اند و با آخرین
سرشماری کشور مطابقت ندارند. ساختار و سنّی: درون این استان درون مقابل هر
100 زن 104 نفر مرد وجود داشته است. این نسبت درون بین اطفال کمتر از یک ساله
برابر 105 و در بین بزرگسالان (65ساله و بیشتر) برابر 107 بوده است. وضع
زناشویی: درون مـهر ماه 1365 ش درون بین جمعیّت 10 ساله و بیشتر نقاط شـهری استان
بوشـهر 1/56 درصد از مردان و 4/65 درصد از زنان ، حداقل یک بار ازدواج کرده
بودند . این نسبت درون نقاط روستایی به منظور مردان 3/56 درصد و برای زنان 6/63
درصد بوده است. نسبت افراد هرگز ازدواج نکرده درون جمعیت ده ساله و بیشتر در
نقاط شـهری ، به منظور مردان 9/41 درصد و برای زنان 1/33 درصد و درنقاط روستایی ،
برای مردان 3/42 درصد و برای زنان 1/35 درصد بوده است.
مـهاجرت
منطقه بوشـهر بـه لحاظ موقعیت سوق الجیشی و وجود شرکت های بزرگ نفتی واجرای طرح های صنعتی بزرگ مانند نیروگاه اتمـی بوشـهر و کشتی سازی، نیروی انسانی فعال
استان های مجاور و مناطق دیگر را بـه خود جذب کرده است. درداخل منطقه نیز
جابجایی جمعیّت افزایش یـافته است، زیرا بـه علّت کمبود امکانات کشاورز بویژه
کمبود آب و زمـینـهای مورد نیـاز و نبودن امکانات رفاهی و نیز پایین بودن سطح
درآمد کشاورزان، مـهاجرت روستائیـان بـه شـهرهای استان شدت گرفته است. بـه علّت
نزدیک بودن این استان بـه شیخ نشینـهای خلیج فارس، عدّه ای از اهالی منطقه،
برای کار و امرار معاش بـه کشورهای واقع درون کرانـه خلیج فارس ودریـای عمان
مـهاجرت کرده اند.
نژاد و گروهها
با توجه بـه کشفیـات باستانشناسی و مدارک مکتوب تاریخی، معلوم گردیده هست که
بخشهای گوناگون ایران از جمله استان بوشـهر سکونتگاه نژادها و گروههای
گوناگونی بوده است. پیش از ورود و استقرار آریـائیـان درون منطقه بوشـهر، نژادهادی
بومـی دراین سامان مـی زیسته اند و مدارکی کـه از عصر حجر، کاکولیتیک و برنز
(مفرغ) قدیم باقی مانده هست بر این قضیـه گــواهی مـی دهد کـه علاوه بر نژاد
مدیترانـه ای، نژادهای دیگر مانند :دراویدی ، سیـاه پوست ، سامـی ، عیلامـی ،
سومری ، نوردیک ، عرب ، لر و بهبهانی درسرزمـین بوشـهر سداشته اند و یـا به
مرور بـه این منطقه مـهاجرت کرده اند. و فرهنگهای متفاوتی درآنجا با هم اختلاط
یـافته است
زبان و گویشـها بیشتر مردم استان بوشـهر بـه زبان فارسی وبا گویش محلی بوشـهری تکلم مـی کنند.
لهجه ها درون روستا ها بیشتر از شـهرها تنوع دارد. برخی از اهالی جزیره شیف و
بنادر کنگان و عسلویـه نیز بـه زبان عربی صحبت مـی کنند. فارسی درون منطقه بوشـهر
با گویشـهای بردستانی، گویش دشتی، گویش تنگستانی و گویش کازرونی و گویش اچمـی
گفتگو مـی شود. مردم سواحل خلیج فارس و جزایر آن بـه گویشی صحبت مـی کنند کـه رگه
هایی از گویشـها و زبانـهای شبانکاره ای، بلوچی، کردی، ترکمنی و برخی واژه های
انگلیسی، هلندی، پرتقالی، هندی و عربی را داراست ولی استخوان بندی و ریشـه آن
فارسی است.مردم شـهرستان های شمالی استان مانند دیلم ، گناوه و دشتستان عمدتا
به گویش لری و مردم شـهرستان های جنوبی مانند جم و قسمت هایی از کنگان و دیر
نیز بـه فارسی لهجه دار صحبت مـی کنند.
دین
بیشتر اهالی استان را پیروان اسلام تشکیل مـی دهند( اعم از شیعه یـا سنی).ضمن
این کـه گروه هایی چند از اقلیت های دینی زرتشتی ، مسیحی و یـهودی نیز درون این
استان زندگی مـی کنند.البته اقلیت های موجود دراین منطقه عمدتا از افراد
مـهاجری هستند کـه بر حسب ضرورت شغلی درون این نقاط(بیشتر درون بوشـهر ،جم و عسلویـه)
مسکن گزیده اند.اهل سنت بوشـهر نیز بیشتر درون قسمت های جنوبی استان زندگی مـی
کنند( بـه ویژه درون شـهرستان کنگان ).
بوشـهر وصنایع
بوشـهر، پیش از بسیـاری از شـهرهای مـهم ایران دارای صنایع جدیدی از قبیل یخسازی
وبرق بوده است. مردم بوشـهر از اولین ایرانیـانی بودند کـه با مجله و روزنامـه
آشنا شدند. یکی از نخستین شـهرهایی کـه کارخانـه چاپ سنگی را وارد کرد، بوشـهر
بود; از همـین رو درون بوشـهر روزنامـه های زیـادی همچون "مظفری"، "خلیج ایران" و
"ندای جنوب" بـه چاپ و نشر مـیرسید.هم اکنون استان بوشـهر با توجّه بـه موقعیت
استراتژیک خود و داشتن منابع و صنایع مختلفی نظیر نفت و گاز، بویژه مـیدان
گازی پارس جنوبی درون عسلویـه بـه عنوان بزرگترین منبع مستقل گازی درون جهان و
وجودپالایشگاه عظیم گاز درون جم و نیز دارا بودن یکی از مـهم ترین ترمـینال های
صادرات نفت خام جهان درون جزیره خارک و همچنین اجرای طرح های کلان صنعتی از
قبیل نیروگاه اتمـی بوشـهر، کشتی سازی و مانند اینـها، انتظار مـیرود درون آینده ای
نزدیک، سیمای خود را بهعنوان یکی از مناطق مـهم صنعتی و اقتصادی جهان تغییر
دهد.
جغرافیـا و تقسیمات کشوری استان بوشـهر با مساحتی درون حدود 23167 کیلومتر مربع بین 27 درجه و 14 دقیقه تا
30 درجه و16 دقیقه عرض شمالی و 50 درجه و 6 دقیقه که تا 52 درجه و 58 دقیقه طول
شرقی از نصف النـهار گرینویچ و در جنوب ایران واقع گردیده است. این استان، از
شمال بـه استان خوزستان و قسمتی از استان کهلیکویـه و بویراحمد، از جنوب و مغرب
به خلیج فارس و قسمتی از استان هرمزگان و از شرق بـه استان فارس محدود مـی
گردد. استان بوشـهر دارای 9 شـهرستان بـه نام های بوشـهر، تنگستان، دشتستان،
دشتی، دیر، کنگان، گنـاوه، جم و دیلم است.
مراکز دیدنی
قنات های روستای تشان، حسینیـه ریز، مسجد دوره اسلامـی ریز و کوه پردیس (پدری)،
باغهای لیمو و زیتون، امامزاده بیبی بانو، امامزاده هاشم (پیر بیراهه
آبگرمک)، جنگل گلوبردکان ریز.
:: بازدید : 14
نویسنده : ایرانیکان
تاریخ : [دوشنبه 25 آبان 1394 ] [ 10:14]
استان خوزستان ، مرکز گنج و گنجینـه های مقاومت
خوزستان سرزمـین دیگری هست ؛ دنیـایی متفاوت همراه با ویژگیـها و تنوعات خاص، سرزمـین نجابتهای با آفتابی داغ و سوزان کـه گرمابخش حیـات، منشاء صفا، صمـیمـیت و خونگرمـی جنوب و جنوبی هاست. خوزستان یـا «شکرستان » از دیرباز مـهد تمدن و فرهنگ بوده و قابلیتهای سرشاری درون این زمـینـه داشته کـه تاریخ، گواه صادقی بر این مدعاست.
درباره واژه « خوزستان »، معانی و تعابیر فراوانی وجود دارد کـه قدمت و دیرینگی این خطه را آشکار مـی سازد. برخی کلمـه « خوز » را نام قبیله ای مـی دانند کـه در این منطقه ساکن بوده است. « ابن منظور » بـه سال 711 ه.ق. درون « لسان العرب » شاره دارد: و الخوز جیل من الناس، اعجمـی معرب ؛ یعنی: « خوز » قوم یـا قبیله ای از مردم عجمند.از سوی دیگر « خوز » را بـه معنی « شکر » و « نیشکر» نیز معنا مـی کنند. زیرا خاک حاصلخیز و بارور خوزستان، استعداد ویژه ای به منظور رشد این گیـاه، داشته و آنجا بهترین محصول نیشکر را بـه دست مـی داده است.
« خوزستان » درون دوران باستان، بخصوص، درون دوره هخا بـه دو ناحیـه تقسیم مـی شد: بخشـهای شمال و شمال شرقی کـه انشان ( انزان ) نام داشت و سرزمـینـهای با صفا و کوهستانـها و جنگلهای فراوانی را شامل بود ، و ناحیـه جنوبی کـه دارای آب و هوای گرم و مرطوب و دشتهای حاصلخیز و جلگه ای جنوبی کـه دارای آب و هوای گرم و مرطوب و دشتهای حاصلخیز و جلگه ای سرسبز و پرآب بوده کـه به قاره ای کوچک و مستعد مـی مانست . بخشـهای جنوبی کـه « عیلام » نام داشته یـادآور تمدنـهای دیرینـه خوزستان هست و بشدت تحت تأثیر فرهنگ « مـیان رودان » بوده و جغرافیـای وسیعی را شامل مـی شده کـه حد فاصل لرستان و خوزستان و سواحل خلیج فارس امروزی است.
« استرابون » جغرافی دان عهد باستان، خوزستان را از حاصلخیزترین جلگه های جهان مـی داند. زیرا رودخانـه های زیـادی این دشت را مـی کرده کـه امکان کشاورزی و آبادانی را درون این منطقه مـیسر مـی ساخته هست . شاید بر همـین اساس بوده کـه عده ای بر این اعتقادند کـه نام این سرزمـین « هند » یـا « اند » بوده کـه به معنای جایی با آبهای فراوان مـی باشد.
در کتاب « مجمع التواریخ و القصص » خوزستان بـه نام « حجوستان » و « حبوجستان و اجار » آمده هست که بـه نظر مـی آید، مأخوذ از زبان پهلوی با عناوین « حبوجستان » و حوجستان هست . همچنانکه درون بعضی از گویشـهای رایج درون این استان « لفظ لری بختیـاری » به منظور ادای حرف « خ » از « ح » نیز بهره مـی گیرند . بنابراین واژگان « اوج » ، « هوز» ، « هوج » ، « حوز » و « خوز» درون سیر تحول و تطور لفظی با پسوند « ستان » و « اوجستان » بـه تدریج بر اثر سایش تلفظ، از « هوجستان » بـه «خوزستان » تغییری یـافته هست . درون گویشـهای فارسی باستان و زبان پهلوی « او » بـه « هو » قابل تغییر هست ؛ مانند « اورمزد» - «هورمزد» و « اوشمند » - « هوشمند » همچنانکه « هورداد و حورداد » را « خرداد » و « خورتات » نیز گفته اند . البته که تا سالهای اخیر این اسامـی را با حرف ( ح ) نیز مـی نوشته اند .از سوی دیگر « یـاقوت حموی » واژه « خوز » را با نامـهای « خوز » و « هوز » و « اهواز » و « هویزه » هم ریشـه مـی داند.« اهواز » محرف کلمـه « اواز» و « اوجا » نیز هست کـه در کتیبه داریوش بیستون آورده شده و این نام درون کتیبه نقش رستم « خواجا » یـا « خوجا » حک شده کـه هزار سال پیش ، مرکز حکومت نشین استان خوزستان بوده هست .
همچنین حتما گفت اهواز شـهری هست که درون زمان اردشیر بابکان بنا نـهاده شده هست . درون زمان ساسانیـان « هومشیر» یـا « هرمز اردشیر » بوده و « خوجستان و اجار» یـا « هوجستان و اجاره » معنی « خوزستان بازار » را مـی رساند کـه تا دهه های اخیر و هم اکنون عرب زبانان، اهواز را « سوق الاهواز » مـی خوانند .
اهواز یـا هرمز اردشیر، ترکیبی از نام پروردگار و پادشاه هست که درون دو بخش ساخته شده بود : درون بخشی از آن بزرگان و اشراف سداشته اند و بخش دیگر آن، شـهر بازاریـان بوده است. بـه هنگام آمدن تازیـان بـه خوزستان ، شـهر بزرگان بـه دست آنان ویران شد اما شـهر بازاریـان ( سوق الاهواز ) بر جای ماند. اهواز واژه ای پارسی و شـهری پارسی هست ؛ « ابومنصور جوالیقی » درون قرن پنجم هجری مـی نویسد: « الاهواز اسم مدینـه من مدن فارسی اعجمـیته معربه و قد تکلمت بها العرب » ، اهواز شـهری هست از شـهرهای پارس؛ نام آن پارسی معرب شده، اعراب انشای آن را از پارسیـان پذیرفته اند.عده ای دیگر اهواز و خوزستان را با نام « اوکسین » درون زمان عیلامـیان مطابق مـی دانند کـه تغییر یـافته واژگان « او» « اوکز » « هوکز » « حوز » و « خوز » است.
وجود مراکز علمـی و فرهنگی همچون دانشگاه جندی شاپور درون این استان دال بر اهمـیت و رونق این خطه ارزشمند مـی باشد کـه استادان بزرگ دانش پزشکی را از یونان، مصر، هند و روم گرد هم آورده بوده است. پزشکان برجسته و ناماوری کـه به مداوای بیماران و تدریس دانشجویـان رشته پزشکی درون این دانشگاه مشغول بوده اند.این دانشگاه طب کـه به دستور شاپور اول ( 241-271 م ) بنیـان نـهاده شد. توسط شاپور دوم ( ذوالاکتاف ) مرمت و بازسازی گشت و در زمان انوشیروان تکمـیل و توسعه یـافت .علما، دانشمندان و شاعران بزرگی همچون : ابونواس حسن بن هانی خوزستانی ، کـه از ارکان شعر عرب است، عبداله بن مـیمون اهوازی، نوبخت اهوازی منجم و فرزندانش، جورجیس پسر بختشوع گندیشاپوری و شاعران عرب زبان شیعی، مانند « ابن سکیت » و « دعبل خزائی » کـه با اشعار خود ولایت و امامت را پاس داشته اند و زبان بـه مقاومت گشوده اند از همـین منطقه برخاسته و در این دیـار زندگی مـی کرده اند.
مردم خوزستان با وجود تنوع فرهنگی و قومـیتهای مختلف- کـه خود یکی از ویژگیـهای این استان است- بتمامـی مذهب شیعه دارند. غیراز شیعیـان ، تنـها درون شـهر اهواز عده قلیلی از پیروان حضرت یحیـای ذکریـا ( صابئین ) درون حاشیـه رود کارون سکنی دارند و اغلب بـه کار زرگری مشغولند.
:: بازدید : 29
نویسنده : ایرانیکان
تاریخ : [دوشنبه 25 آبان 1394 ] [ 10:9]
استان کهگیلویـه و بویراحمد, گنج ماندگار و گنجینـه فرهنگ ها
کهگیلویـه و بویراحمد یکی از استانهای کشور ایران است. مرکز آن شـهر یـاسوج است و با مساحتی حدود ۱۶هزار و ۲۴۹ کیلومتر مربع، سرزمـینی نسبتاً مرتفع و کوهستانی است.
جمعیت کهگیلویـه و بویراحمد بر پایـه سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵ برابر با ۶۳۴،۲۹۹ نفر بوده که ۵۲درصد آنها درون روستاها و مابقی درون شـهرها سدارند.
تقسیمات کشوری
این استان بـه پنج شـهرستان و ۱۶ بخش تقسیم شده هست که شامل ۱۶ شـهر وبیش از ۱۷۰۰روستا مـی گردد.
شـهرستان های این استان عبارتند از: (مرکز شـهرستان)
- شـهرستان بویراحمد (یـاسوج)
- شـهرستان بهمئی (لیکک)
- شـهرستان دنا (سی سخت)
- شـهرستان کهگیلویـه (دهدشت)
- شـهرستان گچساران (دوگنبدان)
موقعیت
استان کهگیلویـه و بویراحمد از جمله استان های جنوبی ایران بـه شمار مـی رود کـه با پنج استان همسایـه است :
از شرق با استان اصفهان و فارس ، از جنوب با استان بوشـهر ، از غرب با خوزستان و از شمال با چهارمحال و بختیـاری.
آمار
این استان از نظر جمعیت و مساحت از استان های کوچک ایران هست و درهر دو مورد دارای رتبه ۲۸ درون بین سی استان مـی باشد. بزرگترین و پرجمعیت ترین شـهرستان استان ، شـهرستان بویراحمد به مرکزیت یـاسوجمـی باشد.
تاریخچه
حمداله مستوفی درون تاریخ گزیده از ایل جاکی نام مـیبرد. مستوفی اشاره بـه مـهاجرت طوایف کرد از مناطق جبل السماق (کردستان سوریـه کنونی) بـه مناطق لر بزرگ و لر کوچک مـی کند. حمداله مستوفی درون سال (730 ه.ق/1330م)، از ایل جاکی و لیراوی و ممسنی و بختیـاری نام مـیبرد کـه همراه با 24 طایفه دیگر کرد از کردستان سوریـه، بـه مناطق کوه گیلویـه و بختیـاری و لرستان کنونی کوچ د. این رویداد درون اوایل سده ششم هجری رخ داد.
در سنـه ی خمسایـه (500ق.) قریب صد خانـه کرد، از جبل السماق شام (کردستان سوریـه کنونی)، بـه سبب وحشتی کـه ایشان را با مـهتر قوم خود افتاده بود، بـه لرستان امدند و در خیل احفاد محمد خورشید که وزرا بودند نزول د، برسبیل رعیتی. بزرگ ایشان ابوالحسن فضلوی بود ... او را پسری علی نام بود. چون علی درگذشت، از او پسری محمد نام بماند. چون او نیز نماند، پسری ابوطاهر فضلوی کنیت داشت. جوانی شجاع بود ... ابوطاهر بـه صلح و جنگ بـه وعد و وعید و فریب و شکیب توانست ملک لرستان درون ضبط اورد و چون تمکین و استقرار یـافت ، هوس استقلال کرد و خود را اتابک خواند و عصیـان نمود و کار ان ملک بر او قرار گرفت، درون سنـه ی خمسین و خمس مایـه. بعد از مدتی درگذشت و پنج پسر یـادگار گذاشت: هزاراسپ و بهمن و عمادالدین پهلوان و نصرة الدین ایلواکوش و قزل. بـه حکم وصیت و اتفاق برادران.
اتابک هزاراسپ که مـهین و بهین همـه بود ، قائم مقام پدر شد و عدل و داد ورزید . درون عهد او ملک لرستان رشک بهشت گشت و بدین سبب اقوام بسیـار از جبل السماق شام (کردستان سوریـه کنونی) بدو پیوستند:
آسترکی، مماکویـه، بختیـاری، جوانکی بیدانیـان، زاهدیـان، علائی، کوتوند، بتوند، بوازکی، شوند، زاکی، جاکی، هارونی، اشکی، کوی لیراوی، ممویی، یحفومـی، کمانکشی، مماسنی، ارملکی، توانی،دانی، مدیحه، اکورد، کولارد و دیگر قبائل کـه انساب ایشان معلوم نیست.
کهگیلویـه درون زمان حمله عرب جزء قلمرو پارس بوده و یکی از مناطقی بوده که زمـیگان نامـیده مـیشدند. ریـاست مردم کهگیلویـه درون اواخر سده دوم و آغاز سده سوم هجری بـه عهده فردی بـه نام روزبه بودهاست. بعد از او فرزندش مـهرگان و پس از مـهرگان برادرش سلمـه فرمانروای مردم کهگیلویـه شدند. درون آن زمان شخصی بـه نام گیلویـه از جایی بـه نام خمایگاه پائین نزد سلمـه آمد و در دستگاه او پایگاه و جایگاهی پیدا کرد و پس از مرگ سلمـه توانست زمام امور را بدست بگیرد و آن چنان بزرگی و ارج یـافت کـه منطقه را بـه نام او کوه گیلویـه (کُهگیلویـه) خواندند. خاندان گیلویـه دست کم که تا سال ۳۴۶ هجری بر نواحی کهگیلویـه فرمانروایی د.
در قدیم چهار ایل بویراحمد، نویی، دشمنزیـاری و چرام را اصطلاحاً «چهاربنیچه» مـینامـیدند. از دیگر ایلات مـهم و قدرتمند استان ایل باوی بوده کـه محدوده شـهرستان گچساران محل سآنان بودهاست. این منطقه درون سده شش هجری بخشی از قلمرو اتابکان لر بزرگ به شمار مـیآمد. فرمانروایـان گوناگون این خاندان، ازجمله ابوطاهر (فرمانروایی ۵۰۰ که تا ۶۰۰ هجری)، هزاراسپ، تیکله، کلجه، پشنگ، هوشنگ، افراسیـاب و کامـیار بر این مناطق حکم راندند. واپسین اتابک، غیـاثالدین بن کاووس بن پشنگ بود که سلطان ابراهیم تیموری فرزندشاهرخ از پادشاهان تیموری، احتمالاً درون سال ۸۲۷ او را برکنار کرد.
فرماندهان درون این ایلات درون طول تاریخ با لقب کی معروف بودهاند به منظور نمونـه کی ماهین، کیهادی و کیعبدوالخلیل.
مکان های دیدنی
کهگیلویـه و بویراحمد دارای ۲۱۷گردشگاه زیـارتی و تفرجگاهی هست که گردشگران تابستانی مـیتوانند از آنـها دیدن کنند.
- رودخانـههای مارون، چرام، نازمکان، بشار، زهره و مـهریـان بهمراه هزاران چشمـه سار دیگر و در کنار آنها سد کوثر، شاه قاسم و شاه مختار یـاسوج.
- ۴۰قله بالای چهار هزار متر دنا
- آبشارهای کمردوغ دیشموک، تنگه مـهریـان و گنجهای یـاسوج و تنگ سولک بهمئی.
- باغ چشمـه بلقیس چرام، امامزادههای کهگیلویـه و دشت بلاد شاپور دهدشت، دژ سلیمان و چندین دژ دیگر.
- آثار تل چگاه، آب گرمون، آب شوران، شـهر لارندن، آب انبارها، کاروانسراها، قلعهها، گورستان سه طبقه و تنگ سولک درون رشتهکوههای بهمئی.
- تنگ تکاب، محل برخورد آریو برزن با اسکندر مقدونی و قلعههای قدیمـی متعدد شامل قلعه ، قلعه مانگشت، قلعه رئیسی و دژ سلیمان کـه مجموع آنـها بـه «دلی مـهرگان» معروف است.
- تنگ شلال دون،رودخانـه و بیشـه زیبای شاه بهرام، روستای زیبای باغستانی مارین، تنگ هنگان و بقعه امامزاده «بیبیحکیمـه» امام رضا درون شـهرستان گچساران
- غارها و اشکفتهای کوهستانها.
۱۸رودخانـه کوچک و بزرگ، ۴۰چشمـه جوشان آب آشامـیدنی و معدنی، ۱۷حلقه قنات، پنج آبشار، سه دریـاچه، ۶۰دره و تنگه، بوستانـها و دشتهای سرسبز، امامزادهها، گنبدها، قلعهها، کاروانسراها، مساجد، آب انبارها آتشکدهها، پلها و برجهای تاریخی از دیگر نقاط گردشگری منطقهاست.
وضعیت اقتصادی
این استان از نظر اقتصادی بـه عنوان ناحیـه کشاورزی و دامپروری بـه شمار مـیآید. بعد از دامداری و کشاورزی صنایع استخراج نفت گچساران و کارخانـه قند یـاسوج از اهمـیت ویژهای برخوردار است، ولی با این حال فعالیتهای صنعتی و معدنی درون این استان نسبت بـه سایر مناطق کشور، رشد نیـافته و رونق چندانی ندارد. بـه طور کلی صنایع موجود درون این استان بـه دو گروه تقسیم مـیشوند، کـه عبارتند از صنایع دستی و ماشینی. بزرگترین صنعت موجود استان، صنعت نفت است. درون زمـینـه معادن نیز این استان دارای معادن بوکسیت، مس، فسفات، گوگرد، و غیرهاست.
جستارهای وابسته
- جمعیت شـهرهای استان کهگیلویـه و بویراحمد
- باشت و بابویی
- سوق
- دهستان کفشکنان
- یـاسوج
- اتابکان لر بزرگ
- اتابکان لرستان
:: بازدید : 13
نویسنده : ایرانیکان
تاریخ : [دوشنبه 25 آبان 1394 ] [ 8:58]
استان یزد ، گنج باستانی کویر ایران
استان یَزد از استانهای ایران است. مرکز آن شـهر یزد است.
یزد منطقهای خشک و بیـابانی است.
گروه بزرگی از زرتشتیـان ایران درون استان یزد زندگی مـیکنند.
کشاورزی
به دلیل خشکی آب و هوا و اندک بودن مـیزان بارندگی بین استانهای ایران کمترین اراضی کشاورزی درون یزد قرار دارد. عمده محصولات کشاورزی یزد شامل خرما-پسته و گندم است. بـه علت کمآبی این استان بیشتر جنبه صنعتی دارد.
صنعت
استان یزد استانی صنعتی است کـه صنعت بافندگی آن از شـهرت زیـادی برخوردار است. صنعت شیرینیسازی درون استان یزد از قدمتی دیرینـه برخوردار هست و محصولات آن صاحب شـهرتی شدهاند کـه از مرزهای ایران فراتر رفتهاست. مـهمترین شیرینیجات یزدی با نامهای قطاب، پشمک و باقلوا شـهرت دارند.
بیشترین تولیدات واحدهای صنعتی شـهر را منسوجات، کاشی و سرامـیک و فرش ماشینی تشکیل مـیدهد. واحدهای صنعتی استان یزد عمدتاً درون شـهرکهای صنعتی یزد و مـیبد متمرکز شدهاند. همچنین یزد دارای معادن زیـادی هست که مـهمترین آنـها معدن سنگ آهن چادرملو و چغارت و معدن سرب و روی کوشک هستند. معادن غنی اورانیوم نیز درون اواخر دهه ۸۰ درون منطقه ساغند یزد کشف شدهاست.[نیـازمند منبع] جمعیت استان یزد درون سرشماری سال ۱۳۷۵ حدود ۹۰۰ هزار نفر ثبت شدهاست. برق استان یزد توسط شرکت برق منطقهای یزد کـه از سال ۱۳۶۸ تاسیس گردیدهاست تامـین مـیشود. این شرکت با فروش بیش از۵۲ درصد از فروش کل خود درون سال بـه مشترکین صنعتی (بالغ بر ۳ مـیلیـارد کیلووات ساعت انرژی درون سال ۸۵)سهم مـهمـی را درون صنعتی شدن استان ایفا نمودهاست. بنابراین این استان را مـیتوان بـه عنوان یک قطب صنعتی کشور ایران محسوب نمود.
تاریخ و فرهنگ
استان یزد از سرزمـینهای تاریخی هست که درون مـیان ایـالتهای قدیمـی و بزرگ پارس، اصفهان، کرمان و خراسان قرار داشتهاست. آبادی نشینی درون این منطقه از قدمت طولانی برخوردار است. این سرزمـین از گذرگاههای مـهم درون ادوار تاریخی محسوب مـیشدهاست. این ناحیـه درون دوره هخاان از راههای معتبر موسسههای راهداری، مراکز پستی و چاپاری برخوردار بودهاست. راهداری درون یزد قدیم چنان اهمـیتی داشت کـه خاندان آل مظفر از منصب راهداری ناحیـه مـیبد بـه پادشاهی رسیدند. با اینهمـه این استان از درگیریها و جنگهای تاریخ کشور ایران که تا حدودی ایمنی داشتهاست. صعبالعبور بودن راهها بـه همراه محدودیت منابع آبی مانع عمده تسخیر این منطقه توسط بعضی از حکومتهای بزرگ و کوچک حاشیـه و پیرامون این منطقه درون طول تاریخ بودهاست.
وجود آثاری از مـهر و آناهیتا، ایساتیس و هخا و زندان اسکندر و برج و بارو و کهن درهای بزرگ و عظیم و پناهگاههای متعدد و موبدان و سران ساسانی و ابنیـه و یـادگارهای بعد از اسلام نظیر مساجد و امامزادهها و مزارها نشانگر فرهنگ و تمدن قبل و بعد از دوره اسلامـی بودهاست.
اماکن دیدنی استان یزد
معبد مقدس زرتشتیـان، پیر هرشت
نارین قلعه مـیبد برج کبوتر خانـه مـیببد کاروانسرای شاه عباسی مـیبد بافت تاریخی مـیبد خانـه سالار مـیبد یخچال مـیبد آسیـاب دوسنگی مـیبد امامزاده خدیجه خاتون مـیبد مقبره سیدرکن الدین - مقبره سید شمس الدین - آب انبار شش بادگیر - آتشکدهُ یزدان - مـیدان امـیر چخماق - باغ گلشن طبس - پیر سبز چک چک - خانـهٔ لاریها - دخمـهٔ زرتشتیـان - رباط ساغند - زندان اسکندر -سرو کهن ابرکوه - غار چهار طاقی - قلعهٔ مروست - - مسجد جامع کبیر یزد -مسجد ریگ مجومرد(قرن هشتم این مسجد که تا سال ۱۳۶۹ شمسی درون زیر شن مدفون بود و در آنسال کشف شد) -مجموعه باغ وزیر حجت آباد مسجد شاه ولی - مـیدان و خان - باغ دولت آباد - مسجد فهرج.
همچنین از مناطق خوش آب وهوای استان مـهریز، تفت، ده بالا، طزرجان و غربالبیز هستند.
:: بازدید : 83
نویسنده : ایرانیکان
تاریخ : [دوشنبه 25 آبان 1394 ] [ 8:12]
آخرین مطالب ارسالی
صفحات سایت
[گنج - 3 - iranikan.rozblog.com انشای درباره دریا وجزیره]